Vyskakovací okna, pop up

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Vlada M
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 26 led 2011 18:46
Bydliště: Ostrava

Vyskakovací okna, pop up

Příspěvekod Vlada M » 12 bře 2016 20:19

Dobrý den, prosím o radu: v prohlížečích Firefox i Chrome se objevují nevyžádaná okna s hrami nebo reklamou. Při kliknutí na nějaký program v prohlížeči se nakrátko objeví požadované okno ale v horní liště neustále probíhá načítání a ve spodní liště se objevují různé načítané programy až vše skončí reklamou nebo hrou, nebo oknem advertisement, při opakované volbě se situace opakuje, takže notebook je kromě příjmu pošty nepoužitelný. Operační systém mám Windows XP Professional, ale v tom to není, protože ve stolním počítači mám totéž a tam to nedělá. V prohlížečích mám zakázáno otevírání nevyžádaných oken, antivir Avast ani Chrome cleanup, Yet clean ani Anti Malware neobjeví žádný problém, tak prosím poraďte co se dá dělat. Děkuji, Vlada M

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 12 bře 2016 20:43

• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Uživatelský avatar
kasper
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 490
Registrován: 17 lis 2008 11:46

Příspěvekod kasper » 13 bře 2016 13:05

zdravím ,

budete mít v notebooku vir nebo jiný zákeřní program

1.stáhněte si program HijackThis http://sourceforge.net/projects/hjt/fil ... t/download


2.Na systémovém disku si vytvoříme složku Hijackthis , stažený soubor vložíme do teto složky

3.Spustíme HijackThis a v okně programu klikneme na lištu- Do a system scan and save a logfile a počkáme...


4.Po chvíli vám vyskočí okno Poznámkového bloku s výpisem HJT. Tento výpis mi pošlete jako soukromou zprávu nebo zkopírujeme (CTRL+A a CTRL+C) a vložíme (CTRL+V) do okna příspěvku.
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit 
Semper Fi
Acer Aspire 5 A515-52G-52BV
HP Omen 15-ax006nc darován
Aspire E1-571G prodán
e625 rozebraný na nahradí díly
ex60 v pekle
Aspire 320wlmi vracení peněz

Vlada M
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 26 led 2011 18:46
Bydliště: Ostrava

Vyskakovací okna

Příspěvekod Vlada M » 15 bře 2016 21:23

Dobrý den, děkuji za reakci na můj problém s notebookem. Dopracoval jsem se k tomu, že jsem ze zoufalství provedl naformátování disku C a teď mám dilema jestli natáhnu zpět W XP nebo z Aukra koupit druhotnou licenci W7. Zda je druhotná licence legální nebo ne mě v celku nebolí, pokud půjde bez časového omezení tak by byla dobrá, horší je, že jsem vymazal i všechny ovladače DELL D620 a to bude pro mě oříšek to nějak dostat zpět protože CD s ovladači nemám, jsou sice na Dellovských stránkách, ale které mám stáhnout nevím. Děkuji, Vl. Mejzlík

tiktak
chodí často
Příspěvky: 708
Registrován: 04 kvě 2014 22:21

Příspěvekod tiktak » 16 bře 2016 00:11

Na D630 (vcelku stejný stroj, jen s novějším chipsetem) běží bez problémů 32b W7 i W10 (ačkoliv jsou Dellem popsané jako netestované). Pokud koupíš licenci W7 (nebudu se bavit o legálnosti, ale při zakoupení té správné to bude fungovat), pak bych spíše upgradoval na W10.
Notebook funguje naprosto korektně s W10 a dokonce fungují i takové věci, jako hotkeys na F klávesách, stejně jako volume knoflíky na ovládání hlasitosti (přes Dell update se doinstaloval driver).
Tudíš bych se toho nebál a klidně to vyzkoušel.
je: 2x T60P, X220, 2x 8570W Dreamcolor, E6420
bylo: E7440, M6600, X230T, T440P, E6400, XPS 1330, D630, D620, D610, D600, C640, HP N6200, HP NX8220, T43P

kubino
chodí často
Příspěvky: 804
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 16 bře 2016 10:20

Jestli má notebook aspoň 2 GB ram, tak bych také volil novější OS, než XP.
Novější OS můžete vyzkoušet i bez nákupu licence. Na webu MS lze stáhnout utilitu, která vytvoří instalační médium W10 32bit např na flešku
https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows10
z ní nainstalovat OS a vyzkoušet, zda vše funguje. Řadu ovladačů by si měl systém postahovat sám.
V případě spokojenosti lze aktivaci OS provézt myslím do měsíce.

Jinak na hromadný update driverů se mi hodně osvědčila utilita "Windows Update Minitool"
http://www.majorgeeks.com/files/details ... itool.html
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

Vlada M
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 26 led 2011 18:46
Bydliště: Ostrava

Windows 10

Příspěvekod Vlada M » 17 bře 2016 18:52

Na ntb DELL D620 mám zcela čistý HDD jako slovo boží, místo WIN XP bych raději zvolil WIN7 a jak doporučujete i WIN 10, ale synovec přišel s tím, že desítky jsou zatím na zkoušku podobně jako beta verze a že po určité době bude nutno koupit oficiální verzi. Není to blbost mladíků kteří si hrají na ajťáky, nebo na tom něco bude? Už jste někdo něco podobného slyšeli? A pokud by to byla pravda, lze se zase bezbolestně vrátit zpět na WIN 7? Zatím sháním ovladače DELL na HW, tak to budu řešut později. Vlada M

Warhawk
chodí často
Příspěvky: 524
Registrován: 13 úno 2007 14:39

Příspěvekod Warhawk » 17 bře 2016 22:48

Nemáš nějaký archivní ADSL modem ? Mi se podobné věci stávaly s hacknutým modemem (ROM-0 exploit) který dával nějaký ruský DNS server.
Ověř si jestli je DNS něco co znáš, např. 4.4.4.4.


Zpět na „Windows 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti