MSI GX700

notebooky MSI a vše kolem nich
Vashiik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 35
Registrován: 14 zář 2010 14:15

Příspěvekod Vashiik » 02 pro 2010 12:11

Modul Turbo Memory tam neni, co já vim už jsem to taky řešil. A asi to vypadá fakt na ten slot no. Je to divný. A můj notes po třech letech tuhé práce a každodenního no lifu vypadá takto. Všechno v pohodě. Akorát klávesnice je vyhlazená od prstů dost.

http://www.roni.ic.cz/obr/notesforko/n1.jpg
http://www.roni.ic.cz/obr/notesforko/n2.jpg
http://www.roni.ic.cz/obr/notesforko/n3.jpg
http://www.roni.ic.cz/obr/notesforko/n4.jpg
http://www.roni.ic.cz/obr/notesforko/n5.jpg
8)

Skvara
občas se tu ukáže
Příspěvky: 44
Registrován: 10 říj 2007 11:06

Příspěvekod Skvara » 02 pro 2010 12:32

no podle popisu máš tu silnější verzi, já mám tu 056 (jestli se teda nepletu)... třeba se to lišilo, fakt nevím jak to je s tím turbo memory, ale měl jsem ve správci zařízení celou dobu žlutý vykřičník a konečně jsem našel ovladače a mám tam tohle:
Obrázek

jinak fakt vypadá jak nový... co se tak koukám, tak máš ale na spodní hraně displeje ještě dva šroubky navíc (asi jim došlo co udělali blbě), tak se ten plast snad tolik nenamáhá... u mě při pohybu s víkem to dělalo takový drhnoucí zvuk v pantech... což o to, víko drželo krásně na svém místě a nemělo zbytečné vůle, ale plasty to nezvádly
Obrázek Obrázek

co jsem to dostal za kus do ruky, nad tím zůstává rozum stát... po dvou týdnech odešla základovka (výměna na reklamaci), po dvou a půl letech na té další odejde slot na RAMku, displej vyrvaný z rámu... fakt radost, u mě holt ta značka skončila no...
.: MSI GX700PX / 17" WSXGA+ / Core 2 Duo 7300 - 2GHz / NVIDIA Ge-Force 8600M GT / HDD 250 GB :.

Vashiik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 35
Registrován: 14 zář 2010 14:15

Příspěvekod Vashiik » 02 pro 2010 13:02

Počkej já tam mám taky furt vykričník u : Řadič velkokapacitního paměťového zařízení. To je ono ? Jestli je to ono a máš W 7 / 64bit. Linkni kde si sehnal ten ovladač. Dík
8)

Skvara
občas se tu ukáže
Příspěvky: 44
Registrován: 10 říj 2007 11:06

Příspěvekod Skvara » 02 pro 2010 13:07

jj, to by mělo být ono... windows si nezvládl najít ovladače sám, ale po troše googlení se mi povedlo najít řešení...
ovladače

počítač se ještě malinko zrychlil (než mi teda odešel ten slot a je kompletně zasekaný)

pod XPčkama to turbo nefunguje, ale pod Vistama mám odzkoušeno a pod sedmičkama by taky neměl snad být problém
.: MSI GX700PX / 17" WSXGA+ / Core 2 Duo 7300 - 2GHz / NVIDIA Ge-Force 8600M GT / HDD 250 GB :.

Vashiik
občas se tu ukáže
Příspěvky: 35
Registrován: 14 zář 2010 14:15

Příspěvekod Vashiik » 02 pro 2010 13:09

Tak to je divný, protože tohle už jsem zkoušel a když sem to chtěl naistalovat tak to psalo, že ten modul nemám.

BUMP: This computer does not meet requirements for installing this software. Setup will exit.

Důkaz místo slibů :D

Asi to tam nemám prostě no. Ale pamatuju si, když sem ho kupoval,, že to tu Memory má. Teda řikali to :P
Naposledy upravil(a) Vashiik dne 02 pro 2010 13:16, celkem upraveno 1 x.
8)

Skvara
občas se tu ukáže
Příspěvky: 44
Registrován: 10 říj 2007 11:06

Příspěvekod Skvara » 02 pro 2010 13:15

já to klasicky nainstaloval a ten neznámý řadič velkokapacitního zařízení se mi změnil na to co mám na screenu... každopádně je mi to teď prd platné :lol:

ale vím, že tenhle noťas měl mít to turbo, když to byla novinka (asi mám jeden z prvních kusů, hurá...) a lidi tam rvali místo Vist XPčka, tak se ještě říkalo, že to turbo pod XP nejede, že funguje jenom pod Vistama
.: MSI GX700PX / 17" WSXGA+ / Core 2 Duo 7300 - 2GHz / NVIDIA Ge-Force 8600M GT / HDD 250 GB :.

Shadowsun
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 05 pro 2010 12:26

Příspěvekod Shadowsun » 05 pro 2010 13:08

Nazdar, rád bych se zeptal, kde se dá levně a relativně rychle sehnat nová základní deska na tenhle typ notesu(GX700X).

