instalace win7 misto linux

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
oggy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 42
Registrován: 11 lis 2009 13:40

instalace win7 misto linux

Příspěvekod oggy » 28 čer 2014 20:42

ahoj
dnes jsem kopil notas s linuxem a dokoupil jsem k nemu win7
ale nedari se me to preinstalovat :oops:
prosim poradte postup
s linuxem nemam vubec zkusenosti
moc dik
Acer TravelMate 5542,AMD Atlon(tm) Dual-Core procesor 2,20 GHz
operacni pamet 4,00 GB,windows 7 Home Premium,64 bitovy

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 28 čer 2014 20:56

Zkus svůj problém popsat výstižněji.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

oggy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 42
Registrován: 11 lis 2009 13:40

Příspěvekod oggy » 28 čer 2014 21:08

ok promin
tak jsem koupil notak s linux a hned jsem dokoupil win7
a doma kdyz jsem ho pustil tak tam naskocilo jen nejake psani a naskakovaly procenta a kdyz dobehly na 100 tak se nic nedeje

dal jsem tam instalacni dvd s win7 a naskocila tam tabulka neco jako security ....
a kdyz jsem dal ok tak to dal nic nedelalo
moc prosim porad

jestli tak klidne zavolam nebo na skype adamik9 (zlin)
moc dik
Acer TravelMate 5542,AMD Atlon(tm) Dual-Core procesor 2,20 GHz

operacni pamet 4,00 GB,windows 7 Home Premium,64 bitovy

soban
občas se tu ukáže
Příspěvky: 38
Registrován: 28 čer 2014 20:42
Bydliště: Olomouc

Instalace Windows7

Příspěvekod soban » 28 čer 2014 21:17

Nějak nechápu kde je problém?

Jinak většina linuxu co jsou v NT není vlastně linux - jsou tam různé osekané verze kolikrát běží jenom v textovém režimu - je pouze pár vijímek u NT které jsou dodávány třeba se SuSe linuxem kde je to odladěno a funguje to na první zapnutí.

Takže pokud tam nemáš nějaký placený linux tak se nemusíš tím vůbec zabývat. (pokud ho nechceš zachovat)

Instalace jakéhokoliv OS probíhá systémem že máme médium (CD,DVD,USB) s příslušným OS.

To připojíme, vložíme do mechaniky, provedeme reset a při náběhu biosu vybereme boot z příslušného media (DVD, USB) a necháme OS naběhnout z tohoto media a postupujeme podle pokynů z toho instalačního media.

Pokud nechce medium nabotovat skontrolujeme ho zda funguje v jiném PC a zda není poškozené.

Pokud pořád nejde nabotovat z media chce to lépe popsat co přesně jsi udělal a zda jiné media botují OK.

oggy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 42
Registrován: 11 lis 2009 13:40

Příspěvekod oggy » 28 čer 2014 21:31

po nastaveni v biosu bootovani z dvd a vlozeni win7
se m restertoval
po restartu nabehho toto
ATAPI CDROM:TATSHI TADVD-RAM UJ8D29
has been blocked by the current security polici
ok

a kdyz dam ok tak to zkoci do toho sameho jako kdyz ho jen zapnu bez win7

a je linpus linux

moc dik
prosim posli cislo nebo skypa
moc moc prosim o pomoc
Acer TravelMate 5542,AMD Atlon(tm) Dual-Core procesor 2,20 GHz

operacni pamet 4,00 GB,windows 7 Home Premium,64 bitovy

Uživatelský avatar
kasper
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 488
Registrován: 17 lis 2008 11:46

Příspěvekod kasper » 29 čer 2014 10:30

oggy píše:po nastaveni v biosu bootovani z dvd a vlozeni win7
se m restertoval
po restartu nabehho toto
ATAPI CDROM:TATSHI TADVD-RAM UJ8D29
has been blocked by the current security polici
ok

a kdyz dam ok tak to zkoci do toho sameho jako kdyz ho jen zapnu bez win7

a je linpus linux

moc dik
prosim posli cislo nebo skypa
moc moc prosim o pomoc


vypni secureboot v biosu a mělo by to byt v pohodě
Dum spiro spero
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit 
Semper Fi

HP Omen 15-ax006nc
Aspire E1-571G prodán
e625 rozebraný na nahradí díly
ex60 v pekle
Aspire 320wlmi vracení peněz

oggy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 42
Registrován: 11 lis 2009 13:40

Příspěvekod oggy » 29 čer 2014 11:51

jj
prepnul jsem v biosu a hned se to chytlo
uz to mam
dik
Acer TravelMate 5542,AMD Atlon(tm) Dual-Core procesor 2,20 GHz

operacni pamet 4,00 GB,windows 7 Home Premium,64 bitovy


Zpět na „Windows 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti