Downgrade Visty(Business,Ultimate) na XP pro všechny nové NB

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Glaster
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 09 pro 2007 13:53

Downgrade Visty(Business,Ultimate) na XP pro všechny nové NB

Příspěvekod Glaster » 12 črc 2008 11:03

Mám nový notebook HP G7070EC, který má předinstalovaný systém Windows Vista Home Premium. 3 dny a 3 noci jsem se snažil do něj dostat Windows XP, přesto že podpora ovladačů pro XP není. Na konec se mi to však povedlo a postup jsem testoval i na dvou odlišných NB, které taky nemají podporu Windows XP.
Všimnul jsem si že se zde také spousta uživatelů pokouší dostat do NB starší Windows XP a většinou bez výsledně, tak se s váma o svůj postup podělím.
Přikládám linky na upravený Windows XP (v nLite), bez kterého se vám to nepovede (přidáno cca. 1000 nejpoužívanějších ovladačů všech výrobců).
Takže tady je Windows:
http://www.upnito.sk/download.php?dwTok ... 869d67e7da
http://www.upnito.sk/download.php?dwTok ... 315e65d5da
http://www.upnito.sk/download.php?dwTok ... cb13dc0656
http://www.upnito.sk/download.php?dwTok ... b302954e15
http://www.upnito.sk/download.php?dwTok ... 8fc32f5de9
http://www.upnito.sk/download.php?dwTok ... e65f1f6fb3

NEBO
http://rapidsh***.com/files/129604544/W ... .part1.rar
http://rapidsh***.com/files/129611472/W ... .part2.rar
http://rapidsh***.com/files/129619345/W ... .part3.rar
http://rapidsh***.com/files/129623522/W ... .part4.rar
http://rapidsh***.com/files/129627524/W ... .part5.rar
http://rapidsh***.com/files/129631729/W ... .part6.rar

NEBO

http://czshare.com/files/328803/4Dy6/
http://czshare.com/files/328653/b_FP/
http://czshare.com/files/328666/7p2n/
http://czshare.com/files/328701/8qb7/
http://czshare.com/files/328718/3SPj/
http://czshare.com/files/328832/3r_X/

Linky jsou kombinovatelné.


==== NOVÁ VERZE 2 ====

vytvořil jsem novou verzi pod názvem Windows XP GlasterX NB Edition V2, do které byly přidány chybějící SATA ovladače pro NB, stavěných na Intel Chipsetu, dále byly přidány ovladače pro grafické karty ATI Mobile a pár dalších. Bohužel jsem zapomněl do instalace přidat ovladače pro grafické karty NVidia řady 8xxx a 9xxx, tak vám je sem hodím zvlášť.

Uploadnul jsem to prozatím jen na server rapidsh***, možná později udělám i reupload jinam.

http://rapidsh***.com/files/146805205/W ... .part1.rar
http://rapidsh***.com/files/146794962/W ... .part2.rar
http://rapidsh***.com/files/146797647/W ... .part3.rar
http://rapidsh***.com/files/146800056/W ... .part4.rar
http://rapidsh***.com/files/146802588/W ... .part5.rar
http://rapidsh***.com/files/146794750/W ... .part6.rar


heslo pro rozbalení: glaster

NVidia GeForce
http://rapidsh***.com/files/146807839/17493.rar.html




Po stažení rozbalit (třeba WinRarem) a obraz vypálit na disk DVD (třeba v Neru nebo v Alcoholu,..), ale to jistě zná každý.


Jinak v NB pokud máte SATA disk, musí být zapnutá SATA.
Windows jsem si vytvářel já, tudíž se vše zavede správně!!!

Největší problémy XPčkám dělá zvukovka a modem (Conexant High Definition ...), proto jsem po 3 dnech bádání vymyslel jak zvuk a modem rozchodit. Návod, je to tento:

Nainstalovat Windows XP SP2 - GlasterX NB Edition
Nainstalovat UAA.exe (ze složky X:/DRIVERS/Conexant HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP)
Restart
Nainstalovat Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio (sp33867) (ze složky X:/DRIVERS/Conexant High Definitions Audio SM 221)
Při dotazu zda nahradit soubor, dáme ANO VŠEM.
Restart
Ve správci zařízení klikneme pravým tl. myši na Conexant High Definition Audio a dáme Aktualizovat ovladač.
Dáme Ne, nyní ne
Na další obrazovce vybereme Install from a list or specific location (Advanced)
Zaškrtneme Don't search. I will choose the driver ro install.
Ze seznamu vybereme Řadiče zvuku, videa a herních zařízení.
Dále klikneme na Z diskety
Najedeme do složky s rozbaleným ovladačem ConexantHDAudio 221_XP (nachází se na X:/DRIVERS/Conexant High Definitions Audio SM 221)
vybereme soubor WiSVHe5.inf
Až vyskočí Microsoftí hláška o nedoporučení instalace, dáme ANO, že chceme nainstalovat.
Pak vyskočí hláška zda chceme nahradit novější soubor starším, tak dáme NE.
Restart
Zvuk už by měl fungovat.
Ve správci zařízení klikneme pravým tl. myši na Modem Conexant.... a dáme aktualizovat ovladač.
Vybereme Ano pouze nyní (doporučuji mít funkční připojení k internetu, ale nemělo by vadit když nebude)
na další obrazovce rovnou klikneme na další !! V tu chvíli musí být CD Windows XP SP2 - GlasterX NB Edition v mechanice.
Po instalaci modemu restartujeme NB a už by mělo vše fungovat.

Písmeno X: je označení mechaniky (u mě E:)

Pokud máte v NB tlačítko pro vypnutí WIFI a po instalaci Windows XP svítí tlačítko jako že je WIFI vypnutá tak v souboru "LED WIFI.txt" (ve složce X:/DRIVERS/) najdete postup jak toto tlačítko rozchodit.


