DUALBOOT (VISTA+XP), DOWNGRADE návod

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
Dolnma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 185
Registrován: 06 kvě 2008 21:07
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dolnma » 27 říj 2008 18:55

Zdar,mam problem.Nainstaloval jsem si na druhý oddíl XPčka a potřebuju udělat dualboost s Vistou.Jenomže problém je v tom,že nemám DVD Visty,ale jen Recovery od Aceru a mám to i ve skrytým oddíle na HDD.Nevíte co s tím?
:D :D :D

onne
chodí často
Příspěvky: 1766
Registrován: 01 úno 2008 10:27
Bydliště: Opava

Příspěvekod onne » 03 lis 2008 14:57

Asi jsem to tam napsal červeně a tučně, že recovery disk je k ničemu, jen tak ze srandy :lol: Jinak to udělat nejde.. Musíš sehnat instalační DVD Vist...
[b]ThinkPad T420[/b]

Engine CZ
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 13 srp 2008 18:31

XP z externiho HDD

Příspěvekod Engine CZ » 04 lis 2008 23:49

Mam Visty a na externi disk bych chtel XPcka.
Cetl jsem, ze z usb HDD to nejde (jen nejakou slozitou upravou instalacniho CD).
Kdybych ho mel vsak pripojeny pres eSATA nebo 1394, tak by sla instalace bez problemu jako na interni disk?

lucaso
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 10 říj 2008 14:33

Příspěvekod lucaso » 08 lis 2008 23:01

Zdravim,mam notas a na nem predinstalovane Windows Vista HP 32 bit.Jak uz byva zvykem,vyrobce instalacni DVD nepribalil...Chci se zetpat:kdyz si ted budu stahovat ten instalacni disk,musi to byt nutne samostatna verze Home Premium?Nestacilo by to Windows Vista 32 bit vsechny verze?Ja ji totiz nikde nemuzu najit,nachazim porad jen Ultimate nebo prave ty s tema vsema verzema.Kdyz jsem stahnul Home preimum 32 bit+64 bit DVD tak mi to psalo,ze je to jina verze tak se radsi ptam...Dik Lukas.
Sony Vaio VGN-FW11E

Engine CZ
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 13 srp 2008 18:31

Příspěvekod Engine CZ » 09 lis 2008 18:17

Taky právě řeším problém s obnovením bootování Visty. Mam jen recovery disk a neznám nikoho kdo by měl "plné" instalační dvd.
Nejde to vyřešit jinak?

troph3us
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 105
Registrován: 03 čer 2007 12:25

Příspěvekod troph3us » 23 lis 2008 14:37

nesel by nekam upnout jen ten BOOTSECT.EXE? nebo cela slozka BOOT? Diky
EDIT: Bootsect jsem uz sehnal, takze dotaz bude to stacit, zkousel to nekdo?
EDIT 2: nikdo neodpovida? zitra to zkusim se slozkou boot a napisu
FSC Amilo Pa 1538 :(
Sony Vaio Nr21 :)

troph3us
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 105
Registrován: 03 čer 2007 12:25

Příspěvekod troph3us » 25 lis 2008 12:22

slozku boot jsem nasel tady:

http://rapidsh***.com/files/167212067/dualboot.rar.html

funguje to a nemusite shanet cele instalacni DVD Vist
FSC Amilo Pa 1538 :(

Sony Vaio Nr21 :)

honzik38
chodí sporadicky
Příspěvky: 9
Registrován: 31 pro 2008 21:54

xp instalovano na vistu

Příspěvekod honzik38 » 31 pro 2008 22:03

Ahoj.
Koupil jsem si notebook HP 6730b a mám tam nainstalovanou Vistu,ale než sem se s někým poradil tak jsem si tam nainstaloval i Windows XP a ted se mě načítá jenom XP i když složka Visty tam pořád je, bohužel jsem nerozdělil paměť nebo tak něco, protože to ještě moc neovládám, nedalo by se to nějak pořešit?Chtěl bych to zkusit a tak žádám o radu, jesi by to nějak nešlo.
Dík za případné odpovědi

pozn:CD visty s OS nemám

Voldemort222

Příspěvekod Voldemort222 » 08 úno 2009 14:19

troph3us píše:slozku boot jsem nasel tady:

http://rapidsh***.com/files/167212067/dualboot.rar.html

funguje to a nemusite shanet cele instalacni DVD Vist


nemohol by si to pls reupnut?

troph3us
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 105
Registrován: 03 čer 2007 12:25

Příspěvekod troph3us » 09 úno 2009 18:17

http://rapidsh***.com/files/196023798/boot.rar.html

jinak ne u kazdeho kompu to funguje, setkal jsem se, ze to i neslo a muselo se opravdu bootovat z vistackyho media a dat opravit spousteni
FSC Amilo Pa 1538 :(

Sony Vaio Nr21 :)

schrek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 45
Registrován: 15 úno 2009 14:14

Příspěvekod schrek » 15 úno 2009 17:07

lidicky me to nejde zadam do prikazovy radku to stim boot a napise mi to neplatna operace typu WIN32 co stim

Gogo
stálý uživatel
Příspěvky: 3904
Registrován: 17 kvě 2007 20:59
Bydliště: Brno

Příspěvekod Gogo » 15 úno 2009 18:03

to ale musíš zadat po restartu do příkazového,ne až v systému,myslíš fixmbr?
ACER Aspire 7730G-734G32MN / Prodáno

schrek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 45
Registrován: 15 úno 2009 14:14

Příspěvekod schrek » 15 úno 2009 21:18

uz mi to bezi diky za navod

schrek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 45
Registrován: 15 úno 2009 14:14

Příspěvekod schrek » 15 úno 2009 22:30

rvni problem nechce mi to nahrat ovladace tak nevim zkusim jeste stahnout novy od vyrobce, jiank v tom boot softu mi nejde zadat ze WINXPP je na disku D je tam porad C a nejde to zmenit

troph3us
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 105
Registrován: 03 čer 2007 12:25

Příspěvekod troph3us » 15 úno 2009 23:01

zadat jde, ale ty mas stejne ntldr na disku C: zkus jeste tyhle 2 soubory nakopirovat na disk C.

http://rapidsh***.com/files/198543381/B ... P.zip.html
FSC Amilo Pa 1538 :(

Sony Vaio Nr21 :)


Zpět na „Windows 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host