service pack 1 rc1

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
mbelas
chodí často
Příspěvky: 1372
Registrován: 29 říj 2006 09:04

service pack 1 rc1

Příspěvekod mbelas » 24 lis 2007 10:11

má někdo service pack 1 rc1 do vist a používá ho?????? :D dá se stahnout přes update zdarma ikdyž to je jen RC1 verze....tak co lidi? :D

kojikoji
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 21 říj 2007 09:30

Re: service pack 1 rc1

Příspěvekod kojikoji » 15 pro 2007 18:43

mam,nainstaloval jsem ho....a vysledek....zpomaleni systemu...

Rexy

Příspěvekod Rexy » 15 pro 2007 19:17

to mbelas

cetl jsem par ohlasu na PCPRO a psali tam lidi, ze jim to i zamrza, tak jsem se rozhodl, ze pockam az na komplet, nebudu si zbytecne mrvit system, kdyz drzi ...

michalko58

Re: service pack 1 rc1

Příspěvekod michalko58 » 15 pro 2007 22:45

kojikoji píše:mam,nainstaloval jsem ho....a vysledek....zpomaleni systemu...


To bude asi aj tym, ze instalaciou SP1 sa odstrania udaje o casto spustanych programoch po starte systemu - SuperFetch sa to myslim vola. Po par dnoch/tyzdnoch by sa to malo vratit na povodny stav, pripadne kedze je to SP1, aj zlepsit.

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 16 pro 2007 01:03

No nechápu lidi, co hned rvou do svých systémů a softwarů RC verze ... pokud si není firma schopna sama pořádně otestovat software, něchť ho přestane vyrábět ... pochopím to a vítám u Open Source, u molochu typu Microsoft mě tohle dokáže max. naštvat ... děkuji, ale rozhodně nebudu Microsoftu dělat zdarma testera (nezajímá mě mnoho hardwarových a softwarových kombinací, pokud vyrábím komerční soft, musím si ho také sám řádně otestovat a neotravovat zákazníka s nějakou RC verzí) ...
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 16 pro 2007 01:50

wern_er: MS ti tie RC verzie ani nevnucuje. vo windows update budes mat az final release. RC verzie ani nie su urcene pre beznych uzivatelov.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

wern_er
chodí často
Příspěvky: 1129
Registrován: 10 kvě 2007 12:35

Příspěvekod wern_er » 16 pro 2007 12:26

Ano vím, ale jejich šíření určené k testování mi nepřijde jako správný přístup ke koncovému zákazníkovi ... každý BFU atd. co si přečte že to někde je instaluje a dělá cvičnou opičku ... klasičtí betatesteři apod. jsou velice dobře zaplaceni, takže jsme tam kde jsme chtěli být ... podobné verze bych prostě volně ke stažení zákazníkovi nedal (asi jsem na své zákazníky moc hodný, proč je nevyužít, že?) ... problém je ten, že bez podobného přístupu by MS sklidilo mnohem více kritiky než normálně (což by už také nemuseli unést jen s pár články a nadáváním v komentářích a fórech), protože i jejich rádoby stabilní verze jsou často velmi problematické ... no konec OT :)
TP T61 7664-18G, 2x2GB RAM 800MHz, Intel SSD 330 180GB, Advanced Mini-Dock
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x8GB DDR3 1600MHz, 128GB mSATA Crucial M4 SSD
TP X230 2320-2QG (IPS, UB dock), 2x4GB DDR3 1600MHz, 256GB mSATA Crucial M500 SSD

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 16 pro 2007 14:16

ale RC verzia a betaverzia nie je jedno a to iste. betaverzie microsoft von nepusta takze betatesterov sem neplet. RC verzia softu je verzia, ktoru dostanes po skonceni betatestingu.

a zabudas napr. na softwarove firmy, ktore na RC mozu otestovat ci zakaznici nebudu mat po uvedeni a nainstalovani final release problem s ich softom (kazda firma si totiz neplati pristup k MSDN).

