Jaký notebook - Acer vs. Asus

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Hhanis
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 02 lis 2013 12:21

Jaký notebook - Acer vs. Asus

Příspěvekod Hhanis » 02 lis 2013 13:18

Dobrý den,

rozhoduji se mezi těmito dvěma notebooky.

Acer Aspire V5-573G Iron
ASUS N56VV-S4028H

Moje požadavky:
Velikost: 15,6
Rozlišení: Nezáleží
Ram: 6GB +
Grafická karta: Nvidia GT750M (může být i lepší)
Procesor: i5 +
HDD: Nezáleží

Cena: do 22 000,-


Notebook budu využívat zejména na grafickou práci v Photoshopu, a občasné hraní her (crysis3, assassins creed 4, Call of Duty Ghost)
Tyto hry bych rád rozjel na HIGH v HD, HD+ rozlišení.
Také s notebookem občas cestuji.


U toho Aceru se, ale bojím toho nízkého taktu procesoru(nižší výkon hrách) a taky že je to ultrabook(zahřívání), zase na druhou stranu má vyšší operační paměť a 4gb grafickou kartu a také IPS displej.

U Asusu mi vadí jeho velikost a to že má jen TN matný displej.


Chtěl bych tedy poradit, který notebook se k mým požadavkům hodí více, děkuji za verdikt. (Můžete posílat i jiné návrhy notebooku a uvítám jakoukoliv radu)

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 04 lis 2013 10:25

PhotoShop -> IPS -> Acer

2 nebo 4GB u takhle nevýkonneé GK je totálně nepodstatný údaj.
Stejně tak u her tě bude limitovat GK a né CPU :)
X301 - "WKS"
T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)
past: X220,T420,T400,X60,X31....

Hhanis
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 02 lis 2013 12:21

Příspěvekod Hhanis » 04 lis 2013 11:01

Python.P píše:PhotoShop -> IPS -> Acer

2 nebo 4GB u takhle nevýkonneé GK je totálně nepodstatný údaj.
Stejně tak u her tě bude limitovat GK a né CPU :)


Velice vám děkuji za odpověď, už jsem ani nedoufal, že mi někdo odpoví.
Každopádně se taky více přikláním k tomu Aceru ale zajímají mě ještě dvě věci a poté budu pevně rozhodnutý.

Procesor.
Chystám se začít pracovat v Adobe After Effects a Cinemě (render apod.).
Porto mám celkem strach z toho nízkého taktu procesoru.
Jak si s tímto procesor poradí?

Akumulátor.
V aceru se nedá vytáhnout akumulátor, na mém současném notebooku to jde a proto když jsem zrovna doma a mám ho několik hodin puštěný tak vytáhnu akumulátor a notebook se napájí ze sítě. Nevíte náhodou jak se to dá zde vyřešit? Jestli se akumulátor po plném nabití přepne na napájení ze sítě či něco takového? Přeci jenom přebíjení baterky škodí..

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 04 lis 2013 11:33

Tak nejsme tu každý den ;)

Ohledně výkonu PCU bych se mrknul na testy na netu je jich všude milion.

Ad. Akumulátor - tahle myšlenka je zvrácená. Nabíjení řídí eletronika v notebooku nebo i v akumulátoru. Vyndávat baterku ven je prostě podle mě blbost. Jakmile se nabije na určitou hranici přestane se nabíjet. Třeba u ThinkPadů jde tato hranice nastavit.
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

viper3000
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 319
Registrován: 18 úno 2012 20:37
Bydliště: Zilina

Příspěvekod viper3000 » 04 lis 2013 11:36

Python.P píše:PhotoShop -> IPS -> Acer

2 nebo 4GB u takhle nevýkonneé GK je totálně nepodstatný údaj.
Stejně tak u her tě bude limitovat GK a né CPU :)


python ma uplnu pravdu. Suhlasim a potvrdzujem napisal by som toto iste.
Asus G751JT,12GB Ram,250GB SSD Samsung850EVO,1TB SSH,
GTX970M OC +135 /+550

