Windows 7 - zmena licencniho klice

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
noxman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 83
Registrován: 04 lis 2008 07:42

Windows 7 - zmena licencniho klice

Příspěvekod noxman » 06 pro 2015 14:19

Ahoj,
mam dva stejne notebooky Acer. Bohuzel ve druhem notebooku je jiny disk a neni na nem originalni "Acer" system, ale rad bych ho tam take mel.
Takze mam dve moznosti: nainstalovat klasicke Win7 a zmenit licencni klic na spravny nebo zkopirovat PQI service z toho prvniho.

Ma otazka tedy zni: lze zmenit licencni klic jiz v hotove instalaci z PQI service Acer? Pripadne, jak se budou chovat dva notebooky se stejnou instalaci. Napr. pri overovani pravosti apod. Diky
Alienware M17x R3, 2670QM, 2x4GB Kingston DDR3-1333, AMD FirePro M8900 (6970m), SSD Crucial M4 256GB + 2 TB Seagate ST2000LM003, 1080p LCD, Windows 7 Ultimate.

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3308
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 06 pro 2015 18:53

V tom servisnim oddilu bude instalace s "univerzalnim" Acer klicem a klic ze spodku notebooku neni pouzity. Takze bych klidne zkopiroval servisni oddil.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Crucial M4 128GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

noxman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 83
Registrován: 04 lis 2008 07:42

Příspěvekod noxman » 06 pro 2015 19:37

Takze pro pripadne overeni na webu uzivatel zada licencni klic zespodu?

Musim ho stejne zkopirovat, jelikoz z jine instalace nez "Acer PQI" Windows nenajedou. Zrejme tam chybi ovladace pro hdd. (To se mi tedy jeste nestalo)
Alienware M17x R3, 2670QM, 2x4GB Kingston DDR3-1333, AMD FirePro M8900 (6970m), SSD Crucial M4 256GB + 2 TB Seagate ST2000LM003, 1080p LCD, Windows 7 Ultimate.

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3308
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 06 pro 2015 22:41

Ne, overeni probehne i s tim univerzalnim klicem.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Crucial M4 128GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

noxman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 83
Registrován: 04 lis 2008 07:42

Příspěvekod noxman » 06 pro 2015 23:13

Aha. Me jde hlavne o to, aby nebyl nejaky problem s tim, ze na 2 noteboocich je stejna acer univerzal licence. A oba budou urcite pripojene k siti.
Pokud to pojede a overeni probehne na obou v poradku, tak je mi to celkem jedno.
Ale aby to overilo a pak napsalo, ze system je jiz pouzivan jinde, to by byl prusvih.
Alienware M17x R3, 2670QM, 2x4GB Kingston DDR3-1333, AMD FirePro M8900 (6970m), SSD Crucial M4 256GB + 2 TB Seagate ST2000LM003, 1080p LCD, Windows 7 Ultimate.

zivan
stálý uživatel
Příspěvky: 3308
Registrován: 26 kvě 2008 17:23
Bydliště: Brno

Příspěvekod zivan » 07 pro 2015 09:14

Nevim, jak je to ted u Win 8 a 10, ale podle me u XP, Visty a Win7 byla treba na vsech Acerech s Windows 7 Pro stejna instalace, stejne recovery a stejny klic. Takze kopii nic nezkazis.
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, Crucial M4 128GB + Seagate 1TB 7mm, 12.5" IPS) + Mini Dock Series 3 Plus + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


Zpět na „Windows 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host