MSI GX700

notebooky MSI a vše kolem nich
kloobasa
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 17 bře 2008 16:56

rozšíření ram??

Příspěvekod kloobasa » 22 led 2010 00:12

zdarec lidi, prosim o radu zda je mozno do notebooku MSI GX700PX 056CZ dat vice ram nez tech 2 GB co tam jsou? a popripade nejaky typ jake? v ram do NB se moc nevyznam...diky za pomoc

impact
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 101
Registrován: 06 pro 2007 22:21

Příspěvekod impact » 22 led 2010 21:08

Max jsou 4 GB (dva dvojgigové moduly).

Pamět DDR2 SO-DIMM 533/667 MHz

kloobasa
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 17 bře 2008 16:56

Příspěvekod kloobasa » 22 led 2010 22:58

to impact: a jses ti tim jisty? ja prave ctu porad na e-shopech u tohodle notasu ze je max 2GB ... 2X 1024 MB DDR2 667mhz tak nevim ...

xheretic
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 403
Registrován: 19 zář 2007 17:44

Příspěvekod xheretic » 23 led 2010 00:08

Chipsetem podporovane maximum je 4GB (2x2GB) DDR2 800Mhz
Je jen potreba update BIOSu.
Napr. tento: http://www.alza.cz/4gb-kit-2x2gb-so-d98000.htm
Acer Predator 17 - i7-6700HQ N970m 6GB VRAM
Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900
MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT

genius
občas se tu ukáže
Příspěvky: 26
Registrován: 22 zář 2009 07:03

Příspěvekod genius » 23 led 2010 00:18

kloobasa píše:to impact: a jses ti tim jisty? ja prave ctu porad na e-shopech u tohodle notasu ze je max 2GB ... 2X 1024 MB DDR2 667mhz tak nevim ...


tohle je myšleno asi tak že máš oba sloty obsazeny gigovou ram takže když budeš chtít update znamená to oba vyndat a dát 2 x 2048 MB

kloobasa
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 17 bře 2008 16:56

Příspěvekod kloobasa » 23 led 2010 11:08

to xheretic: to je zajimave, i v manualu tohoto NB jsem se docetl ze max je 2gb a to tak ze slot podporuje 256,512.1024 MB DDR2 667 mhz...myslis ze by to vazne slo kdybych udelal ten update biosu?a mohl bys mi poradit jaky bios? diky

djmicho
chodí často
Příspěvky: 1731
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 23 led 2010 11:37

chipset to má pm965, tudíž jak zmiňovali výše , tak to podporuje 4GB ram. 2 GB podporovali chipsety gl960.
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

kloobasa
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 17 bře 2008 16:56

Příspěvekod kloobasa » 23 led 2010 12:43

a musim tedy updatovat bios nebo staci vymenit pametove moduly?kdyztak jakou verzi biosu?nekoho kdo to updatne uz si sezenu kdyztak pac to radsi delat nechci:-D

xheretic
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 403
Registrován: 19 zář 2007 17:44

Příspěvekod xheretic » 23 led 2010 14:09

BIOS najdes na strankach MSI, kupodivu :)
Acer Predator 17 - i7-6700HQ N970m 6GB VRAM

Asus G73JH - i7-920XM, SSD SX900

MSI GX700-061CZ T9500 2.6Ghz N9600mGT

kloobasa
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 17 bře 2008 16:56

Příspěvekod kloobasa » 23 led 2010 14:40

jo jasny bios tam je akorat verze pro xp a wista ... pocitam ze mi reknete ze na win 7 muzu pouzit ten na visty ?:-D

impact
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 101
Registrován: 06 pro 2007 22:21

Příspěvekod impact » 23 led 2010 18:36

Jo, v manuálu je napsáno max 2GB. Ale chipset podporuje 4GB, v tom mém jsem ten upgrade provedl na 4 GB a myslím, že nejsem sám, kdo to udělal.

Použil jsem dva tyhle moduly http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43516

BIOS mám flashnutej na nejnovější.

Efendy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 13 kvě 2007 12:49

Příspěvekod Efendy » 28 led 2010 18:22

Zkoušel někdo nahodit W7 64bit? popř. jaké použít ovladače? dík za odpověd
MicroStar GX700PX-097CZ / Vista Ultimate 64b / N9600mGT 512MB DDR3

nvidia
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 135
Registrován: 24 led 2009 16:13
Bydliště: Roznava - slovakia-

Příspěvekod nvidia » 28 led 2010 19:28

Skoro nič ti nebude treba nahadzovat snat len veb cam. a vga

tester_pedro
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 172
Registrován: 07 pro 2007 17:36

Příspěvekod tester_pedro » 28 led 2010 21:31

Efendy: co slo na vista x64 mi jde i na w7 x64, tedy ovladace myslim samozrejme

jt169416
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 29 led 2010 18:50

Příspěvekod jt169416 » 29 led 2010 18:57

Zdravím, jsem tady nový.
Mám MSIGX710 již více než dva roky, v manuálu je napsáno že umí jen
2Gb, mně to nedalo, zašel jsem do PC obchodu, a s technikem jsme
vyzkoušeli osadit oba sloty pamětmi 2Gb , tj. celkem 4Gb a NB to bez
problemú vzal i bez upgradu biosu.
Původní byly 667 Mhz, měl jen 800 Mhz a chodí to.
Když máš XP standartní ty stejně využijí jen 3,2 Gb.
Dal jsem WIN 7 a jsem bez problémů. Jem jsem musel stáhnout¨z netu
kodeky.
Ahoj Jarda


Zpět na „notebooky MSI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host