Doufám, že se vám návod bude hodit a úspěšně Windows XP na NB rozchodíte.

Pokud můj příspěvěk porušuje nějakým způsobem pravidla tohoto fóra, tak ho prosím smažte a ti kteří si opravdu chtějí na svém NB Windows XP, nechť mě kontaktují na email: forum.for.war@gmail.com
Naposledy upravil(a) Glaster dne 20 zář 2008 11:31, celkem upraveno 11 x.
HP G7070EC (KY236EA) / Intel Core 2 Duo T2370 1,73GHz, 2GB DDR II 667MHz, X3100, 250GB HDD, 15.4" WXGA, DVD-RW, Wifi, Webkamera, Card 5in1, Downgrade na XP SP3

MSI EX610X / AthlonX2 1,8GHz, 3GB RAM, HD2400, 250GB, 8.1ch, DVD-RW, Wifi, BT, Dualboot

Luke020
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 13 črc 2008 17:12

Dotaz

Příspěvekod Luke020 » 13 črc 2008 17:17

Nazdárek prosimte nezkousel jsi to davat do notesu Acer Aspire 6920G mam vnem vistu a chtel bych prejit na xp

Glaster
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 09 pro 2007 13:53

Příspěvekod Glaster » 13 črc 2008 17:25

Do tohoto NB jsem to nezkoušel, ale myslím si že by neměl být problém.

venerea
občas se tu ukáže
Příspěvky: 58
Registrován: 28 čer 2008 09:49

Příspěvekod venerea » 14 črc 2008 11:12

Ahoj.zkoušel už to někdo?Visty mě hrozně štvou a chtěl bych xp,ale celej víkend sem si s vistama hrál tak je mam teď vyladěný a nechce se mi pak všechno absolvovat znova,takže se ptám,jestli na Asusu to půjde.dík :)
HP PAVILION dv5-1060ec/ C2D P8400/ 15.4" WXGA BV/ 3GB/ N9600 GT 512MB/ 250GB

Glaster
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 09 pro 2007 13:53

Příspěvekod Glaster » 14 črc 2008 12:38

Ano na jeden ASUS jsem to zkoušel, myslím že to byl konkrétně ASUS M50SV (tou koncovkou si nejsem jist. Jisté je, že byl řady M50.

Ale myslím si že za zkoušku to stojí, obsaženo je fakt hoodně ovladačů, takže i pro tvůj hardware si Windows něco vyberou.

venerea
občas se tu ukáže
Příspěvky: 58
Registrován: 28 čer 2008 09:49

Příspěvekod venerea » 14 črc 2008 13:19

ok,vyzkoušim.asi by si to nemoh hodit na rapida nebo iskladku?ten upnito je hrozně pomalej a čekácí doba dlouhá :(
HP PAVILION dv5-1060ec/ C2D P8400/ 15.4" WXGA BV/ 3GB/ N9600 GT 512MB/ 250GB

Glaster
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 09 pro 2007 13:53

Příspěvekod Glaster » 14 črc 2008 13:32

Na rapida to klidně hodím, myslel jsem že většina lidí (bez premium) rapid nemá ráda.
Iskládka je tragická, upload je strašnej.
Jdu uploadovat na ten rapid.

venerea
občas se tu ukáže
Příspěvky: 58
Registrován: 28 čer 2008 09:49

Příspěvekod venerea » 14 črc 2008 13:49

super,dík moc :)
ještě mě zajímá:bude tam fungovat Windows Media Center?kvůli televizi.dík
HP PAVILION dv5-1060ec/ C2D P8400/ 15.4" WXGA BV/ 3GB/ N9600 GT 512MB/ 250GB

Glaster
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 09 pro 2007 13:53

Příspěvekod Glaster » 14 črc 2008 13:58

Je to normální Windows XP Professional SP2, do kterého byly pouze naintegrovány drivery. Jinak tam nic změněno není.

Glaster
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 09 pro 2007 13:53

Příspěvekod Glaster » 14 črc 2008 14:47

Tak alternativní upload na serveru rapidsh*** je dokončen.
Linky jsou kombinovatelné.

venerea
občas se tu ukáže
Příspěvky: 58
Registrován: 28 čer 2008 09:49

Příspěvekod venerea » 14 črc 2008 16:47

dík,du na to :)
HP PAVILION dv5-1060ec/ C2D P8400/ 15.4" WXGA BV/ 3GB/ N9600 GT 512MB/ 250GB

technikrv
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 08 bře 2008 00:06

Příspěvekod technikrv » 15 črc 2008 00:20

Glaster píše:Je to normální Windows XP Professional SP2, do kterého byly pouze naintegrovány drivery. Jinak tam nic změněno není.


a co s/n? nebo je to neco jako corporation verze?

Glaster
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 09 pro 2007 13:53

Příspěvekod Glaster » 15 črc 2008 08:30

Stahni si je a uvidíš.
žádnej kód tu zveřejňovat nebudu, neni to warez fórum.

onne
chodí často
Příspěvky: 1766
Registrován: 01 úno 2008 10:27
Bydliště: Opava

Příspěvekod onne » 16 črc 2008 22:19

A co to tedy je? Bez klíče to asi nenainstaluje nikdo. O jakou verzi se jedná?
ThinkPad T420

Glaster
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 09 pro 2007 13:53

Příspěvekod Glaster » 17 črc 2008 09:21

Už jsem psal že se jedná o Windows XP Professional SP2
Kód si tam mlžete dát vlastní nebo si přečíst co je napsáno na CD ve složce SN.
Nechci porušovat pravidla fóra.


Zpět na „Windows 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host