vydavanie RC verzie je imho uplne normalne a robia to bezne aj ine softwarove firmy. fakt nerozumiem v com vidis problem.
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

mbelas
chodí často
Příspěvky: 1372
Registrován: 29 říj 2006 09:04

Příspěvekod mbelas » 16 pro 2007 14:51

:D ja tuhle verzi jeste nezacal testovat, nejak neni casu na tohle....ale chystám se na to,tak jak všude čtu tak sp1 rc1 zatím je na prda a dělá spíše problémy :cry:

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 16 pro 2007 14:53

nemaj co vydávat RC maj vydat kompet verzi a BETU si testovat placenými betatestery. Potom snad po testech mají vydat až finální verzi ne sem cpát předfinální verzi. Nechápu a nechápal jsem ani Vistu jako takovou v RC1 a RC2 verzi. Dle mě je to blbost a nechápu to. Nikdo přece po nich předfinální verze nechce, chce se po nich hotovka, kterou si nainstaluju a vim, že všechno bude OK.
tento účet již není aktivní.

mbelas
chodí často
Příspěvky: 1372
Registrován: 29 říj 2006 09:04

Příspěvekod mbelas » 16 pro 2007 15:17

tak jasne je to jejich hloupost ale oni si tím oveří, když to dají do oběhu tu nefinalni tak si oveří jake budou ohlasy od lidí co to rádi zkusí, ale jak to zatím vidím tak se microsoftíci lehce sekli, ja tu rc1 zatim netestoval ale chystám se na to, ikdyž zatím se mi nejeke sp1 rc1 stahly aktualizace i nainstalovaly ale melo to jen par Mb a ve výsledku začaly visty rychlejc botovat a taky rychlejsi start, jinak na disku hrabou pořád :oops: a to me sere asik nejvic........jinak až to otestuji tak pak se ozvu :roll: jinak pište sem postřehy co a jak........Na http://www.pcmagazin.cz/windows-vista/v ... 36330.html psali že nic moc..........tak jsem zvedav jestli sliby microsoftu ze system bude svižnejší a taky rychlejsi start a tak.......a u notasu bude na baterku delší výdrž a taky nebude tolik hrabat na disku :roll:

prometka
občas se tu ukáže
Příspěvky: 54
Registrován: 15 čer 2006 07:55
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod prometka » 16 pro 2007 17:27

I ja se pridavam ke zkusenostem s SP1 RC pro vistu. Nejde mi vubec nainstalovat. vzdycky to hodi nejakou chybovou hlasku.

Takze si bohuzel budu muset pockat na finalni verzi.


K tomu OT: podle me je dobre ze vydavaji RC verze. jsou lidi co to radi zkusi a radi zkousi novinky a ostatnim lidem to nenuti....nevidim na tom nic spatnyho

Uživatelský avatar
Ghost
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 7521
Registrován: 25 říj 2006 12:27
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Ghost » 16 pro 2007 17:42

2_maxxz: to je ako hrach na stenu. kym zacnes zas nieco vypisovat o betach a "cpani" tak si aspon precitaj co som pisal vyssie. a nastuduj si aspon zaklad o procese vydavania softwaru. to, ze RC ty nechces este neznamena, ze ho nechcu ini...
Predator 15, T410, MBP 13 Early 2015, iPad Air, Kindle Fire HD 8, Nexus 7

mbelas
chodí často
Příspěvky: 1372
Registrován: 29 říj 2006 09:04

Příspěvekod mbelas » 16 pro 2007 22:09

:D tak nejak.moje slova :wink: :D

Gulii
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 453
Registrován: 04 zář 2006 09:57

Příspěvekod Gulii » 18 pro 2007 12:41

Tak jsem také neodolal a vyzkoušel SP1 :) A poznatky jsou celkem pozitivní :) Rychlost systému se zvýšila. Např. první spuštění "Přepínání oken" není tak trhané (trošku nadnesené slovo, ale rozdíl je vidět), jako dříve :) Dokonce v 3D Marku06 mám skóre o 5bodů vyšší :P Při zachování konstantních podmínek pro testování... Negativní byla naopak samotná instalace, pač to vyžadovalo 3x restart :) Takže instalace nepatří zrovna k těm rychlejším :arrow: Takže komu nevadí nápis Windows Vista (TM) Zkušební kopie Sestavení 6001v pravém dolním rohu, tak vřele doporučuji :)
Dell Latitude XT


Zpět na „Windows 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host