HP Pavilion dv5 problem Ubuntu 9.04 Grub error 21

LINUX, MAC OS a další co lze nainstalovat na notebooky. Dostribuce, ovladače, jak to funguje atp.
martvin
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 26 zář 2008 11:11
Bydliště: Brno

HP Pavilion dv5 problem Ubuntu 9.04 Grub error 21

Příspěvekod martvin » 28 dub 2009 12:59

Zdravim vsechny.Chci na tomto NB zprovoznit a pouzivat Ubuntu 9.04.Chci si ho nainstalovat na cely disk,ale je tu problem.Instalace je jako takova v poradku,vyberu volbu asistovane-pouzit cely disk atd.Po hlasce vyjmu cd a dam restart.System se ale nespusti,misto toho vyskoci hlaska Grub error 21 a tim konci spusteni.Cd je zkontrolovane.Zkousel jsem i verzi alternate a pouzit Lilo zavadec,ale take nic.Je tu nekdo,komu se na tento NB Pavilion dv5 1020ec povedla instalace at uz Ubuntu 8.10 nebo 9.04 a byl mi ochotny poradit,jak to udelat?Jsem zacatecnik.P.S. Suse a Mandriva mi jdou,ale ty mi nevyhovuji,chci Ubuntu.Dekuji vsem za rady a navody.
Čím straší jsem, tím větším pesimistou se stavám.
NB HP Pavilion dv5 1020ec 2Ghz,2GB Ram,160GB HDD,ATI 3450 256MB. Windows Vista Home Premium SP2

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 28 dub 2009 20:26

Staci pouzit google a najdes reseni

martvin
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 26 zář 2008 11:11
Bydliště: Brno

Příspěvekod martvin » 29 dub 2009 06:50

Diky za radu.Google zkousim.Uz se to snazim vyresit pres tyden,ale marne.Cekal jsem konkretni radu a ne odkazani na Google. :-(
Čím straší jsem, tím větším pesimistou se stavám.

NB HP Pavilion dv5 1020ec 2Ghz,2GB Ram,160GB HDD,ATI 3450 256MB. Windows Vista Home Premium SP2

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 29 dub 2009 12:02


martvin
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 26 zář 2008 11:11
Bydliště: Brno

Příspěvekod martvin » 29 dub 2009 12:30

Diky za odkaz.Toto uz jsem cetl.Take tam na tom foru jsem napsal svuj problem.Ted cekam,zda nekdo bude vedet.Podle toho jsem to zkousel,ale zatim nic.Neco nejspis delam spatne.Ale ja na to prijdu.Blby je,ze nemam nahradni PC,ted nemam nainstalovany zadny funkcni OS a vsechno hledam a resim pres mobil.No ja se s tim poperu.To musi jit.Jak na to prijdu,sepisu navod a hodim ho na net.Jinak diky za tip.
Čím straší jsem, tím větším pesimistou se stavám.

NB HP Pavilion dv5 1020ec 2Ghz,2GB Ram,160GB HDD,ATI 3450 256MB. Windows Vista Home Premium SP2

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 29 dub 2009 18:15

RTFM :) musí k tomu být manual :D
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

GR!nCh
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 268
Registrován: 16 zář 2007 22:47
Bydliště: Brno

Příspěvekod GR!nCh » 29 dub 2009 19:38

Dej tam jiné distro (Debian, Mandriva, OpenSUSE, Fedora). Na mobilu toho tak vygooglíš, přeji hodně štěstí. Já bych pracoval raději na funkčním LiveCD/bootovacím flashdisku.
Fedora @ Lenovo ThinkPad T460s

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 29 dub 2009 19:43

Vzdyt i to Ubuntu je LIVE... takze nainstalovat klasicky Ubuntu a pak pomoci LIVE CD Ubuntu to nainstalovane Ubuntu teprve opravovat, zrejme to bude chtit nekde neco prepsat v konfiguracich a pokud do systemu nenabootuje, tak tezko pak neco pujde opravit.

Marcos
občas se tu ukáže
Příspěvky: 29
Registrován: 04 lis 2006 17:50
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Marcos » 30 dub 2009 00:23

Zkus rozdělit dle svých požadavků a formátovat disk přes nějaké LiveCD, např. Gparted, viz zde: gparted.sourceforge.net/ , a až poté znovu nainstaluj Ubuntu, ale už bez dělení a formátování disku. Už jsem zažil problémy s tím, že některá linuxová distribuce, ale i Mac OS X mi nekorektně formátovala oddíl na disku. Mohlo by to pomoct.
> Asus G73 / BackTrack5 <

martvin
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 26 zář 2008 11:11
Bydliště: Brno

Příspěvekod martvin » 30 dub 2009 07:53

Ahoj. To uz jsem take zkousel, ale nepomohlo. Vcera jsem zkousel i Mandrivu 2009, ktera pred tim normalne sla naistalovat, ale uz nejde. Nechapu to. Je mozny, ze za to muze aktualizace Biosu? Ale jinak diky.
Čím straší jsem, tím větším pesimistou se stavám.

NB HP Pavilion dv5 1020ec 2Ghz,2GB Ram,160GB HDD,ATI 3450 256MB. Windows Vista Home Premium SP2

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 30 dub 2009 09:50

Co zkusit pri instalaci vytvorit vlastni partisnu pro /boot ? Rekneme tak o velikosti 50MB maximalne.

Marcos
občas se tu ukáže
Příspěvky: 29
Registrován: 04 lis 2006 17:50
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Marcos » 30 dub 2009 11:06

Tou aktualizací Biosu by to být snad nemělo. Jak je to s instalátorem Ubuntu, když se vybere volba použití celého disku...vytvoří se primární partition, na kterou se Ubuntu instaluje? Nebo je rozšířená? Já mám totiž na disku snad 5 unixových systémů + ještě swap a datovou particii, a nikdy žádný problém krom výše popsaných. Takže pokud Ubuntu se instaluje na primární, zkusit přes např. ten Gparted vytvořit jen rozšířený oddíl a na ten následně nainstalovat Ubuntu.
> Asus G73 / BackTrack5 <

martvin
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 26 zář 2008 11:11
Bydliště: Brno

Příspěvekod martvin » 30 dub 2009 12:36

Ahoj. Ja to udelal tak, ze jsem mel /boot 150MB /home 155GB a zbytek cca 4GB swap. Jak jsem psal, ze jsem zkousel tu Mandrivu tak vsechno ok ale po restartu zase Grub error 21. Uz to vzdavam. Nainstaluju si to pres Wubi a bude.
Čím straší jsem, tím větším pesimistou se stavám.

NB HP Pavilion dv5 1020ec 2Ghz,2GB Ram,160GB HDD,ATI 3450 256MB. Windows Vista Home Premium SP2

martvin
chodí sporadicky
Příspěvky: 10
Registrován: 26 zář 2008 11:11
Bydliště: Brno

Příspěvekod martvin » 11 kvě 2009 23:17

Tak jsem jeste zkusil Mandrivu 2009,Suse 10,PClinuxOs 2009,vzdy jsem dal pouzit cely disk a po instalaci a restartu zase hlaska Grub Error 21.Tak to uz je divny. :-(
Čím straší jsem, tím větším pesimistou se stavám.

NB HP Pavilion dv5 1020ec 2Ghz,2GB Ram,160GB HDD,ATI 3450 256MB. Windows Vista Home Premium SP2

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 12 kvě 2009 01:04

Napis jak rozdelujes ten disk... vsechny detaily, nazvy, velikosti odkud az kam...


Zpět na „LINUX a další OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host