První dojmy z Windows 7 na NB

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Tomason
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 20 srp 2008 21:39

Příspěvekod Tomason » 07 zář 2009 13:19

Prosím poraďte, na disku C mám nainstalované visty a na disk D si chci nainstalovat W7, ale mám na něm data.
Můžete mi prosím popsat jak nainstalovat sedmičky bez toho abych ztratil data? Stačí odkaz na nějaký popis.
ASUS M50Vn; CPU T9400 2,53GHz; GPU GeForce 9650M GT 1GB; RAM 4GB; WSXGA+ 15,4" 1680x1050px; 2xBlu-Ray; Windows Vista Home Premium 32bit;

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Příspěvky: 2351
Registrován: 14 pro 2007 02:54
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 07 zář 2009 14:49

to asi nepujde :wink:
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 07 zář 2009 14:51

přehoď si ty soubory zatím na C, anebo udělej 3 oddíl, stačí 10 GB na tu W7
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Tomason
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 20 srp 2008 21:39

Příspěvekod Tomason » 08 zář 2009 19:03

Neznáte prosím někdo nějakej návod na dualboot win vista a win 7 ?
ASUS M50Vn; CPU T9400 2,53GHz; GPU GeForce 9650M GT 1GB; RAM 4GB; WSXGA+ 15,4" 1680x1050px; 2xBlu-Ray; Windows Vista Home Premium 32bit;

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 08 zář 2009 19:12

rozdělíš si disk, na druhý oddíl nainstaluješ W7, při startu budeš mít na výběr 2 možnosti...žádný problém
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

eurino24
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 136
Registrován: 18 bře 2009 19:39

Příspěvekod eurino24 » 09 zář 2009 14:40

hm ludia ja by som potreboval radu , dal som win 7 ako druhy system spolu s vistou . Spravil som si novy odiel nainstaloval vyskusal co bolo treba a dal so ho prec ... cely oddiel jedine co mi ostalo pri bootovani vyber , na prvom mieste je win 7 na druhom vista , kedze ked kliknem na win 7 iba vypise chybu a je to prve ako nastavit to aby mi automaticky bootoval prave win vista ? ako odstranit uz zbytocny vyber operacneho systemu pri bootovani , alebo aspon ako zmenit poradie nech mam prvu vistu... dik
Qosmio F50-125, MSI GT663-417CS

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 09 zář 2009 16:43

start/spustit, tam napiš "msconfig" bez uvozovek, klikni na spouštění počítače a tam odstraň tu "hluchou" položku W7, případně nastav Vistu, jako výchozí
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

eurino24
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 136
Registrován: 18 bře 2009 19:39

Příspěvekod eurino24 » 09 zář 2009 18:33

dik moc podarilo sa ide to ako ma ... dik za radu ...
Qosmio F50-125, MSI GT663-417CS

aRTies89
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 29 led 2009 12:04

Příspěvekod aRTies89 » 11 zář 2009 15:36

Zdravim panove,taky uvazuju o W7,ale nechci to tam bez hlavě nabušit.Takže by mě zajímalo,mám možnost si vybrat jakou verzi W7,od nejzakl. až po Ultimate,co byste doporučili,chci aby to bylo rachlý,ale zase nechchi nějaký holátko .A druhý dotaz,je ohledně aktivátoru,pokud si to pamatuju dobře,tak ten aktivátor si dám třeba na flešku a po nainstalování W7 je pomocí ty flešky aktivuju???Díky za odp.

Tomason
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 20 srp 2008 21:39

Příspěvekod Tomason » 14 zář 2009 14:25

Gogo píše:rozdělíš si disk, na druhý oddíl nainstaluješ W7, při startu budeš mít na výběr 2 možnosti...žádný problém

Je to opravdu tak jednoduché? nerad bych ztratil data z druhého oddílu disku, dualboot dělám poprvé!
ASUS M50Vn; CPU T9400 2,53GHz; GPU GeForce 9650M GT 1GB; RAM 4GB; WSXGA+ 15,4" 1680x1050px; 2xBlu-Ray; Windows Vista Home Premium 32bit;

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 14 zář 2009 15:50

pokud nedáš instalovat omylem na ten druhý oddíl, tak je to opravdu jednoduché a data ti zůstanou
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

pete85
občas se tu ukáže
Příspěvky: 29
Registrován: 27 lis 2007 08:34

Windows7

Příspěvekod pete85 » 14 zář 2009 21:37

Ahojte mám malý problém čo sa týka W7. Mám notebook asus F3Ka AP031 a nejde mi touchpad. Je stále zapnutý a nedá sa nijako vypnúť. Ovládače z XP nefungujú. Potrebujem ten touchpad vypnúť ale nemám ako. Pleas help me. Ak máte niekto funkčné ovládače pošlite mi prosím link na ich stiahnutie na pete85@atlas.cz. Vopred ďakujem. :) Nefunguje ani tlačítko na vypnutie touchpadu:(

Tomason
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 20 srp 2008 21:39

Příspěvekod Tomason » 16 zář 2009 13:24

Tak jsem si instaloval win 7 jako dualboot s vistama, instalace proběhla úspěšně, ale při posledním restartu se mi nenačetl ani jeden OS, ale jen bílá obrazovka kde je napsáno "Can not open file C:/RECOVERY.DAT a pod tym červený nápis přes celou obrazovku ERROR
PROSÍM poraďte jak si s tym mám počít nechci přijít o data, které mám u vist na C:/
ASUS M50Vn; CPU T9400 2,53GHz; GPU GeForce 9650M GT 1GB; RAM 4GB; WSXGA+ 15,4" 1680x1050px; 2xBlu-Ray; Windows Vista Home Premium 32bit;

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 16 zář 2009 14:34

instalačku Vist, nebo záchranné médium "Vista Recovery" http://neosmart.net/blog/2008/windows-v ... -download/ nabootovat a dát opravu start sekvence, měl bys pak nabootovat alespoň do Visty
neměls tam předtím něco od Linuxu, resp. neinstaloval jsi W7 na logický oddíl?
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

Tomason
občas se tu ukáže
Příspěvky: 43
Registrován: 20 srp 2008 21:39

Příspěvekod Tomason » 16 zář 2009 15:00

hmm tak to nevím možná že jsem ji nainstaloval na logický oddíl. Ne od linuxu tam nic nemám. Co to přesne je to záchrané medium vista recovery? Nemel by si odkaz kde by to nebylo pres torrent?
ASUS M50Vn; CPU T9400 2,53GHz; GPU GeForce 9650M GT 1GB; RAM 4GB; WSXGA+ 15,4" 1680x1050px; 2xBlu-Ray; Windows Vista Home Premium 32bit;


Zpět na „Windows 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host