Guild Wars 2

Notebooky jsou stále výkonnější a tak na nich lze hrát i náročné hry. O své zkušenosti se můžete podělit zde.
Zax19
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 448
Registrován: 30 čer 2008 14:03

Guild Wars 2

Příspěvekod Zax19 » 25 úno 2012 15:07

Zatím to vypadá na relativně náročné MMO z hlediska nahrávání pomocí FRAPS, například člověk se stolní sestavou i7 920, 16GB RAM a HD 5770 měl při FRAPSování v 1080p propady k 15fps, jinak okolo 70fps.

Co se týče laptopů tak jeden z vývojářů řekl, že na Dell XPS 17 zatím neměl žádné potíže, což je celkem dobrá zpráva minimálně pro hraní (ale nevím jak streamování). Otázka bude jak moc půjde hru "osekat", s efekty kouzel které byly dost přehnané už prý něco dělají.
DELL Inspiron 7720 - i5-3210M, GT 650M, 8GB 1600MHz, 180GB Intel SSD 330, 750GB WD HDD, 17,3" Full HD, Win7

Tohsiba Satellite Pro A300-15V

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 25 úno 2012 17:16

asi nechápu dotaz, ale stolní 5770 = 6770 má výkon úplně jinde jak např mobílní 6770 a to cca poloviční, takže dotate jestli někde něco neak pojede je zatím zvláštní.

Zkus trochu lépe položit dotaz
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

Zax19
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 448
Registrován: 30 čer 2008 14:03

Příspěvekod Zax19 » 25 úno 2012 20:49

Dotaz? O žádný dotaz se nejedná, maximálně tak rétorická otázka. Informací zatím moc není, ale zmínkou toho desktopu narážím na to, že několik lidí co nahrávali v novinářské betě jako obvykle dali vše na maximum, začali nahrávat v 1080p a ejhle, ono to občas viditelně padne pod 30fps (což se u MMO často nestává).

Tu zmínku o hraní na laptopu si osobně vykládám tak, že střední vyšší třída by mohla hru vymaxovat (což je překvapující), ale vzhledem k dopadu nahrávání asi nepůjde streamovat (ano, někteří lidé streamují na laptopech, obvykle to u MMO nebo her jako SC2 není nemožné).

A do třetice, osekání vizuálních efektů souvisí se stížnostmi na to, jak vypadá PvP se 100 lidmi na obrazovce když každé kouzlo má opravdu trochu zbytečně velkolepé grafické efekty. Pokud udělají detailní nastavení grafiky tak by to byla i výhoda z hlediska minimálních hardware nároků, což je spíš rétorická otázka, na to si musíme počkat. A píši to jsem proto, že jsem si všiml té zmínky laptopu a vzhledem k nedostatku informací je to celkem dobrý indikátor k tomu, na čem si to bez problémů zahrajeme. Na co si musíme počkat jsou minimální nároky, ale maximální nejsou tak špatné.
DELL Inspiron 7720 - i5-3210M, GT 650M, 8GB 1600MHz, 180GB Intel SSD 330, 750GB WD HDD, 17,3" Full HD, Win7



Tohsiba Satellite Pro A300-15V

safire
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 22 úno 2012 11:27

Příspěvekod safire » 07 kvě 2012 15:32

Hra ja v beta testovani, neni optimalizovana a taha vykon s procesoru a nie grafickej karty, takze vsetko zobrazovanie ide cez procak. Sami to povedali na fore + je to len beta ! je to nedokoncena hra bez optimalizacie, nemozes hodnotit nevydanu hru ktora je v beta testovani. Po vydani sa to zlepsi minimalne o 20fps, urcite, ak to bude tahat aj s gpu, takze toho by som sa nebal.

A znizovanie grafickych nastanveni nehralo na vykon, kedze to slo cez procak, cekni oficialne forum sem tam :P

Zax19
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 448
Registrován: 30 čer 2008 14:03

Příspěvekod Zax19 » 08 kvě 2012 16:05

Díval jsem se no. Těsně jsem prošvihl testovací víkend a dle fora zatím výkon prakticky neodpovídá použitému hardware. V tuhle chvíli mě docela štve, že se moc nemají k dalšímu beta víkendu, nerad bych po předprodeji čekal měsíc na jeden víkend.
DELL Inspiron 7720 - i5-3210M, GT 650M, 8GB 1600MHz, 180GB Intel SSD 330, 750GB WD HDD, 17,3" Full HD, Win7



Tohsiba Satellite Pro A300-15V

Zax19
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 448
Registrován: 30 čer 2008 14:03

Příspěvekod Zax19 » 15 kvě 2012 13:48

Tak během včerejšího stress testu jsem hrál s notebookem v podpisu, v plném rozlišení, textury na medium (nastavitelné maximum), jinak vše na low/vypnuto. Notebook se snažím používat s grafikou v režimu „na baterii“ protože grafika a procesor je jeden chladící blok a ventilátor je pak dost hlučný, což sníží takty z 600/500 na 300/400. Pro srovnání 3DMark 06 pak ukazuje asi 2500 bodů.

Sice mi ve hře nefungoval program Bandicam (šetrnější ekvivalent fraps), ale můj odhad je takový, že k mému překvapení je to v PvE celkem hratelné. Při běžném hraní bych to viděl tak na 20-30fps:
http://i.imgur.com/5eL88.jpg
Při questech s menším počtem lidí (okolo pěti) se to propadne tak na 15-20fps, ale schopnosti se dají pořád používat.
http://i.imgur.com/H2pl8.jpg
Při questech s velkým počtem lidí (víc než 15) začínají schopnosti dělat problém, dungeony pravděpodobně téměř nehratelné, 10fps a méně.
http://i.imgur.com/zqfRP.jpg
WvW mapa je na tom prakticky stejně, limitem je počet hráčů kteří v okolí bojují.
http://i.imgur.com/EdlPs.jpg
http://i.imgur.com/1JMUw.jpg

Netvrdím, že hra na minimum vypadá nějak dobře, nebo že méně než 30fps je praktické, ale potřeboval jsem vědět, jestli Guild Wars 2 vůbec spustím :). Zatím nedokáži odhadnout minimum pro 30fps+ v dungeonech a v WvW, ale osobně bych řekl, že i se starší dedikovanou/novou integrovanou grafikou hra „není nehratelná“.
DELL Inspiron 7720 - i5-3210M, GT 650M, 8GB 1600MHz, 180GB Intel SSD 330, 750GB WD HDD, 17,3" Full HD, Win7



Tohsiba Satellite Pro A300-15V

safire
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 22 úno 2012 11:27

Příspěvekod safire » 16 kvě 2012 21:01

cital si co som napisal ?

je to malo fps, ale na to ze to bola beta bez optimalizacie + beta sa zakresluje cez procesor, skus si zapnut taky skyrim s integrovanou grafikou :P ono ked zapnu zakreslovanie hry aj na grafiku fps pojdu drasticky hore, aj o 20 takze snad ta optimalizacia bude fajn. tipujem ze to pojde narovnako ako skyrim, mozno aj lepsie, predsalen skyrim ma lepsiu grafiku, sice stary engine ale ta hra je na neho narocna… Nemozu urobit mmo pre statisice hracov, s tym ze to utiahnu len compy za 1000eur, to by nevypustili :D… podla mna to vytiahne aj integrovana grafika hratelne, ked ju dali na minimalny poziadavok. Neviem coho sa obavas... ta hra ide ludom, co maju pc za 1300e rovnako ako ludom za 500eurovy pc... je to nevydana hra, tak nepolemizuj o tom ci ti to utiahne ci nie...


hlavne nech daju poriadne nastavenie grafiky ako to ma napriklad wow, viditelnost vzdialenosti, detaily textur atd. Mne sa strasne pacila tera ake mala nastavenia, na high mala krasnu grafiku a na min by to aj mobil utiahol :D

Gerchan
občas se tu ukáže
Příspěvky: 88
Registrován: 02 pro 2011 21:59

Příspěvekod Gerchan » 16 kvě 2012 21:12

Prosímtě, co máš pořád za kecy o "zakreslování přes procesor" ? Mě na GT555M jel guild wars 2 beta na vysoké detaily s fxaa v divočině kolem 30 fps, kdyby počítal grafiku přes procesor, tak takové výsledky nemám, tak tu nepiš takové nesmysly.

Zax19
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 448
Registrován: 30 čer 2008 14:03

Příspěvekod Zax19 » 17 kvě 2012 00:10

Gerchan, je faktem, že hra měla v posledním beta víkendu problém, že byla jako proces zamčená na nízké prioritě. Několik lidí mi řeklo, že včerejší krátký stress test jim běžel lépe, takže už s tím asi něco dělají. Dokonce jsem si všiml, že v pondělí hra šla ručně nastavit na vyšší prioritu, ačkoli je pořád po startu automaticky na nízké prioritě. Jestli se můžu zeptat, jak ti to šlo v zátěži? V PvP nebo PvE kde okolo víc než 20 lidí kouzlí.

Safire, možná sis nevšiml, ale moje dedikovaná grafika je dinosaurus na úrovni dnešních integrovaných :). Potřeboval jsem si osobně vyzkoušet, jestli musím nezbytně upgradovat a zjistil jsem, že asi ne. Jak jsem řekl, o nedostatečné optimalizaci vím, ale znám lidi, co se hrou neměli žádný problém a potřeboval jsem si to sám vyzkoušet. Navíc nikdy nevíš, jak moc se jim to podaří zlepšit, protože souboje více lidí se v GW2 projevují celkem dost. Integrovaná grafika je minimum pravděpodobně z hlediska verze shaderů 3.0, ale plynulost ve WvW bych neočekával.

Nedá se z toho moc odhadnout, ale o tom moje „reportování“ je, snažím se předat informace jak se k ním postupně dostávám, protože třeba Rift nebo SWTOR běželi v betách pro většinu lidí o dost lépe a ne každý si může dovolit předplatit, aby to sám na svém laptopu otestoval.
DELL Inspiron 7720 - i5-3210M, GT 650M, 8GB 1600MHz, 180GB Intel SSD 330, 750GB WD HDD, 17,3" Full HD, Win7



Tohsiba Satellite Pro A300-15V

Gerchan
občas se tu ukáže
Příspěvky: 88
Registrován: 02 pro 2011 21:59

Příspěvekod Gerchan » 17 kvě 2012 02:05

No, takže po přetaktování grafiky na 770/1040 mhz jsem se dostal pri klasickém expení na 35 fps, stíny na medium, aby nějak vypadaly jinak ostatní na max, žádný náročný MSAA ale FXAA, který děla tu samou práci stejně dobře, jako 8x MSAA a je o 60% rychlejší. PvP už byl trochu oříšek, tam šli detaily na medium, fps se drželo kolem těch 27-33, těch 30 hráčů tam bylo určitě, takže optimalizace není zatím tak špatná, ale bude ještě lepší při oficialním vydání hry. PvE ti neřeknu, ještě jsem nebyl a po pravdě, ani mě to moc neláká, ve WoW jsem taky spíš chodil PvP, je to zkrátka o mnoho zábavnější, ale tohle je otázka pohledu.

Martufi
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 316
Registrován: 24 kvě 2011 07:53

Příspěvekod Martufi » 26 kvě 2012 21:08

Takže GW2 na našem lenovu y570 šlape opravdu krásně, takže se nemám čeho bát. uffff už jsem se lekl xD
Lenovo IdeaPad y570- i7 2630QM, 8GB Ram, 750 GB HDD, GT 555M GDDR5

safire
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 22 úno 2012 11:27

Příspěvekod safire » 03 čer 2012 20:20

ake si mal teploty bez podtaktovania ?

Zax19
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 448
Registrován: 30 čer 2008 14:03

Příspěvekod Zax19 » 07 čer 2012 18:01

Pokud to bylo na mě, tak bez podtaktování to otestuji tenhle víkend, předtím jsem to nezkoušel protože jsem byl spokojený, že to i při podtaktování běží. Ta hlučnost vlivem teploty na grafice je chyba mého starého notebooku, ne Guild Wars 2. Když jsem notebook koupil, tak teplota nešla přes 70°C, po třech letech a čerstvé profylaxi se stejně blíží 80°C, což si nedokážu odůvodnit a dost mě to otravuje.

Jinak hodně lidí brojí proti nedávné změně systému skillů, kde místo kompletní volnosti teď budou jistá omezení, aby ty silnější skilly člověk dostal později a aby to velké množství lidi nemátlo. Uvidíme tenhle víkend, docela mám chuť zkusit jiné postavy, ale je toho tolik, že si nedokáži vybrat xD.
DELL Inspiron 7720 - i5-3210M, GT 650M, 8GB 1600MHz, 180GB Intel SSD 330, 750GB WD HDD, 17,3" Full HD, Win7



Tohsiba Satellite Pro A300-15V

Zax19
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 448
Registrován: 30 čer 2008 14:03

Příspěvekod Zax19 » 13 čer 2012 23:03

Sice je toho plné celé fórum, ale osobně se mi potvrdilo, že hra zatím příliš zatěžuje procesor, ale nedostatečně grafiku. Během hraní bez podtaktování grafiky klasicky teplota vzrostla jak jsem zvyklý, ale při velkých bitvách naopak teplota klesala, protože procesor byl maximálně zatížený a výrazně brzdil grafiku. Najdou se lidé, co nemají žádné potíže, ale i ti, který mají normální PC a jsou s ním problémy. Přijde mi to horší, než procesorová závislost Aurora Engine nebo většiny TES her, tak doufám, že se jim to podaří vyřešit.
DELL Inspiron 7720 - i5-3210M, GT 650M, 8GB 1600MHz, 180GB Intel SSD 330, 750GB WD HDD, 17,3" Full HD, Win7



Tohsiba Satellite Pro A300-15V

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8464
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 14 čer 2012 07:32

Ale nesmite zapominat, ze Gerchan ma uplne jiny notebook nez vy ostatni.
Je to jeden z mala, co mu jdou na mobilni GT555M vsechny hry na max :lol:
Alienware Area 51-M
i9 9900K + RTX2080


Zpět na „Notebooky a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host