Windows XP s integr.drivery pro SATA,hotfixy a mnoho dalšího

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.

Jste spokojeni s Windows XP Reloaded by Jimmy James?

jsem maximálně spokojen :)
53
46%
celkem spokojen
26
23%
nevyhovuje mi změněné nastavení
9
8%
odstranil si službu XYZ, kterou potřebuji!
7
6%
nelze nainstalovat na mém notebooku!
19
17%
 
Celkem hlasů: 114

heme
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 19 dub 2008 08:38

Windows XP s integr.drivery pro SATA,hotfixy a mnoho dalšího

Příspěvekod heme » 19 dub 2008 08:51

Dobrý den,
včera mi došel notebook "Fujitsu-Siemens Amilo Pa2548" se zabudovaným OS Win Vista Home Premium. Dříve, než jsem si tento notebook koupil, jsem se ptal známých, zda-li půjde se zbavit tohoto OS klasických zformátováním a následným nainstalováním Win XP. Všechny odpovědi byly kladné - prý stačí něco změnit v BIOSU na "Idle" a půjde to. Dříve, než jsem začal zkoumat BIOS, vložil jsem do mechaniky CD s OS XP, normálně se to nabootovalo a pak mi vyjela nabídka, kde si zvolím, na který HDD to chci nainstalovat, ovšem místo seznamu HDD mi to napsalo něco ve smyslu, že systém nenašel žádný HDD. Mám HDD SATA a tak mi kamarád poradil OS jimmyhojamese. Neváhal jsem a stáhnul jsem ho. Po vypálení, nabootování, opět ta samá chyba. Tak druhý pokus následoval pomocí tohoto návodu - http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=0
ovšem taktéž neúspěšný pokus. Dál už nevím ani já, ani kamarád.

Prosím všechny, kteří se v tomto oboru vyznají, mají nějaké zkušenosti, aby se o ně se mnou podělili. Windovs Vista nemůžu mít v PC, protože to nepodporuje určité věci, kvůli kterým jsem notebook kupoval.

Díky, heme

deglaser
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 02 led 2007 21:04

Příspěvekod deglaser » 19 dub 2008 09:03

Staci v biosu vypnout SATA Native mode a xp disk videj. :lol:

heme
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 19 dub 2008 08:38

Příspěvekod heme » 19 dub 2008 09:34

deglaser píše:Staci v biosu vypnout SATA Native mode a xp disk videj. :lol:


Já bohužel ten BIOS mam úplně "ošizený". Některé funkce jsou přístupné jen Supervisiorovi (co jsem tak vyrozuměl z Angličtiny).

Není problém nafotit a přiložit obrázky...


heme
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 19 dub 2008 08:38

Windows XP s integr.drivery pro SATA,hotfixy a mnoho dalšího

Příspěvekod heme » 19 dub 2008 10:48

Málem jsem zapomněl, že včera a dnes se mi tam místo výběru pevného disku při instalaci XP zobrazuje toto - http://img166.imageshack.us/img166/2164/p4194824cv6.jpg

Opravdu budu všem vděčný za rady, tipy, protože už nevím, co mám dělat.

Muertooo
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 21 dub 2008 13:28

Příspěvekod Muertooo » 25 dub 2008 23:59

.. diky moc za to CD XP ..
.. mam 6720s s ViB ..
.. ale ten system mi nejak zatim nesedi tak jsem tam hodil tve XP ..
.. necham to bezet tyden a aktivuji si downgrade ..

.. ale nepodarilo se mi rozchodit sitovku LAN 10/100 ..
... ovladac sem stahl primo z HP a je nainstalovana ale jak pripojim kabel tak nic, hleda nacita a nic ..
.. Wifi mi chodi v pohode takze nastaveni routru bude taky asi v pohode ..
.. rozdelil jsem si disk na 30 a zbytek z 160 GB ..


.. koukal jsem an disk a prekvapilo me 3 GB file Hiberfil a 2 GB file pagefile ..
.. muzu je smazat ??? ..
.. zda se mi ze jsou jaksi taksi velike ..
.. vetsi jak cele Win ..

.. a posledni jaky ovladac mam stahnout abych doinstaloval
""zarizeni typu modem na sbernici High Definition Audio"" toto mam ve spravci zarizeni porad s otaznikem ..
.. a myslim ze jsem nainstaloval vse podstatne z driveru na HP strankach ..


.. diky za rady ..

.. JINAK VELKE DIKY JIMMYMU za to CD XP PRO ..
.. DIKY ..

madfox51

Příspěvekod madfox51 » 26 dub 2008 13:16

nevím jak u ostatních věcí, ale co se týče pagefile, velikost je nastavena systémem, je to swapovací soubor kam se ukládají data při nedostatku volné RAM nebo dle potřeby systému, o tom jak ho nastavit a jak s ním pracovat je na internetu i tu na foru napsáno mnoho, co se týče hiberfil tak to je soubor kam se ukládá obsah paměti při hibernaci, takže asi máš 3GB RAM, při startu se zase obsah hiberfil načte do RAM, pokud hibernaci nepoužíváš tak ji můžeš jednoduše vypnout a hiberfil zmizí.

polo

Příspěvekod polo » 26 dub 2008 14:21

K tymnefunkcnym driverom; Modem driver si stiahni napr. od modelu 6715s a Sietovku+hotfix k nej zo stranok intelu...

macabe

Příspěvekod macabe » 09 kvě 2008 20:41

cau potrabuji poradit ja vzdy pres disk zformatuji disk uz se mi zacnou na disk kopirovat data a pak se book restartuje a a pak nabiha instalacka uplne znovu a tak porad dokola nevite kde je problem mam book viz podpis

Zacker
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 285
Registrován: 18 dub 2007 21:58

Příspěvekod Zacker » 09 kvě 2008 20:47

Zrušit bootování z CD, nebo ho vytáhnout ? :)

macabe

Příspěvekod macabe » 09 kvě 2008 20:50

napise mi to CHYBA PRI NAČÍTÁNÍ OPERAČNÍHO SYSTÉMU

Zacker
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 285
Registrován: 18 dub 2007 21:58

Příspěvekod Zacker » 09 kvě 2008 20:53

A nejsou na tom CD nějaké chyby ?

macabe

Příspěvekod macabe » 09 kvě 2008 22:02

snad ne jak bych to poznal ?

macabe

Příspěvekod macabe » 09 kvě 2008 22:15

jsou linky z ulozto a rapidu kompatibilni ted jsem si stahl nejakou corporate version a ta jde uplne vpohode

Zacker
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 285
Registrován: 18 dub 2007 21:58

Příspěvekod Zacker » 09 kvě 2008 22:40

No měl jsem spíš na mysli jestli je to dobře vypálené, zkus to vypálit znova.


Zpět na „Windows 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti