Minecraft a notebooky HP

Notebooky jsou stále výkonnější a tak na nich lze hrát i náročné hry. O své zkušenosti se můžete podělit zde.
Villon
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 16 dub 2012 22:19

Minecraft a notebooky HP

Příspěvekod Villon » 16 dub 2012 22:24

Pěkný den,

omlouvám se, že otravuji, ale ať hledám - jak hledám = odpověď jsem tady na fóru (jakož na Netu) zatím nenašel...proto si dovoluji můj problém vypíchnout jako téma...

Tedy stručně:
- Minecraft jsem instaloval už Xkrát
- placenou i neplacenou verzi
- pouze na noteboocích HP (přesnější označení mohu dodat) mi nejde spustit
- skončí to černou obrazovkou
- tady jsem našel, že v tom nejsem alespoň sám
- ale rady se týkají grafiky (resp. BIOSu) a OpenGL

= jenže já v BIOSu nastavení grafiky na doporučovaný FIXED nenašel?
= podobně jsem nenašel, jak povolit minecraft v javě a podobná doporučení
= a OpenGL se nastavuje až po instalaci MC - jenže tak daleko jsem se zatím nedostal :-(

Poradíte mi, moc prosím?
Děkuji, Ondra

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 16 dub 2012 22:43

na 99,9% to nebude problém notebooků značky HP, ale SW chybu. OS? jaký model notebooku? máš aktuální javu?
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

Villon
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 16 dub 2012 22:19

Příspěvekod Villon » 17 dub 2012 06:39

OS - oba XP. Java - ano aktualizovaná a dokonce zkoušeno několik variant (říkal jsem si, že je to Javou - jenže všechno ostatní funguje naprosto v pořádku).
Ten přesný typ budu muset zjistit, protože oba jsou mimo mne = jeden u synova kamaráda a druhý u bratránka syna - ale co si matně vzpomínám je to nějaký ten compaq, pak písmena - něco jako nx nebo tak nějak a čísla = řekl bych 7010 nebo tak nějak :-(
Já právě nešel vyjádření, že to je grafikou a že je potřeba nastavit v BIOSu graphic na fixed - jenže tam jsem nic takového nenašel...
Ona ta hra není náročná celkově, ale na grafiku ano = má "široké" prostředí...

Jinak samozřejmě díky moc za odpověď, Ondra.

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 17 dub 2012 17:06

compaq nx.... čísilka jsou důležité, protože je dost dobře možné že počítač konkrétne CPU nemá na MineCraft výkon . Graficky si nemyslím že by hra byla náročná, vše se počítá skrze CPU
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

Villon
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 16 dub 2012 22:19

Příspěvekod Villon » 18 dub 2012 13:27

Tak jsem to konečně zjistil = shodou okolností (myslel jsem si to), jsou oba stejný typ:
HP compaq nx 7010

Díky...

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 18 dub 2012 15:43

Nainstaluj nejnovější ovladače na grafickou kartu a updatuj Javu.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 18 dub 2012 15:45

Nepomůže, je to tak jak jsem si myslel. Slabý CPU i Core Duo na 1,83GHz mám s MineCraftem problémy....
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

Villon
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 16 dub 2012 22:19

Příspěvekod Villon » 18 dub 2012 16:12

Jak už jsem psal = vše jsem udělal = ovladače aktuální, java vyzkoušena všechny možné i nemožné aktuální varianty...
Nechce se mi vzdávat - běží mi (blbě sice) i na starém IBM...
chjo...
Díky a kdybyste o něčem věděli, dejte mi, moc prosím, vědět...

Ondra

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 18 dub 2012 16:20

Kdyby jsi aspoň pořádně popsal ten problém, takhle ani nevíme jestli se to děje při instalaci/spuštění hry, jestli jsi zkoušel režimy kompatibility atd.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 18 dub 2012 17:20

jestli je tam ten celeron 1,7ghz co si myslím že tam je ->

TEN PROCESOR JE PROSTE SLABÝ :!: :!: :!:

kapiš to ? ;)
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

JejKey
chodí často
Příspěvky: 633
Registrován: 27 bře 2011 19:20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JejKey » 18 dub 2012 18:47

Pythone, já ti nevím, ale když ti někde CPU nestíhá, tak se všechno normálně spustí, ale trvá to déle/máš málo FPS/cokoliv, jenom ne černou obrazovku.

@Villon:
A co je uvnitř toho starého IBM?
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, Intel X25-M 80 GB G2 + ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN) + NEC 2070NX

Villon
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 16 dub 2012 22:19

Příspěvekod Villon » 18 dub 2012 19:44

Mno - já nechtěl zdržovat zbytečnými podrobnostmi, takže:
- když se klikne na minecraft objeví se první obrazovka s přihlášení (placená jméno-heslo, neplacená jen jméno)
- po vyplnění obrazovka zčerná a pak zbělá - s logem tvůrce a pak naběhne normálně celá hra

= v obou případech tady ale vše skončí černou obrazovkou a zamrzne tak, že jedině trojtlačítko a vyhledání konkrétní položky v procesech vše ukončí...

Nevím, co víc chcete popsat ;-) Stačí se zeptat...
Jo a IMB má právě 1,7 a trochu "koktá", ale funguje...

Díky, Ondra

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 18 dub 2012 20:18

oki, na to jsem neak zapomněl.

takže jaký máš přesně procesor. a přesně grafiku. ALe být tebou neinvestuji do něj svůj čas protože na 99% i když to rozchodíš nebude to hratelný :(
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

Villon
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 16 dub 2012 22:19

Příspěvekod Villon » 18 dub 2012 20:27

Mno - přesně Ti to neřeknu, protože ani jeden z těch prokletejch noťasů nemám doma.
Oba mají přesně toto označení - víc zatím nezjistím...

Jde mi ale v podstatě o to, máte-li zkušenost s tou radou, kterou jsem dostal = nastavit grafiku v BIOSu na fixed = vůbec jsem tuhle možnost totiž nenašel... (mimochodem s touto radou jsem dostal i ujištění, že tohle HP dělají a že je to řešitelné) :-( Prý to dělá OpenGL a grafika u toho NB...

Díky, Ondra

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 18 dub 2012 20:42

Bude se jednat asi o to aby jela fixně ta dedikovaná GK. Pokud to néni v BIOSu zkus novější ovladače a pohledat to tam
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....


Zpět na „Notebooky a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti