Update Firmware

notebooky MSI a vše kolem nich
kiimii
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 02 kvě 2015 01:02

Update Firmware

Příspěvekod kiimii » 19 kvě 2015 14:44

Notebook Msi GX70 3be s 8970M
Ahoj potreboval bych udelat update firmware. Nikdy jsem to nedelal (ani biosu) tak nevim jak na to .. jestli muzete dat sem nejaky navod.

Pred dvouma mesicema jsem daval notas reklamovat do ofiko pl servisu s tim ze pri pripojeni internetu pres lan kabel tak pri zatazeni kabliku internet nefunguje ..BOHUZEL Jsem se unahlil a kdyz sem zkousel jinej kabel tak shodou okolnosti muj poskytovatel internetu mel taky kratkodobe vypadky. Takze jsem to reklamoval zbytecne...

V servisu me udelali update biosu na posledni verzi ale od ty doby jede notebook pouze na silnejsi grafiku ... Na integrovanou se nechce zapnout at dam vynuceni grafiky nebo cokoliv... Zkouseny 2druhy grafickych ovladacu .. ty co sem tam mel minule pred dani do servisu a ted ty nove AMD beta pro GTA V.
Notebook funguje spravne jen s ovladacema stazenyma pres Windows update ... to se pak bez problemu prepne i na integrovanou grafiku.

Takze me napadlo ze to muze byt tim ze je tam starej firmware ..co myslite vy ?? mate nejake reseni ? diky :)

kiimii
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 02 kvě 2015 01:02

Příspěvekod kiimii » 19 kvě 2015 15:45

notas sem daval do servisu s uplne cistym windows bez grafickeho ovladace .. kdyz tam neni nainstalovanej ovladac GK tak notebook jede pouze na silnejsi grafiku a neprepne se na integrovanou. Muze byt chyba v tom ? ze udelali update biosu kdyz tam nebyl grafickej ovladac a ted se to nechce prepinat ?

Uživatelský avatar
kasper
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 490
Registrován: 17 lis 2008 11:46

Příspěvekod kasper » 22 kvě 2015 12:44

odkud si stahoval ovladače ?

na přepínaní grafik vetšinou fungují od výrobce notebooku
http://www.msi.com/support/nb/GX70-3BEG ... own-driver

nevím jaký máš operační systém tak tam vyber pak hledej
VGA ovladač
Dum spiro spero
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit 
Semper Fi

HP Omen 15-ax006nc
Aspire E1-571G prodán
e625 rozebraný na nahradí díly
ex60 v pekle
Aspire 320wlmi vracení peněz

kiimii
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 02 kvě 2015 01:02

Příspěvekod kiimii » 23 kvě 2015 03:16

Dik za odpoved ale tim to neni. Jak jsem psal pred tim nez sem dal notebook do servisu to slapalo naprosto v poradku . ovladace sem stahoval normalne ze stranek amd.com......Ty ze stranek msi jsem tam mel jen pri nove instalaci windows kdyz sem kupoval notebook.

Jinak pro jistotu jsem je zkusil naistalovat a vubec nefungujou nejde spustit ani catalyst center. Coz je divny

Novej windows uz sem zkousel taky nekolikrat preinstalovat a problem to nevyresilo ...

Graficky ovladace sem zkousel odinstalovat klasicky pres catalyst center tak i pres Display drive unninstaler ....Zadnej vysledek.

Jakmile necham ovladace stahnout pres Windows update tak najednou prepinani grafik funguje ... we windows bezi integrovana grafika ... a je krasny ticho .. o to mi de predevsim .. ten vetrak pri silny grafice je strASNY. ..

zKOUSel jsem i windows update grafickej ovladac a na to naistalovat novej z amd stranek a zase prepinani nefunguje :/


urcite za to muze ten bios ... pac neudelali taky update firmaware ..

kiimii
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 02 kvě 2015 01:02

Příspěvekod kiimii » 23 kvě 2015 03:32

tak ted jsem to zkusil jeste jednou ... minule ovladace jsem odinstaloval pres Displej driver uninstaler (DDU) v safe rezimu naistaloval ty primo pro muj notas od tebe instalace probehla v poradku vsechno zeleny restartuju a chci najet do catalyst a nejde to .. navic to ukaze tohle http://imgur.com/6Xk2YIh

Edit: a rada tipu tak si tam nech ty z windows update mi nepomuze. .. sou to ovladace stary rok a pul a ve withceroj 3 delaj chyby... spatne se vykreslujou ruzny plochy..

