Ubuntu

LINUX, MAC OS a další co lze nainstalovat na notebooky. Dostribuce, ovladače, jak to funguje atp.
centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 24 čer 2009 10:51

Už ho mám v oblíbených ;) Škoda, že pro změnu taktu CPU je třeba o dva kliky víc než jinde.. A zvuk hraje nějak moc potichu. A nevím, jak přidat na vrchní panel spouštěcí ikony (místo docku) tak, aby byly vedle sebe a ne v rozbalovací šipce.. Ale to jsou snad jen počáteční bolesti, které se vyřeší :)

edit: zvuk v pohodě; schovávat ta ovládací tlačítka nebyl dobrý nápad, na jedno jsem zapomněl
A dock taky vyřešen, zapl jsem xfce kompozitor, hodil lištu nahoru a dolů strčil AWM. Vypadá to hezky.

Zatím používám i defaultní drivery na grafiku -- výkon to nemá, ale žádné blikání se nekoná. Má trochu obavy z nahození proprietárních.
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

pavolzetor
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 21 led 2009 20:54

Příspěvekod pavolzetor » 25 čer 2009 15:28

nové Ubuntu 9.10 (alpha) mi vydrží asi o hodinu dlhšie na baterky

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 26 čer 2009 20:08

Akorát jsem přišel na nemilou věc - ačkoliv mám odškrtnuté pamatování si relace po restartu apod. (mám radši, když najede čistě systém bez aplikací; teda krom těch, které si nastavím, aby se spouštěly), tak se mi pokaždé otevírají nějaká zbytečná okna, a to i několikrát. Naposled se mi dvakrát pustil Nautilus, Pulse Volume Control a třikrát AWM.. Nechápu proč a otravuje to.
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

MartenP
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 449
Registrován: 08 srp 2007 13:41

Příspěvekod MartenP » 27 čer 2009 10:49

Pomoci by mohlo zrušit odškrtnutí Pamatování sezení a smazání adresáře ~/.cache/sessions. Automatické starty aplikací nakonfiguruj pomocí xfce4-session-settings --> Automatický start aplikace. Ukládání sezení při každém logoutu je zlo.

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 27 čer 2009 13:44

To smazání zdá se pomohlo, dík.

Jakého používáte prohlížeče souborů? Mně přijde nejlepší Nautilus, Dolphin je imho přeplácáný jako celé KDE4, Thunaru chybí záložky, bez čehož nemůžu moc fungovat, a pcmanfm zas nemá volbu "rozbalit zde". U Nautilu mi ale vadí, že ignoruje systémové nastavení defaultního terminálu a používá gnome-terminal. Změnit to jde, našel jsem nějaký návod, ale bylo to docela složité, a tedy jsem se na to vykašlal.
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

MartenP
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 449
Registrován: 08 srp 2007 13:41

Příspěvekod MartenP » 27 čer 2009 13:59

Samozřejmě používám rychlého a téměř dokonalého Thunara :)
Ad záložky: Co si představuješ pod pojmem záložky? Pokud "rychlé odkazy z nějakého panýlku", tak to Thunar má už hodně dlouho. Najedeš si na adresář, který chceš mít v záložce pravým--> Odeslat-->Postranní panel (vytvořit záložku). Záložka se umístí do panelu nalevo.

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 27 čer 2009 15:16

Ne-e, normální taby jako v Opeře či Firefoxu. Čili mít více otevřených adresářů najednou. A toto v Thunaru není a nebude.
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

MartenP
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 449
Registrován: 08 srp 2007 13:41

Příspěvekod MartenP » 27 čer 2009 15:42

Jo aha, tak to máš pravdu. Dle oficiálního prohlášení vývojářů je opravdu nikdy podporovat nebude...

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 23 říj 2009 19:10

V poslední době se mi čas od času začnou zpomalovat videa i flash na webu. Zvuk jede normálně, jen obraz se viditelně zpomalí, načež se zase zrychlí, aby dohnal, co zameškal. Nepoužitelné. Ve VLC to vypadá normálně, takže podezřívám mplayer, ale mate mě, že to dělá i ten flash. Často to zůstane stejné i po restartu, proto jsem včera musel kvůli filmu bootovat do Windows :?
Jak přesně zjistit, v čem je problém? Ve vytížení CPU to imho nebude, to bývá standardní..
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 24 říj 2009 01:02

Pulseaudio?

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 24 říj 2009 10:28

Že by? :(
Bez toho se nehnu, používám na přepínání mezi zvukovkami..

edit - vypadá to tak, když jsem jej killnul, spravilo se to.
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 28 říj 2009 16:39

9.10 už zítra. těším se! Nahodil jsem zatím Xubuntu RC do virtualu, už jen ta bootovací obrazovka je pěkná :) Čekám taky zlepšení výdrže, což někteří potvrzovali.

btw porovnával jste někdo xfce kompozitor s Compizem? Co se týče náročnosti nebo tak?
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 28 říj 2009 20:19

Pulseaudio dela bordel vzdycky... ve Fedore 9 jsem s nim skoro problemy nemel(sem tam padlo akroat), ve Fedore 11 uz to je horsi a napr. kdyz jedu na baterie, tak je prakticky nemozny poslouchat muziku pres XMMS treba (na adapter to nedela)... protoze se pulseaudio pri kazdem novem songu zasekne a je potreba udelat hodnekrat play/pause a nebo to cele killnout, nastesti existuje mpg321 ktery v takove situaci poslouzi velmi dobre.

Uz se tesim na Fedoru 12 a doufam, ze to bude konecne ono... ta 11 mi zacina pripadat, ze ikdyz je to skoro pulroku od releasu, tak je to porad unstable beta. Uz to, ze samotny instalator systemu byl sakra nestabilni necemu nasvedcuje. Holt to je cena za velmi krvavy bleeding edge.

centos
chodí často
Příspěvky: 1157
Registrován: 20 zář 2007 22:52
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 28 říj 2009 21:48

Už bude Fedora schopná nainstalovat se na libovolnou partition bez nutnosti formátovat celý disk? ;)

Pulse by taky mělo být vylepšeno. Být na stolním pc, tak se ho rád zbavím, jenže u dvou zvukovek jde (mimo ty problémy) o pohodlný a rychlý způsob jejich ovládání.
ASUS F3Ka, Arch linux

bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 29 říj 2009 00:53

Jaky formatovani celyho disku? O nicem takovym nevim...


Zpět na „LINUX a další OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host