Díky
(nejlépe pokud můžete poslat/napsat nějaké internetové odkazy)

SakalCZ
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 07 led 2011 20:42

RAMky

Příspěvekod SakalCZ » 07 led 2011 20:50

Zdarec, chci jen potvrdit, co už bylo v předchozích příspěvcích psáno.
Mám MSI GX700PX 097CZ. Paměti jsem měl 2x1024MB (v popisu produktu je uvedeno 3GB paměti, takže mě buďto natáhli a nebo ten 1GB souvisí s tou Intel Turbo pamětí??) a taky mě to nedalo.
Můžu tedy potvrdit, že tenhle model má chipset PM965, podporující 4GB Ramek, takže jsem objednal RAMky Kingston, instalaci zvládne i obyčejnej laik. Po zapnutí PC jsem bez dalších úprav jakéhokoliv softwaru rovnou zaznamenal registraci 4GB, takže už na nich frčim.

impact
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 101
Registrován: 06 pro 2007 22:21

Příspěvekod impact » 07 led 2011 21:32

Vashiik píše:Modul Turbo Memory tam neni, co já vim už jsem to taky řešil. A asi to vypadá fakt na ten slot no. Je to divný. A můj notes po třech letech tuhé práce a každodenního no lifu vypadá takto. Všechno v pohodě. Akorát klávesnice je vyhlazená od prstů dost.

http://www.roni.ic.cz/obr/notesforko/n1.jpg
http://www.roni.ic.cz/obr/notesforko/n2.jpg
http://www.roni.ic.cz/obr/notesforko/n3.jpg
http://www.roni.ic.cz/obr/notesforko/n4.jpg
http://www.roni.ic.cz/obr/notesforko/n5.jpg


Pěkné. Můj vypadá po třech letech podobně, akorát od každodenního zavírání a otevírání displeje mi začíná křupat v pravém pantu.

Romax
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 10 led 2011 23:00
Bydliště: Galanta, Senica, SVK

Příspěvekod Romax » 10 led 2011 23:09

Zdravim,

mam otazku na majitelov GX700PX, ktori robili upgrad grafickej karty z 8600GT na napr 9600GT resp 9800GT. Ake pouzivate ovladace grafiky?

Ja mam Vistu 64, kvoli tomu, ze ju mam original, ovladace 185.85. Pri pokuse o nainstalovanie niecoho novsieho (260.XX+) sa ovldace nainstaluju, ale dochadza k zamrzaniu. Niekedy musim 3x vypnut NTB nez sa dostanem do WIN. Ak sa dostanem do WIN, tak napr. pri prehravani winamp a surfovani po nete, obcas zamrzne comp. takisto pri hrach....nie je to pravidelne...ale stava sa a je to neprijemne.
Na druhej strane stare 185.85 funguju na 100% :evil:

Dik za odpovede

orgasmic
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8463
Registrován: 23 dub 2007 08:54
Bydliště: International

Příspěvekod orgasmic » 11 led 2011 09:37

Jojo, to je klasika pri podobnych tuzing upravach. BIOS ma problem :wink:
Alienware Area 51-M
i9 9900K + RTX2080

xheretic
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 403
Registrován: 19 zář 2007 17:44

Příspěvekod xheretic » 11 led 2011 16:31

Take potrebuju sehnat nejakou novejsi stabilni verzi ovladacu, zatim uspesne pouzivam ve Win7 staré 195.81
Az objevim neco novejsiho funkcniho, dam vedet.
Acer Predator 17 - i7-6700HQ N970m 6GB VRAM
Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900
MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT

Romax
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 10 led 2011 23:00
Bydliště: Galanta, Senica, SVK

Příspěvekod Romax » 11 led 2011 23:54

2orgasmic: to ma tiez napadlo, skusal som aj najnovsi BIOS, ten mal zas problem MXM error...

2xheretic: nevim ci najdeme lepsi driver, asi napisem do MSI... ci by mohli poskytnut novsi BIOS. Za pokus to stoji... s miernym podpichnutim :twisted:
MSI GT660, Ci5 460M, 4GB RAM DDR3, GTX285 1GB, etc...

sněhulák
občas se tu ukáže
Příspěvky: 34
Registrován: 03 pro 2007 17:06

Příspěvekod sněhulák » 17 úno 2011 15:23

potřeboval bych radu:

vyměnil jsem grafiku v MSI GX700 za 9600GT DDR3, po spuštění NB mi normálně běží ten odpočet 30s a pak začne bootovat systém, jenže ke konci toho odpočtu začne ventilátor skokově zvyšovat otáčky a než mi naběhnou celé window, tak se NB automaticky vypne...

když ho zapnu potom znova, tak ani už ten odpočet nedoběhne a NB se vypne už při něm. (vzduch fouká naprosto studený)

Tzn. otázka zní.. je to být blbě namontovaným chladič na grafice? Třeba že jádro zcela nedosedne na chladič? Já tam dal jenom pastu a nikoliv ten teplovodivý proužek a mam právě tušení, že to asi nedosedne jak má... no nic jdu to znovu rozebrat

xheretic
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 403
Registrován: 19 zář 2007 17:44

Příspěvekod xheretic » 18 úno 2011 00:07

Ano vypada to tak.
Originalni chladic (ta medena deska) se musi nejprve řádně upravit.
Bud uříznout jako jsem to udělal já nebo to prý jde jen upilovat.
Doporucuji spis to vyriznuti. Pak ocistis isopropylem, naneses novou pastu na GPU, prisroubujes a musi to fungovat.
Potom az ti nabehne system je nutne upgradovat BIOS, ale to vis.

(jinak ty teplovodivy proužky nejsou nezbytne nutne, ty jsou jen pro kontakt medene desky s pametovymi čipy. Zkousel jsem to s a bez nich - jestli je rozdil i pri plne zatezi 2°C?, proste nic dramatickeho)

Tak hodne zdaru.
Acer Predator 17 - i7-6700HQ N970m 6GB VRAM

Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900

MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT


Zpět na „notebooky MSI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host