Ubuntu

LINUX, MAC OS a další co lze nainstalovat na notebooky. Dostribuce, ovladače, jak to funguje atp.
centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 02 lis 2008 18:12

Nějaké drobnosti jsem už vychytal, ale celkově je práce s Ubuntu (přetahování oken, reakce programů) výrazně pomalejší než s Vistama. Nemůže to být driverama ke grafice?
edit: heh, měl jsem celou dobu procesor na 800MHz :)) teď už to šlape, tenhle systém se mi začíná hodně líbit..
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

HaniSS
občas se tu ukáže
Příspěvky: 85
Registrován: 12 črc 2006 19:48

Příspěvekod HaniSS » 04 lis 2008 23:30

zdarec, vim ze duplicita je nevhodna ale tenhle dotaz jsem hazel do acer 5512 sekce, mozna se s tim setkal i nekdo na jinem NTB..tyka se to ubuntu tak formou citace sem:

HaniSS píše:zdar...po dlouhe dobe zas neco..

nahodil jsem si do tehle masinky linux /ubuntu 8.04/ a nejak me to tuhne, nekdo s timhle dedeckem a zkusenostma s ubuntu? netusim proc, ale postupne tak po 3h praci /net,icq,obrazky/ se ztrati zvuk a postupne odchazeji tlacitka na desktopu /kupodivu spustene programy jde v klidu pres alt+tab tocit, icq komunikace a tohle jede/, konci to tak, ze nejsem schopny restartovat a musim shodit desktop a z prihlasovaci obrazovky teprve restartnout masinku, pak zase muzu 3h v poho jet...

nekdo kdo se s timhle setkal a muze poradit? vubec nevim, kde a co mam hledat, problem se najednou vyskytne bez varovani :)


dalsi poznatky co se linuxu tyce..neumerne dlouhy boot (oproti WXP) a docela stavkujici firefox (otvirani vice oken), jinak se mi system libi a chci mu dat sanci (mam mirnou averzi na visty), jinak v lenochu jsem vicemene panic a zatim se ucim...

pokud se tu najde rada dikes ;)

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 04 lis 2008 23:41

Proč 8.04?
Jinak já bych u Linuxu taky docela rád zůstal, ale nemůžu najít plnohodnotné náhrady za Mirandu a foobar..
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

HaniSS
občas se tu ukáže
Příspěvky: 85
Registrován: 12 črc 2006 19:48

Příspěvekod HaniSS » 05 lis 2008 00:25

protoze 8.10 mi zhavarovala temer okamzite po doinstalovani "mych" applikaci..8.04 je LTS verze, a mela by byt dlouhodobe (3 roky) podporovana a vic vychytana (preci jen je venku uz nejakou dobu)..bohuzel stale me havaruje a ja nevim proc...

miranda je fajn, zkus ji pres wine, udajne slape...me staci pidgin...

ja mam u "nepritelkyne" na jejim NTB Kubuntu 8.04 (jen pres wubi) a spokojenost, zadne problemy s HW, zadne pady...mrzi me ze me to nejede na mem osobnim stroji, protoze se mi linux libi a na visty jsem opravdu alergicky (zase zkusenost z NTB pritelkyne)

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 05 lis 2008 13:08

centos píše:Proč 8.04?
Jinak já bych u Linuxu taky docela rád zůstal, ale nemůžu najít plnohodnotné náhrady za Mirandu a foobar..

miranda - to je problém, relatívne ide cez wine, hoci mne blbne, problém je to že prakticky žiaden IM nepodporuje xstatus z icq čo je problém, na jednoduché prehrávanie som bol tiež zvyknutý z win a neznášal som knižnice a podobne ale od kedy som oskúšal amarok tak na neho nedám dopustiť

Bubu
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 08 říj 2008 19:45

Příspěvekod Bubu » 05 lis 2008 14:53

Mirandu som sa pokúšala rozbehať, ale bezúspešne. Ja sa z linuxu vraciam k Windowsu kvôli škole. Linux bude zatiaľ vo vmware. :? Lebo win vo vmware mi moc ide pomaly ale to mi nevadí. skôr mi vadí to, že mi ohlásil BSOD(product key, ktorý používam bežne- je viazaný na moju konfiguráciu, ale to som nevedela, že ho vmware nebude brat ok) a odvtedy som to nerozbehala...