Hhanis
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 02 lis 2013 12:21

Příspěvekod Hhanis » 04 lis 2013 22:26

Python.P píše:PhotoShop -> IPS -> Acer

2 nebo 4GB u takhle nevýkonneé GK je totálně nepodstatný údaj.
Stejně tak u her tě bude limitovat GK a né CPU :)


Ještě bych chtěl dodat, ta grafika mi teda nepřijde nevýkonná, jelikož na svém současném notebooku, který je 4 roky starý rozjedu Battlefield 3 na medium detaily (hratelně!) a to tehdy stál 17 000,- s DPH. Takže očekávám že na tom Aceru by v HD mohl klidně singleplayer běžet na High/Ultra, ale to jen takový doplněk.

Jinak děkuji všem za rady, jsem rozhodnutý a jdu si koupit Acer Aspire V5 573g.

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 04 lis 2013 22:45

ale tak je sice pozdě, ale na pohádky už nejsme ;)
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

Hhanis
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 02 lis 2013 12:21

Příspěvekod Hhanis » 05 lis 2013 00:26

Python.P píše:ale tak je sice pozdě, ale na pohádky už nejsme ;)


Pohádka

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 05 lis 2013 00:57

Ale tak prosímti, snad tomu nevěříš ?

Takhle já rozjedu BF3 na Ultra na HD3000 !

maximálně na LOW (ve zmenšením rozlišení ! ) -> http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobili ... 697.0.html a to bude ještě na hraně. Sorry ale tomu YT videu se prostě nedá věřit, zatímco ntbchck nemá potřebu lhát nebo nějak falzifikovat výsledky, několikráte ověřeno ;)
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

Hhanis
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 02 lis 2013 12:21

Příspěvekod Hhanis » 05 lis 2013 10:35

Videu nevěřím, ale vlastní zkušenosti jo.

Podle notebookchecku bych na mém notebooku neměl rozjet hratelně Call of Duty black ops 2 na High, opak je, ale pravdou, to samé u need for speed most wanted 2, Assassins Creed 3, Max Payne, Skyrim a mohl bych klidně pokračovat...

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 05 lis 2013 10:50

takže ty máš pravdu, ale notebookcheck a spousta dalších serverů zabývajících se notebooky lže ?
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

vavroň
chodí často
Příspěvky: 685
Registrován: 01 led 2013 14:03
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod vavroň » 05 lis 2013 13:08

Vzhledem k tomu, že mu nezáleží na rozlišení, je dosti možné, že hraje na 640x480 nebo 800x600 :wink:
NB: MSI GX660 (stock + i7 840QM & 8GB RAM), MSI GS70 2QE (i7 4710 MQ + GTX 970M)
PC: i7 6900K + MSI GTX 1080..

Hhanis
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 02 lis 2013 12:21

Příspěvekod Hhanis » 05 lis 2013 16:09

Neříkám, že lžou, ale jak mi to chcete jinak vysvětlit? Nemám důvod si vymýšlet.. Hraji v nativním rozlišení notebooku (1366x768).

Python.P
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 4172
Registrován: 07 bře 2009 19:56

Příspěvekod Python.P » 05 lis 2013 16:11

tak pokud jeden tvrdí něco a druhý opak tak buď mají pravdu oba což je velice nepravděpodobné a nebo jeden lže a udává milné informace....
X301 - "WKS"

T42p - Old-school gaming machine... (not moded yet)

past: X220,T420,T400,X60,X31....

Hhanis
občas se tu ukáže
Příspěvky: 30
Registrován: 02 lis 2013 12:21

Příspěvekod Hhanis » 05 lis 2013 17:28

No já nepopírám, že notebookcheck je věrohodný zdroj, ale nikdy se mi ty testy na hrách nezdály, a opravdu nechci být osočován z toho, že lžu...
Buď mi věřte nebo ne...

Assassins creed 3 by neměl být hratelný na mém notebooku na medium a zrovna teď ho hraji krásně na medium.


Zpět na „Výběr notebooku“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů