LINUX na notebooku

LINUX, MAC OS a další co lze nainstalovat na notebooky. Dostribuce, ovladače, jak to funguje atp.

Máš zkušenosti s LINUXem na notebooku?

ANO pracuji výhradně pod LINUXem
45
14%
ANO mám LINUX, ale také Windows
109
35%
Zkusil jsem LINUX, ale není to pro mě
25
8%
Zkusil jsem LINUX, ale není to pro mě
25
8%
Chystám se zkusit LINUX
77
25%
Nechci LINUX
33
11%
 
Celkem hlasů: 314

pavolzetor
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 21 led 2009 20:54

Příspěvekod pavolzetor » 18 črc 2009 20:40

sudo nano /boot/grub/menu.lst

hlavne si nezmaš voľby :wink:

Planeta
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 30 lis 2008 14:37

Příspěvekod Planeta » 18 črc 2009 21:01

zkusim diky moc :)
mel bych jeste dalsi dotaz - pozoruju urcite zpomaleni systemu - cca s vterinovou prodlevou - kdyz kliknu na menu spoustim FF minimalizuju okna atd. - lze i tohle nejak osetrit ?

pavolzetor
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 21 led 2009 20:54

Příspěvekod pavolzetor » 18 črc 2009 21:04

akú máš grafiku? používaš compiz?

Planeta
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 30 lis 2008 14:37

Příspěvekod Planeta » 18 črc 2009 21:14

compiz mam nainstalovanej ale nepouzivam prave ze mam vyply veskery efekty a stejne je to jakysi zabrzdeny - cerstve po instalaci systemu to nedela - grafika ATI HD3450

Planeta
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 30 lis 2008 14:37

Příspěvekod Planeta » 18 črc 2009 21:51

tak sem odinstalovam compiz a vse se dalo do poradku :-)

pavolzetor
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 21 led 2009 20:54

Příspěvekod pavolzetor » 18 črc 2009 21:54

ale keď je compiz vypnutý tak by malo byť jedno či ho máš nainštalovaný

Planeta
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 30 lis 2008 14:37

Příspěvekod Planeta » 18 črc 2009 22:07

no melo by ale zas kdyz ho stejne nepouzivam tak naco ho tam budu met :)

pavolzetor
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 21 led 2009 20:54

Příspěvekod pavolzetor » 18 črc 2009 22:09

síce nevieme prečo ale hlavne že si ty spokojný a ja zvedavý

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 18 črc 2009 22:09

Nejspis nejaka chybka v X serveru, a vzdy pri akci vyjelo zatizeni procesoru diky Xorg na 100%.

Planeta
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 30 lis 2008 14:37

Příspěvekod Planeta » 18 črc 2009 22:15

neni me prave vubec jasny cim sem to mohl zpusobit - nejak sem nehrabal do zadnyho hlubsiho nastaveni nebo tak tak nevim - compiz necham odinstalovany a vyreseny :)

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 18 črc 2009 23:31

Nebyly ty "dva linuxy" v grubu jen dvě jádra?
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

pavolzetor
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 21 led 2009 20:54

Příspěvekod pavolzetor » 19 črc 2009 10:18

pravdepodobne áno, ale on sem nedal žiadny výpis

Planeta
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 30 lis 2008 14:37

Příspěvekod Planeta » 19 črc 2009 10:42

to nevim nic sem nenastavoval nikde - bylo tam

Linux Mint 7
Linux Mint 7 (recovery)
Linux Mint 7
Linux Mint 7 (recovery)
Linux Mint 7 +memtest
Win XP

Kdyz uz ste to nakousli - co sou ty 2 jadra a k cemu jeto dobry ?

pavolzetor
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 21 led 2009 20:54

Příspěvekod pavolzetor » 19 črc 2009 10:56

no ja ich tam mám možno 5, vieš ak ti to nové nepôjde tak máš staršie, odporúčam vždy mať aspoň 1 funkčné a ak sa ti tam pridá nové a pôjde tak môžes to staršie zmazať

napr.
Ubuntu
Ubuntu recovery
(používajú rovnkaé jadro)

HaniSS
občas se tu ukáže
Příspěvky: 85
Registrován: 12 črc 2006 19:48

Příspěvekod HaniSS » 21 črc 2009 02:28

vyslo RC1 mintu 7 XFCE... jen pro zajimavost...

pro upravu grubu je graficka aplikace v ubuntu, clovek si zatrhne, kolik "jader" chce videt atd.. http://wiki.ubuntu.cz/GRUB


Zpět na „LINUX a další OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host