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 05 lis 2008 18:19

Přes wine jsem to ještě nezkoušel, až bude čas. Ale stejně pochybuju, že mi žádný plugin nebude házet chybu (holou nechcu). Obecně mi u programů v Linuxu, co jsem zkoušel, vadí, že nejsou tak modifikovatelné jako win protějšky. Kde si ve foobaru a Mirandě změním velikost písmo a de facto vše ostatní, tam jsem v Pidginu a x audio přehrávačích nic podobného nenašel.
S tím foobarem je to složitější, popisoval jsem to už na Ubuntu foru http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,29040.0.html (je tam i můj screen, funkčně jinak to prostě nechci), Mirandu bych ještě nějak přežil.

Pak s tím mám ale dva větší problémy, které mi to dost znepříjemňují - nemůžu se ve škole připojit k wifi (takže zbývá to doma nastavit a doufat, že to další den pojede, což nepojede) a druhý, se kterým byste mi mohli pomoct - jak řešíte, aby zvuk hrál buď z integrovaných repro, nebo z připojených repro? Podle nějakého návodu jsem nastavil Volby > Zvuk na PulseAudio, k tomu stáhnul pavucontrol z repozitářů, abych mohl posílat zvuk na různé zařízení. Zvuk z externí zvukovky funguje, pokud ne, přepnu to na ni, ale zvuk z integrovaných repro dostat neumím..
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 06 lis 2008 07:20

s tými programami je to ťažko, vybral si asi 2 najviac konfigurovateľné programy aké poznám, ja by som išiel aj do holej mirandy, portable verzia mi už totálne zblba a nemám čas dať ju dokopy tak zatiaľ fachčím qipe :(
toto s reprákmi je veľmi častý problé ktorý som ale neriešil a z lenivosti sa mi ho neche hľadať na ubuntu fóre :P

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 06 lis 2008 09:13

Už jsem hledal :)
Pokud se ty repro nevyřeší, tak je Ubuntu nepoužitelné. Bohužel.
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 06 lis 2008 20:12

Ha, tak snad nakonec: http://www.pulseaudio.org/wiki/FAQ#CanI ... ltaneously
všechen výstup nastavit na pulseaudio, pouštět ho do obou repro a pak jen vypínat a zapínat repro v notebooku.. no, není to ideální řešení, ale bohatě by to takhle stačilo. Snad to pojede :)
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

HaniSS
občas se tu ukáže
Příspěvky: 85
Registrován: 12 črc 2006 19:48

Příspěvekod HaniSS » 19 lis 2008 22:33

no, ja jsem schvalne taky vyzkousel vsechno zmenit na pulse audio a mam pocit ze jsem od te doby nezaznamenal pad systemu, tak jak tomu byvalo predtim..zvuk bezi celkem ok,ale podivne chrasti pri prijmu zpravy na pidgin, pokud je pidgin minimalizovany...jinak asi ok, uvidime, na zavery je jeste brzy....

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 20 lis 2008 22:53

Já z toho zmagořím, furt to nejede. Dotaz jsem hodil http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,29726.0.html kdyby někdo věděl..

V jaké kvalitě máte u filmů titulky? Ve winech je mám v rozlišení desktopu (přehrávač MPC-HC), ve všech linuxových jsou z nich rozostřené kostičkované hnusy (i v SMplayeru).
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

vito45
chodí často
Příspěvky: 963
Registrován: 07 lis 2006 16:51
Bydliště: blizko PO, intrak: KE J9, Slovensko

Příspěvekod vito45 » 21 lis 2008 10:48

i mne to robilo, nejako testovanim som sa preklikal na to aby to bolo dobre, postup si už nepametám :? , skús si v smplayery zapnúť SSA/ASS titulky

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 21 lis 2008 11:39

To mám, samotné to nestačí. Vypadají k světu, když dám filtr scale, ale ten zůstane aktivní jen do vypnutí programu.
Jinak ty titulky v MPC vypadají ještě o něco líp jak tyto:
ObrázekObrázek
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 01 led 2009 12:43

Linux Mint http://www.linuxmint.com/index.php
zkoušel někdo? předělané Ubuntu, jiný vzhled, v základu java, flash atd., odladěné, používá stejné repozitáře jako Ubuntu..
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..


Zpět na „LINUX a další OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host