Guild Wars 2

Notebooky jsou stále výkonnější a tak na nich lze hrát i náročné hry. O své zkušenosti se můžete podělit zde.
Zax19
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 448
Registrován: 30 čer 2008 14:03

Příspěvekod Zax19 » 14 čer 2012 11:10

No, můžu ocitovat minimální nároky:

Windows® XP Service Pack 2 or better • Intel® Core 2 Duo 2.0 GHz, Core i3, AMD Athlon 64 X2, or better • 2 GB RAM • NVIDIA® GeForce® 7800, ATI X1800, Intel HD 3000, or better (256MB of video RAM and shader model 3.0 or better) •

Teoreticky to jsou absolutně běžné MMO požadavky a hra by měla běžet téměř na jakémkoliv novém laptopu. Na fóru jsem našel protichůdné zkušenosti lidí s GT555M, takže to samozřejmě beru s rezervou. Osobně mě spíš zajímá, jak moc jim půjde ten engine srovnat, aby tolik nevyužíval procesor.
DELL Inspiron 7720 - i5-3210M, GT 650M, 8GB 1600MHz, 180GB Intel SSD 330, 750GB WD HDD, 17,3" Full HD, Win7

Tohsiba Satellite Pro A300-15V

Zax19
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 448
Registrován: 30 čer 2008 14:03

Příspěvekod Zax19 » 28 čer 2012 17:50

http://www.arena.net/blog/announcing-th ... aunch-date

Ohlásili datum vydání na 28.8. a ještě bude jeden beta víkend 20.7 :).
DELL Inspiron 7720 - i5-3210M, GT 650M, 8GB 1600MHz, 180GB Intel SSD 330, 750GB WD HDD, 17,3" Full HD, Win7



Tohsiba Satellite Pro A300-15V

Sorrowkek
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 08 črc 2012 12:08

Příspěvekod Sorrowkek » 08 črc 2012 12:13

Zdravím,

teoreticky šlo by na tomto pc hrát GW 2 na nižší detaily?

Acer Aspire 5750ZG-B954G50Mnrr


Nebo nenapadá vás velmi levný notebook, na kterém by to šlo?

Díky.

Corsar
občas se tu ukáže
Příspěvky: 31
Registrován: 04 čer 2012 18:34

Příspěvekod Corsar » 08 črc 2012 12:56

Zax19 píše: http://www.arena.net/blog/announcing-th ... aunch-date

Ohlásili datum vydání na 28.8. a ještě bude jeden beta víkend 20.7 :).

No výborně to se zrovna vracím z dovolené :D .Podle videi to vypádá hodně dobře tak se těším.
Acer Aspire V3-771G Intel Core i5 3210M Ivy Bridge, 17.3" LED CineCrystal 1600x900, 8GB RAM, NVIDIA GeForce GT650M 2GB, HDD 750GB 5400

3D Mark 11 --- 2268

Zax19
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 448
Registrován: 30 čer 2008 14:03

Příspěvekod Zax19 » 08 črc 2012 14:18

Sorrowkek píše:
Zdravím,

teoreticky šlo by na tomto pc hrát GW 2 na nižší detaily?

Acer Aspire 5750ZG-B954G50Mnrr


Nebo nenapadá vás velmi levný notebook, na kterém by to šlo?

Díky.

Hra zatím hodně závislá na procesoru takže tenhle je asi nejlevnější co bych doporučil:
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-z570-s ... 27/produkt
Nebo alespoň
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-g580ah ... 34/produkt

Teoreticky by levnější měl být laptop s i5 a bez dedikované grafiky, ale nic nenacházím. Ber v úvahu i to, že tenhle

Je rozhodně výhodnější v poměru výkon/cena
http://www.czc.cz/acer-aspire-v3-571g-5 ... 22/produkt
DELL Inspiron 7720 - i5-3210M, GT 650M, 8GB 1600MHz, 180GB Intel SSD 330, 750GB WD HDD, 17,3" Full HD, Win7



Tohsiba Satellite Pro A300-15V

tryndamer

Příspěvekod tryndamer » 18 črc 2012 14:32

Teprve až tato beta bude optimalizovaná, tedy už to nebude tahat výkon jenom z procesoru, ale i z GPU.

Co se týče toho notebooku. Nenašel jsem nikde věrohodné zprávy, že GW2 bude podporovat 4 jádra. Takže pokud chceš ušetřit, tak ber noťas s i3(který má o něco vyšší výkon než 4jádro phenomu, na kterém to jede v pohodě) + nějakou trochu použitelnou mobilní grafiku. Na střední detaily by ti to mělo jet v pohodě.
Naposledy upravil(a) tryndamer dne 23 črc 2012 13:52, celkem upraveno 1 x.

Zax19
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 448
Registrován: 30 čer 2008 14:03

Příspěvekod Zax19 » 18 črc 2012 16:17

Právě kvůli těm problémům s procesory jsem spíš radil i5 protože by asi využil vyšší frekvenci při běhu na 2 jádra. Jinak bych se divil, kdyby hra nevyužívala 4 jádra, to by byl v dnešní době celkem problém.
DELL Inspiron 7720 - i5-3210M, GT 650M, 8GB 1600MHz, 180GB Intel SSD 330, 750GB WD HDD, 17,3" Full HD, Win7



Tohsiba Satellite Pro A300-15V

Zax19
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 448
Registrován: 30 čer 2008 14:03

Příspěvekod Zax19 » 23 črc 2012 12:22

Z třetího beta víkendu mám dojem, že hra běží stejně, možná i trochu pomaleji. Jinak konečně mi fungoval měřič FPS a byl jsem dost překvapený, protože hra mi přišla plynulejší než na kolik FPS doopravdy běží. Hodnoty se pohybují v daleko menším rozmezí, 10-15 v běžných situacích, pod 10 při zátěži. Pořád platí, že procesor je daleko víc zatěžovaný, už v menu běží na 70%.
DELL Inspiron 7720 - i5-3210M, GT 650M, 8GB 1600MHz, 180GB Intel SSD 330, 750GB WD HDD, 17,3" Full HD, Win7



Tohsiba Satellite Pro A300-15V

mesmer

Příspěvekod mesmer » 20 srp 2012 14:25

Zax19 píše:Právě kvůli těm problémům s procesory jsem spíš radil i5 protože by asi využil vyšší frekvenci při běhu na 2 jádra. Jinak bych se divil, kdyby hra nevyužívala 4 jádra, to by byl v dnešní době celkem problém.


Lenže ono je to MMO, takže to musí (alebo by malo) v pohode bežať na 2jádrech.

Zax19
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 448
Registrován: 30 čer 2008 14:03

Příspěvekod Zax19 » 20 srp 2012 16:12

Mělo by, ale hardware nároky nejsou tak nízké, jaké uvádějí. Minimálně mě osobně se to v průběhu bety nezlepšovalo, ten engine hodně zatěžuje procesor. Pro srovnání, Secret World mi běžel hůř, Rift lépe a SWTOR ještě lépe.
DELL Inspiron 7720 - i5-3210M, GT 650M, 8GB 1600MHz, 180GB Intel SSD 330, 750GB WD HDD, 17,3" Full HD, Win7



Tohsiba Satellite Pro A300-15V

Zax19
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 448
Registrován: 30 čer 2008 14:03

Příspěvekod Zax19 » 16 zář 2012 11:15

Zase se opakuji, ale podle těchto testů
http://www.notebookcheck.net/Guild-Wars ... 604.0.html

http://www.notebookcheck.net/Intel-Ivy- ... 855.0.html

Patří GW2 mezi hry, co k vysokým detailům vyžadují procesor i7. „Best Performance preset“ je trochu zavádějící, protože zapíná subsampling a s tím se na hru opravdu nedá dívat. Největší vliv na výkon a vzhled mají shadery, sampling, shadows a reflections. Jejich FXAA mi nefunguje, ale hra rozhodně AA využije a opět se projeví na výkonu.

Na nízké detaily není ani potřeba dedikovaná grafika, ale sandy bridge i5 je asi minimum. Pokud si s nastavením trochu pohrajete, tak 720p půjde hrát na relativně vysoké nastavení s GT 650M a i5 procesorem, a věřil bych, že 1080p půjde hrát s GTX 660M a i7 procesorem. Samozřejmě na úplně nejvyšší nastavení (hlavně náročné supersampling) to asi bez GTX 680M/HD 7970M nepůjde.


Hra jako taková mě celkem baví, hlavně jde o to, co čekáte. Řada věcí potřebuje dopilovat, ale vzhledem k ceně toho nabízí dost.
DELL Inspiron 7720 - i5-3210M, GT 650M, 8GB 1600MHz, 180GB Intel SSD 330, 750GB WD HDD, 17,3" Full HD, Win7



Tohsiba Satellite Pro A300-15V


Zpět na „Notebooky a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti