MSI GX700

notebooky MSI a vše kolem nich
impact
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 101
Registrován: 06 pro 2007 22:21

Příspěvekod impact » 17 srp 2010 15:59

Po třech letech provozu první závada. Asi díky pravidelného každodenního otevírání a zavírání mi začalo nějak cvakat v pravém pantu displeje, vypadá to, že tam něco prasklo. Předpokládám, že to souvisí s tím, že je přímo nad výfukem horkého vzduchu.

filipovadlo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 26 zář 2007 20:28

Příspěvekod filipovadlo » 23 srp 2010 11:01

Aka najlepsia Ramka sa da dat do tohto notasu viem ze max2GB ale DDR kolko moze byt max diky

jt169416
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 29 led 2010 18:50

Příspěvekod jt169416 » 23 srp 2010 12:09

Já mám GX710, v návodu je uvedeno RAM max. 2 GB, zašel jsem do
PC servisu a zkusili jsme tam dám 2 kusy po 2GB a NB to sežral,
Nevím jaký máš operační systém, XP si vezmou pouze 3 Gb , další systémy musí být 64 bit, a pak využijí celou pamět , napr, 4GB.
Takže závěrem to chce vyzkoušet a uvidíš.
Jarda

drk22
chodí často
Příspěvky: 655
Registrován: 24 led 2007 14:19

Příspěvekod drk22 » 23 srp 2010 12:33

Záleží na chipsetu a biose v NB, můj starší asus měl například intelácký chipset, který "nesežral" víc jak 3gb paměti...
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)
MSI GX70 (A10 + HD8970)

xheretic
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 403
Registrován: 19 zář 2007 17:44

Příspěvekod xheretic » 23 srp 2010 16:21

Tohle jsou proverene pameti primo z MSI podpory:

Vendor--Model Name--Type, Frequency--Size--Chipset
KINGSTON--KVR667D2S5--DDRII 667--2GB--MICRON
Transcend--JM467Q643A-6-DDRII 667--512MB--RJETRAM
Transcend--TS128MSQ64V6J--DDRII 667--1GB--SAMSUNG
Transcend--TS128MSQ64V6J--DDRII 667--1GB--HYNIX
Transcend--TS256MSQ64V6U--DDRII 667--2GB--MICRON
Transcend--TS256MSQ64V6U--DDRII 667--2GB--SAMSUNG
TWINMOS--8D-23KN5MHBTP--DDRII 667--1GB--HYNIX
UNIFOSA--GU331G0AJEPN6E20--DDRII 667--1GB--ELPIDA
WALTON--AS51082-667P015--DDRII 667--512MB--ELPIDA
WALTON--AS1G082-667P015--DDRII 667--1GB--ELPIDA
Transcend--TS256MSQ64V6U + TS128MSQ64V6J--DDRII 667--3GB--MICRON + RJETRAM "


Urcite ale nase GX700 zvladne vic typu.
Myslim ze tema dvema 2GB Kingston modulama nic nezkazis :)
Acer Predator 17 - i7-6700HQ N970m 6GB VRAM
Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900
MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT

filipovadlo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 26 zář 2007 20:28

Příspěvekod filipovadlo » 25 srp 2010 15:30

[quote="xheretic"]Tohle jsou proverene pameti primo z MSI podpory:


Transcend--TS256MSQ64V6U + TS128MSQ64V6J--DDRII 667--3GB--MICRON + RJETRAM "[/b]

tak ze ten slot po flash biosu zvladne viac ako 2gb ?

xheretic
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 403
Registrován: 19 zář 2007 17:44

Příspěvekod xheretic » 25 srp 2010 20:43

Myslim ze ne, jeden slot max 2GB...jsou to nejake dva dohromady
Acer Predator 17 - i7-6700HQ N970m 6GB VRAM

Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900

MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT

drk22
chodí často
Příspěvky: 655
Registrován: 24 led 2007 14:19

Příspěvekod drk22 » 25 srp 2010 23:41

Dyž si ten řádek pořádně prohlédneš, tak zjistíš, že to jsou dva moduly 2gb+1gb = 3gb
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)

MSI GX70 (A10 + HD8970)

vencac
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 27 srp 2010 18:54

Příspěvekod vencac » 27 srp 2010 18:59

Zdravim, tak po 2,5 letech mi můj GX700PX zkolaboval a nejde nastartovat :( Když ho zapnu tak jen fučí větrák a dál se nic neděje. Obrazovka vypnutá, harddisk je ticho, nelze dělat vůbec nic... Obávám se, že mi odešla základní deska...
Nesetkal se někdo s nějakým podobným problémem?

(úplně poslední co jsem s notebookem prováděl, tak jsem dal v Ubuntu hibernovat a po ránu už to nešlo spustit, ale nejsem si jistej jestli to nějak s problémem souvisí)

filipovadlo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 26 zář 2007 20:28

Příspěvekod filipovadlo » 28 srp 2010 09:33

vencac píše:Zdravim, tak po 2,5 letech mi můj GX700PX zkolaboval a nejde nastartovat :( Když ho zapnu tak jen fučí větrák a dál se nic neděje. Obrazovka vypnutá, harddisk je ticho, nelze dělat vůbec nic... Obávám se, že mi odešla základní deska...
Nesetkal se někdo s nějakým podobným problémem?

(úplně poslední co jsem s notebookem prováděl, tak jsem dal v Ubuntu hibernovat a po ránu už to nešlo spustit, ale nejsem si jistej jestli to nějak s problémem souvisí)


Tak ja by som to videl na problem s GPU alebo Ram. Skus vybrat ramky a dat ich po jednom do toho horneho slotu.

vencac
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 27 srp 2010 18:54

Příspěvekod vencac » 28 srp 2010 15:44

filipovadlo píše:Tak ja by som to videl na problem s GPU alebo Ram. Skus vybrat ramky a dat ich po jednom do toho horneho slotu.

Tak to bohužel nepomohlo... :(
Ještě mi přijde zvláštní fakt, že když zmáčknu tlačítko ON, tak se 2 vteřiny nic neděje, pak se notebook zapne, po 5 vteřinách se sám vypne a po dalších 2 vteřinách se zase sám zapne...

drk22
chodí často
Příspěvky: 655
Registrován: 24 led 2007 14:19

Příspěvekod drk22 » 28 srp 2010 20:26

Některý NB měli restart do default nastavení (delší dobu podržet tlačítko on/off, asi minutu).

Pokud hdd nejede zkoušel jsi ho odpojit ( a taky dvd mechaniku) a zkusit nastartovat bez nich? Další možnost, že odešlo něco co souvisí a akumulátorem, tj. zkusit běh bez akumulátoru, či s jiným.
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)

MSI GX70 (A10 + HD8970)

vencac
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 27 srp 2010 18:54

Příspěvekod vencac » 28 srp 2010 22:40

drk22 píše:Některý NB měli restart do default nastavení (delší dobu podržet tlačítko on/off, asi minutu).

Tak to bohužel nic neudělalo - počítač se zapnul asi na 5 vteřin, pak vypnul a zůstal vypnutej.

drk22 píše:Pokud hdd nejede zkoušel jsi ho odpojit ( a taky dvd mechaniku) a zkusit nastartovat bez nich? Další možnost, že odešlo něco co souvisí a akumulátorem, tj. zkusit běh bez akumulátoru, či s jiným.

Harddisk jsem vypojit zkoušel a baterku taky, ale nic to nezměnilo. Na DVD romku si asi netroufám... (Jinak harddisk funguje vpohodě, dal jsem ho do boxu a všechny data bez problému zkopíroval)

No obávám se, že mi asi nezbyde než to poslat do servisu...

filipovadlo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 26 zář 2007 20:28

Příspěvekod filipovadlo » 29 srp 2010 09:02

Ta DVD romka to je uplne jednoduche vybrat a nema sa tam co posrat to len tie 3 srouubky z druhej strany odmontujes

drk22
chodí často
Příspěvky: 655
Registrován: 24 led 2007 14:19

Příspěvekod drk22 » 29 srp 2010 11:05

No ještě 2 věci.
Zkusit odpojit tu DVD mechaniku (jen odšroubuješ pár šroubku odspodu a vysuneš mechaniku). A druhá věc co mě napadla je, že procesor nemá chlazení a tak se sám vypne kvůli přehřátí. Zkusit se mrknout, jestli je chladič správně nasazenej a nedostal se mezi něj a procesor vzduch.
No a pak si samo mohla odejít grafika obzvlášť pokud tam máš pořád tu poruchovou 8600 od NV... -> za 1600 až 2000kč sehnat HD 3650 s ddr3 a vyměnit.
MSI GT729 (C2Q 9000, ATI HD4850)

MSI GX70 (A10 + HD8970)


Zpět na „notebooky MSI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů