LINUX na notebooku

LINUX, MAC OS a další co lze nainstalovat na notebooky. Dostribuce, ovladače, jak to funguje atp.

Máš zkušenosti s LINUXem na notebooku?

ANO pracuji výhradně pod LINUXem
45
14%
ANO mám LINUX, ale také Windows
109
35%
Zkusil jsem LINUX, ale není to pro mě
25
8%
Zkusil jsem LINUX, ale není to pro mě
25
8%
Chystám se zkusit LINUX
77
25%
Nechci LINUX
33
11%
 
Celkem hlasů: 314

Planeta
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 30 lis 2008 14:37

Příspěvekod Planeta » 04 srp 2009 20:59

Tak sem pri svych hledanich idealniho distra narazil na SUSE 11 - zatim jsem spokojen - jen bych potreboval poradit jak se dostanu k jakesi "klicence" ? - Potrebuji z ni totiz odstranit heslo pro Network Applet ktere sem do ni (neuvazene) zadal.Diky

pavolzetor
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 21 led 2009 20:54

Příspěvekod pavolzetor » 04 srp 2009 21:17

v GNOME je to "seahorse"

Planeta
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 30 lis 2008 14:37

Příspěvekod Planeta » 17 srp 2009 20:34

Panove narazil sem na velice vazny problem - pidgin se mi nespoji kdyz mam net pustenej pres wifi.Jakmile zapojim kabel vse jede.Resil nekdo tento problem ? Dik

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 17 srp 2009 23:39

Zrejme budes mit spatne nastavenou wifinu... blokovani portu?

Planeta
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 30 lis 2008 14:37

Příspěvekod Planeta » 18 srp 2009 15:43

Je to mozne - jak to prosimte zjistim to blokovani a pripadne jak odstranim - vse ostatni mi totiz pres tu wifi jede
Nejlepe pro linux mint 7 :)

Planeta
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 30 lis 2008 14:37

Příspěvekod Planeta » 19 srp 2009 17:12

Problem vyresen instalaci dnes vydane verze pidginu - 2.6.1. - jak sem se totiz docetl tak ICQ velice agresivnim zpusobem zacalo blokovat nektere alternativni IM programky.Coz byla zrejme pricina i meho problemu

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 19 srp 2009 20:45

Trosku divny ne? Proc by to na kabel fungovalo a na bezdrat ne? Navic zvlastni je, ze pouzivam 2.5.8 a nemam s tim problem. Problem jsem mel naposledy asi u verze 2.5.5, kdy to skutecne AOL uriznul a musel jsem pak nainstalovat z testovacich baliku 2.5.7, abych mel funkcniho klienta, tato uz zase jela.

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 20 srp 2009 00:41

2.5.8 u mě taky funkční
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Planeta
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 30 lis 2008 14:37

Příspěvekod Planeta » 25 srp 2009 09:38

No me to prijde taky trochu (hodne) divny ale je to tak.Ikdyz sem puvodne nainstalovanej pidgin ktery je soucasti distra preinstaloval na verzi 2.5.8 tak to delalo stale.Az s tou 2.6.1 to prestalo.

martin.com

Příspěvekod martin.com » 05 dub 2010 15:41

Máte zkušenosti s linuxem na HP mini 2133? Win už se mě znechutil a chci zkusit něco nového. Díky

Olleee
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 06 lis 2008 20:18

Příspěvekod Olleee » 06 dub 2010 21:25


djmicho
chodí často
Příspěvky: 1730
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 17 črc 2010 22:44

To by člověk nevěřil co problémů přinese instalace Debianu na Amd notebook :lol: 1) nefunguje dotykový panel (režimy ventilátoru a vysunutí disku z mechaniky) 2) mechanika neraguje 3) procesor jede neustále na low režim 600MHz, takže nepoužitelné 4) nefunguje externí grafika, ale s tím se počítalo 5) disk nasadil tak časté a hlasité cinkání hlaviček o plotny, že je to o nervy 6) windows to nerozdejchal a hlásí chyby disku :D :lol: takže Linux jde pryč a zustane jen na druhém stroji
Toshiba satellite L500->Acer Aspire ona d150->Fujitsu-Siemens SA3650-> Asus X54C->Lenovo G505->Lifebook 7220-> Hp pavilion 15 -> Acer Nitro Fx9830p 3-3,7GHz, 16GB DDR4, 120SSD+1TB HDD, Rx550 4GB GDDR5 1287/7000MHz

MartenP
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 449
Registrován: 08 srp 2007 13:41

Příspěvekod MartenP » 18 črc 2010 09:01

djmicho píše:takže Linux jde pryč a zustane jen na druhém stroji


Chudak Linux - takhle ho osklive odstrcit :-)

djmicho
chodí často
Příspěvky: 1730
Registrován: 27 zář 2008 18:40
Bydliště: Vysočina

Příspěvekod djmicho » 18 črc 2010 10:09

Linux mám rád, ale tady je prostě nepoužitelnej, když nic nefunguje :D
Toshiba satellite L500->Acer Aspire ona d150->Fujitsu-Siemens SA3650-> Asus X54C->Lenovo G505->Lifebook 7220-> Hp pavilion 15 -> Acer Nitro Fx9830p 3-3,7GHz, 16GB DDR4, 120SSD+1TB HDD, Rx550 4GB GDDR5 1287/7000MHz

luta
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 16 led 2007 15:20

Příspěvekod luta » 20 črc 2010 14:08

djmicho: debian stable ? tusim kernel 2.6.27 ? tak se u nove masinky neni moc cemu divit..chce to zkusit novejsi distro nez hned linux zavrhovat ;) posledni kernel je momentalne 2.6.34 a treba by tam vetsina veci slapala :)
HEL81 archlinux x86_64, HP 4340s core-i5 ivy bridge Win8


Zpět na „LINUX a další OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host