Mac OS X

LINUX, MAC OS a další co lze nainstalovat na notebooky. Dostribuce, ovladače, jak to funguje atp.
Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 01 dub 2008 10:14

vo viste to bola zas chyba vo flash playeri, ktora sa podla autora hacku visty vyuzit aj na OS X aj na linuxe. akurat sa obaja vitazi zhodli, ze najlahsi ciel bol OS X. :)

ad linux:
Although several attendees tried to crack the Linux box, nobody could pull it off, said Terri Forslof, a manager of security response with TippingPoint. "I was surprised that it didn't go," she said.

Some of the show's 400 attendees had found bugs in the Linux operating system, she said, but many of them didn't want to put the work into developing the exploit code that would be required to win the contest.

http://apple31415.blogspot.com/2008/03/ ... linux.html
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Příspěvky: 2351
Registrován: 14 pro 2007 02:54
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 01 dub 2008 12:39

vojtab píše:nepřekonal OSX ale využil chybu v Safari, ne přímo v OSX ;)
pokud vim tam safari je ten uzasny prohlizec osx a spada pod nej :) ono mi prijde ze osx ma horsi dostupnost programu jak linux
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

vojtab
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 435
Registrován: 19 úno 2008 10:03
Bydliště: Třebenice

Příspěvekod vojtab » 01 dub 2008 12:45

je součástí OSX stejně jako IE je součástí Win. nezneužili chybu v OSX, ale chybu v Safari - každý browser má nějaký chyby

a ne, nejsem uživatelem OSX :)
Apple Macbook White

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Příspěvky: 2351
Registrován: 14 pro 2007 02:54
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 01 dub 2008 12:54

jo to ma ale win vydrzel dele i linux a nerikej ze software je vetsi nez na win nebo linux
Jedinou pravdou je, že všichni lžou

Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220

MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

vojtab
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 435
Registrován: 19 úno 2008 10:03
Bydliště: Třebenice

Příspěvekod vojtab » 01 dub 2008 13:49

software je větší než na Win/Linux? co tím chce básník říci?

na OSX seženeš jak FF, tak IE, není potřeba používat dodávé Safari..pokud tedy myslíš tohle
Apple Macbook White

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Příspěvky: 2351
Registrován: 14 pro 2007 02:54
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 01 dub 2008 13:55

jako ze je vice softu pro win a linux
Jedinou pravdou je, že všichni lžou

Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220

MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

h4wk3y
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 09 říj 2008 22:02

Příspěvekod h4wk3y » 02 lis 2008 01:09

tak jsem se asi 10x snazil nainstalovat mac os x na svoji R61cku a vzdy instalace probehla v poradku, ale proste pak system nikdy neneajel... najel jen po to, kde se jakoby zacal nacitam a tam se vzdy seknul...
nepodarilo se to nekomu na nejakej podobnem notasu rozjet? jakou "edici"? ja zkousel iDeneb...

xmarek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 447
Registrován: 12 zář 2007 16:06
Bydliště: Ostrava a okolí

Příspěvekod xmarek » 02 lis 2008 01:40

Co tak vyzkoušet vmware nebo nějaký podobný soft pro emulaci?
Celý život bojuji s průměrností. :(

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 02 lis 2008 09:03

Ve vmware to běží strašně zpomaleně.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Příspěvky: 2351
Registrován: 14 pro 2007 02:54
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 02 lis 2008 09:14

to bouzel nejde vmware se zavazelo ze nepujde virtualizovat tento system a ostatni nastroje to taky nazvladnou :?
Jedinou pravdou je, že všichni lžou

Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220

MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

vojtab
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 435
Registrován: 19 úno 2008 10:03
Bydliště: Třebenice

Příspěvekod vojtab » 02 lis 2008 10:48

jedině nainstalovat přímo na disk, virtualizovat to nemá smysl. vím že kdysi se to přes wmvare instalovalo, dneska už mi to je jedno

jestli chceš zkusit OSX, zajdi si do i-style nebo do kinetiku. tam tě s jabkama nechají hrát dosytosti
Apple Macbook White

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 06 bře 2009 11:13

ahoj kluci,mám dotaz,dá se u nás koupit MAC x OS a naintalovat ho na nějaký solidní notes?
známá-novinářka má MacBook mini nebo tak nějak a nechává ho doma ve Švícarsku,když je pak pár měsíců přes rok u mamky v Brně,potřebuje druhý a aby byl datově kompatibilní s tím Applem,tak jsem jí slíbil že se poptám :D
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Příspěvky: 2351
Registrován: 14 pro 2007 02:54
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 06 bře 2009 16:51

data se neukladaji nijak odlisne OSX pouzava stejne formaty jako windows ci linux ale pokud ti jde o to aby se citila jako doma :wink: tak mozne to je ale i kdyz zakoupis tak nelegalni myslim a docela slozite najit HW konfiguraci odpovidajici kompatibilite. OSX hleda but power PC nebo specialni eprom
Jedinou pravdou je, že všichni lžou

Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220

MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8843
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 06 bře 2009 17:01

Gogo: Na netu se dají stáhnout speciálně upravené OS, které na PC HW běží obstojně. Kdysi jsem to zkoušel a bratr to kvůli testování snad chvíli taky měl nahozené. Pokud si notebook teprv bude kupovat, tak je základem zkouknout fóra ohledně kompatibility (dá se najít). Janeček z extraNB tuším používal nějaký Eeečko s MacOS X s tím, že musel vyměnit snad jen Wifi (500,- Kč), protože tu původní to neznalo.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 06 bře 2009 17:04

jj,ona chce stejně asi Appla,jen jsem se jí ptal jestli to musí být Apple a nebyl jsem si jistý,jestli by Leopard šlapal na jiném notesu
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno


Zpět na „LINUX a další OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host