Edit2: ovladace 15.5 Beta problem s prepinanim grafik taky nevyresili ale witcher 3 jede dobre

Uživatelský avatar
kasper
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 490
Registrován: 17 lis 2008 11:46

Příspěvekod kasper » 23 kvě 2015 11:27

tady je program na aktualizaci biosu a firmware u desek a notebooku msi od fanoušku a uživatelů MSI http://uloz.to/xdNiPefV/msihq-tool-1-25g-installer-rar nastaluj ti stahní si bios nebo firemware pro tvůj notebook nech ho zabalení vlož flashdisk naformátovány na fat32 a postupuj jako tady https://youtu.be/SZJ9OJjpL-Y

po flashi biosu nebo firemware je třeba notebook vypnout vytahnout baterku na 5 minut pak ji zase vložit a notebook spustit
Dum spiro spero
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit 
Semper Fi

HP Omen 15-ax006nc
Aspire E1-571G prodán
e625 rozebraný na nahradí díly
ex60 v pekle
Aspire 320wlmi vracení peněz

kiimii
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 02 kvě 2015 01:02

Příspěvekod kiimii » 23 kvě 2015 13:41

Diky asi do toho pujdu

Edit ale asi si myslim ze je to aplikace na flash u zakladni desky .. bude fungovat i u notasu ??

Jinak moje presvedceni se jeste vic potvrdilo ... koukam na videa jak modifikovat bios a kdyz se upravi a flashne bios objevi se plno skytych veci.
napriklad prepinani grafik jestli ho chci vypnout nebo dalsi mody presne je to tady https://www.youtube.com/watch?v=-KnQ6vAgL9I v 1.16min

Na anglickych strankach msi u notebuku MSI GX70 S lepsi grafikou ... Konktetne AMD Radeon™ R9 M290X Discrete Class Graphics oznacovany model jako Destroyer .... coz je pretaktovana 8970M u biosu ktery mam i ja podle cisla Support PX ULPS mode.
Note For Win8 &Win8.1 AHCI Mode.
BIOS E176KAMS.L0H need to be used with VBIOS 1134392.601.

Prave to PX ULPS je na prepinani grafik a pisou tam ze mam pouzit a updatnout graficky bios na tu verzi jak pisou .......TO mi ale OFIKO SERVIS V POLSKU UZ NEUDELAL TAKZE OD TY DOBY TO NEFUNGUJE !!!!!!!

Edit2: nevim jestli je ale vhodne flashnout graficky bios 8970m kterou mam ja grafickym biosem pro R9 m290x ... No nic pujdu se zeptat na msi forum anglicky...

kiimii
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 02 kvě 2015 01:02

Příspěvekod kiimii » 02 čer 2015 22:13

TAK PROBLEM VYRESEN. FLASHNUL JSEM NA SPRAVNEJ BIOS A HNEDKA UZ TO JEDE NA INTEGROVANOU GRAFIKU. :) :)

TAKZE MSI PL SERVIS JSOU OPRAVDU FUSERI ...

RIDIL JSEM SE PODLE NAVODU NA YOUTUBE. :)

TED JESTE kdo by mel navod jak flashnout EC firmware a Vbios jen pro klid :D

roman2277
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 9533
Registrován: 30 dub 2008 10:22
Bydliště: okolí Prahy

Příspěvekod roman2277 » 02 čer 2015 22:23

MSI GT73,HP G 430,Ipad Pro 10.5 256GB
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

kiimii
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 02 kvě 2015 01:02

Příspěvekod kiimii » 02 čer 2015 23:40

tak ec firmware taky updatnut skrz windows.. msi na to ma programek takze jsem jen potom vyndal baterku a odpojil na nekolik sekund adapter. VBios delat nebudu co jsem se docetl tak ta verze pro 8970m prave snizuje takt pameti z 1250Mhz na 900mhz ....:)


Zpět na „notebooky MSI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host