ASUS ZENBOOK UX32A-R3013V

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
kaniball
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 30 říj 2008 21:17

ASUS ZENBOOK UX32A-R3013V

Příspěvekod kaniball » 09 zář 2012 13:48

Zdravím!
Chci si koupit tento notebook, resp. ultrabook a chtěl by se zeptat zkušenějších, zda někdo neví jak je to s výměnou HDD za SSD. Chtěl bych si koupit 128GB SSD a vyměnit jej za ten hybridní 500 co je v tom Asusu a z něj si následně udělat externí.

Dotazy:
Jaký SSD koupit? (rozměry?)
Ten hybridní co je v asusu se vleze do klasického boxu na 2,5 disky?

Díky moc za případnou odpověď :))

airmt
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 249
Registrován: 18 zář 2006 13:07
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod airmt » 14 zář 2012 11:40

Myslím, že tam musíš koupit 7 mm SSD disk (tenčí provedení, 2,5" rozměr)- mrkni třeba v Alfacomp.cz, tam jsem je viděl.
Jinak ten externí bude tedy asi taky tenčí než běžný, do běžného rámečku by ti měl jít normálně zapojit, ale asi tam bude vůle (můžeš vypodložit). Možná seženeš i rámeček na ty tenčí disky, mrkni po obchodech.
O tom kousku uvažuju taky, asi jej nakonec pořídím spíše než Full HD verzi. Tak sem pak postni zkušenosti :-)

kaniball
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 30 říj 2008 21:17

Příspěvekod kaniball » 17 zář 2012 19:50

airmt píše:Myslím, že tam musíš koupit 7 mm SSD disk (tenčí provedení, 2,5" rozměr)- mrkni třeba v Alfacomp.cz, tam jsem je viděl.
Jinak ten externí bude tedy asi taky tenčí než běžný, do běžného rámečku by ti měl jít normálně zapojit, ale asi tam bude vůle (můžeš vypodložit). Možná seženeš i rámeček na ty tenčí disky, mrkni po obchodech.
O tom kousku uvažuju taky, asi jej nakonec pořídím spíše než Full HD verzi. Tak sem pak postni zkušenosti :-)

Máš pravdu s těma 7mm SSD už jsem to zjistil i z jiných zdrojů. Naštěstí je dělají i značky jako Crucial atd, takže to problém nebude :) Jinak Zenbook mi dorazil v pátek a nemůžu si vynachválit. Displej je perfektní, pozorovací úhly horizontální jsou skvělé, vertikální dostačující. Práce je příjemná, klávesnice je zatím nejlepší co jsem na notebooku viděl. Výdrž bez chyby. Jediné dva zápory u mně jsou předinstalované Windowsy, což je pain in the ass každého alespoň trochu IT znalého člověka, protože by člověk nevěřil co se dá do "čisté" instalace narvat otravného balastu... druhé mínus mají u mně tlačítka touch padu. Musíš klikat spíš u středu, když klikáš po krajích, je tma hodně proklik než to klikne. Ale jinak celkově to má teda ode mně 9/10 :) 0,5 dolů za tlačítka a widle a 0,5 za cenu, který by mohla být spíše kolem 20 než 22,5K :))

airmt
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 249
Registrován: 18 zář 2006 13:07
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod airmt » 18 zář 2012 14:48

Super :-)
S Widlema na ntb a shareware balastem je problém odedávna. První věc, co udělám s novým ntb, že všechno vyhážu pryč nebo ve tvém případě ještě lepší řešení udělat hned čistou instalaci na SSDčko.
Tlačítka na touchpadu mi ani tak nevadí, protože pravé používám jen občas a místo levého ťapu rovnou na touchpad.

Uvažuju jen nad tím displejem, protože všichni recenzenti vychvalujou do nebes Full HD IPS na 13". Já si to nedokážu moc představit na tak malém displeji. Teď mám Acer Aspire Timeline 13" 1366x768 a přijde mi to OK, bral bych o stupeň víc, ale full HD je velký skok. Win zvětšení písma zatím moc neumí a asi ani hned tak umět nebudou - chtělo by to když už tak 2732x1536, kam se vejde 2x displej na výšku a 2x na šířku. Pak by se to mohlo překreslovat líp. Ale to tak možná další model za 3 roky :-)

Škoda, že Asus nedělá servis NBD onsite jako Acer (to si moc pochvaluju).
Jinak existuje levnější varianta s i3 Sandy bridge na 1,4 Ghz, ale bude to víc hřát, je to pomalejší a má samozřejmě čipset se starší grafikou.

kaniball
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 30 říj 2008 21:17

Příspěvekod kaniball » 18 zář 2012 21:58

O FullHD IPS verzi jsem taky uvažoval, ale to jedině v případě, že máš perfektní oči a plánuješ si je co nejdřív zničit. Na 15'' noťas by to bylo fajn, ale na tu 13ku mi to příjde jako prasárna.

K té levnější verzi: Nebrat, ten procák je fakt mizerie, má to míň ramky... ten cenový rozdíl vzhledem k přidané hodnotě je docela dost pozitivní :) Kdyby někdo chtěl vrtat do RAM, že 4GB je dost.. na 32 bit jo, na 64bit je ideální 8GB, 6GB pokládám za provozní minimum, pokud nechci používat jen Chrome a Word ;)

airmt
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 249
Registrován: 18 zář 2006 13:07
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod airmt » 19 zář 2012 00:02

Tu 13" full HD jsi už zkoušel nebo to je jen domněnka stejně jako u mě? Pár lidí, co na tom dělá si to překvapivě pochvaluje a časem si zvyklo, včetně Swarma, který tu dělal recenzi.

Jinak ohledně výkonu - já už 3 roky jedu na Core Solo 1,4 Ghz. Myslel jsem si, jaká to nebude hrůza, ale na kancelářskou práci mi to vystačilo celkem slušně. Samo ntb jsem restartoval jen 1-2x za měsíc, takže mě dlouhé restarty netrápily. Paměti 4 GB je tak tak i na 32bit, stačí otevřít více oken v prohlížeči a mailu... ale jinak OK. I nějaké to starší NHL si na integrované 4500MHD zahraju :-) S netbookem se to nedá absolutně rovnat, ten by u mě letěl za pár hodin oknem :-)
To Sandy bridge i3 1,4 Ghz bude určitě aspoň 2-3x výkonnější, ale asi ten příplatek má smysl.

kaniball
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 30 říj 2008 21:17

Příspěvekod kaniball » 19 zář 2012 21:11

airmt píše:Tu 13" full HD jsi už zkoušel nebo to je jen domněnka stejně jako u mě? Pár lidí, co na tom dělá si to překvapivě pochvaluje a časem si zvyklo, včetně Swarma, který tu dělal recenzi.


Je to domněnka, jasně, ale logickou úvahou jsem k tomu došel na základě toho, že rozlišení, které Zen má je tak akorát úměrné jeho velikosti. Kdyby to byla 15ka bylo by to málo, ale na 13 je to podle mně ideál a nahradit těch cca 1360 za 1920, v tom krom rychlejší likvidace očí nevidím žádný užitek. Pravda rozdíl mezi IPS matricí a klasickou TN je obrovký, sám mám IPS monitor od Dellu a v životě bych si už nic jiného nekoupil. Ale to rozlišení mi tam prostě nesedí. Samozřejmě každému podle chuti, svůj názor nikomu necpu ;)

K tomu procáku, pro mně by to prostě nebylo. Mám občas v rukách Atom dual core starší generace a když na tom mám něco udělat, usínám u toho. Navíc díky HT máš v podstatě rovnou 4jádro, takže ten výkonností rozdíl tam bude tak 6ti násobný ne-li více a kvůli těm 4gb ram v kombinaci s 64bit vidlema bych prostě o nižší verzi ani neuvažoval. Představa větší záteže a toho co žere už dneska i blbý Chrome... nedej bože, že bych potřeboval něco nahodit do VMware :O

airmt
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 249
Registrován: 18 zář 2006 13:07
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod airmt » 23 zář 2012 12:06

Ta tvoje 13" 1366x768 má taky IPS displej ne?

peppers
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 120
Registrován: 09 říj 2008 00:59
Bydliště: Praha

IPS

Příspěvekod peppers » 24 zář 2012 11:14

ux32a bez Full HD rozliseni nema IPS panel...


Zpět na „Výběr notebooku“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů