HP COMPAQ 6735s a Ubuntu...

LINUX, MAC OS a další co lze nainstalovat na notebooky. Dostribuce, ovladače, jak to funguje atp.
cajky1
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 08 čer 2009 20:07

HP COMPAQ 6735s a Ubuntu...

Příspěvekod cajky1 » 08 čer 2009 20:17

Ahoj vsem-mel bych dva dotaz:

Koupil jsem si pred tydnem tento notebook,nechal si do nej nainstalovat Ubuntu a zajimalo by me,jestli je tu nekde mozne menit vykon pocitace? Nikde to nemuzu najit...
Protoze se mi nelibi moje baterka,ktera se nabiji 2hodiny a 45minut,ale vydrzi pouze 1hodinu a 5minut...
Tak bych chtel vyzkouset,jestli se ta doba treba nezvysi tim snizenim vykonu nebo je spatna baterka uz od zacatku...

Diky za odpovedi a rady a pripominky...

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 08 čer 2009 20:20

Na panel si můžeš přidat (kliknout pravým a Přidat nebo tak nějak) applet pro změnu frekvence CPU; je možné, že máš jako default nastaveno performance. I když hodina se mi zdá málo na to, aby to bylo jen tímhle.
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

cajky1
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 08 čer 2009 20:07

Příspěvekod cajky1 » 08 čer 2009 20:52

mam tam Applet pro klienta vzdalene pracovni plochy nebo Pilot Applet...

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 08 čer 2009 22:14

Jenom? Já jsem jich tam měl vždy aspoň dvacet.. CPU applet býval na konci.
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

cajky1
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 08 čer 2009 20:07

Příspěvekod cajky1 » 08 čer 2009 22:17

je tam neco na zmenu frekvence cpu,ale se slovem applet uz nic...
a u ty zmeny mi to pise,ze zmena neni podporovana...

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 08 čer 2009 23:04

Jo, to bude ono.
Nemožnost změny se řešila např. zde http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/252619 a i na jiných místech to určitě najdeš.
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

MartenP
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 449
Registrován: 08 srp 2007 13:41

Příspěvekod MartenP » 09 čer 2009 13:03

http://martenuv.blog.cz/0811/regulace-t ... ou-energii

Vyber si, jaký způsob chceš. Osobně doporučuji cpufrequtils.

cajky1
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 08 čer 2009 20:07

Příspěvekod cajky1 » 09 čer 2009 17:58

to je na me moc slozite:-) ale urcite o tom reknu nekomu,kdo se mi na to podiva...diky za rady...

ted bych mel este dalsi dotaz: jak nastavim zvuk,aby sel bud z repro nebo ze sluchatek,bohuzel mi to hraje tak,ze ikdyz pripojim sluchatka,tak mi hrajou i repro...

a este by me zajimalo,existuje nejaky servis,zamereny na linux? kam bych to moch treba i vzit a tam uz by mi cokoli udelali?

diky...

MartenP
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 449
Registrován: 08 srp 2007 13:41

Příspěvekod MartenP » 09 čer 2009 19:22

ad servis Linuxu) Nic takového, co si představuješ pod pojmem "servis" asi neexistuje. Východiskem by ale mohl být někdo, kdo si říká "lokální distributor". Ten má za úkol šířit instalační média ?Ubuntu. Jako bonus tito lidé mohou dle jejich uvážení poskytovat i jakýsi servis a pomoc. Stačí si najít v seznamu vhodnou osobu a kontaktovat jí.

http://wiki.ubuntu.cz/Lok%C3%A1ln%C3%AD ... 5%99i%20CD


Zpět na „LINUX a další OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host