Lenovo Thinkpad T420 s integrovanou & dedikovanou grafik

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
karcer
občas se tu ukáže
Příspěvky: 21
Registrován: 29 zář 2011 00:32

Příspěvekod karcer » 01 čer 2012 19:30

Nevíte náhodou kdy přesně bude T530 v prodeji ?
Jestli to bude vážně tento měsíc ? Už mě pálí prsty bez notebooku ..
:D

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8841
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 01 čer 2012 21:51

Víc než měsíc to určitě nebude. Zásoby staré generace se už rychle krátí, takže není, kam vydání odsouvat.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

karcer
občas se tu ukáže
Příspěvky: 21
Registrován: 29 zář 2011 00:32

Příspěvekod karcer » 03 čer 2012 01:25

Doufám že ještě T520 seženu někde za rozumnou cenu když se mi nebude T530 po vyzkoušení zamlouvat

karcer
občas se tu ukáže
Příspěvky: 21
Registrován: 29 zář 2011 00:32

Příspěvekod karcer » 06 čer 2012 03:01

Nechci zakládat nové téma a tak se zeptám zde.
Kamarád si chce kupovat repasovaného Thinkpada.
Našel jsem několik stránek s repasovanými thinkpady a některé i mě docela zaujaly.
Poradíte prosím které thinkpady byly řekněme od roku 2007-2008 více než povedené ?

Cena do 10 000 kč

I já přemýšlím že bych koupil pro manželku třebas T61 kolem 5-6 tisíc ..
Dokaže v poho přehrát HD videa?

Díky moc :)

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 06 čer 2012 11:22

T61 - HD ano, FHD může být problém.
Vyhnul bych se modelům s dedikovanou grafikou.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

karcer
občas se tu ukáže
Příspěvky: 21
Registrován: 29 zář 2011 00:32

Příspěvekod karcer » 06 čer 2012 21:06

Ted nevím jak to myslíte :oops:
6e bych si měl raději vybrat ntb s HD a ne s FHD displejem a nebo že T61 přehraje v pohodě HD video ?

Díky

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 06 čer 2012 21:21

T61 se s FHD displayem nikdy nedělala. Verze s integrovanou grafikou (Intel X3100) neumí akcelerovat HD video, procesor je tam slušný, ale i tak by mohl být u některých videí s vysokým datovým tokem trochu problém, zejména při použití vyhlazování apod.

Verze s Quadrem NVS 140M (8400M GT) už umí akcelerovat video přes nVidia CUDA, takže tam problémy nehrozí. Na druhou stranu tyhle čipy (G8x) občas odcházejí.
Naposledy upravil(a) Chlebovnik dne 06 čer 2012 21:24, celkem upraveno 1 x.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

Azzamat1

Příspěvekod Azzamat1 » 06 čer 2012 21:23

myslel to tak, ze s prehranim videa ve Full HD kvalite (1920x1080) si nemusi tento notebook poradit

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 06 čer 2012 21:52

140m je 8400gs, ne GT.

Velké datové toky jen přes CPU bez akcelerace s c2d nedáš a ta 8400gs sice akcelerovat umí, ale hodně velkké datové toky nezvládne (alespoň já s podobnou konfigurací v D630 s některými FHD měl problém a Samsung ocen life demo nedám určo, ani v MPCHC playeru).

720p ale dá samotný procesor.

Každopádně, čipy 8400gs nvidia poměrně zmršila, takže za mě raději nebrat.
+ Výkonu to moc nemá, zbytečně to žere.

Pokud cheš akceleraci, tak T400/500, kde je intel 4500mhd.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

karcer
občas se tu ukáže
Příspěvky: 21
Registrován: 29 zář 2011 00:32

Příspěvekod karcer » 06 čer 2012 22:40

Dííky Vám za vyčerpávající odpovědi :D

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 06 čer 2012 22:44

alfah4ns píše:140m je 8400gs, ne GT.


To je úplně jedno, liší se jenom ve frekvenci, jádro je stejné.

Používáš CoreAVC?
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 07 čer 2012 00:52

ať už přes interní DXVA filtry nebo coreAVC (ono mezi tím ani není nějak velký rozdíl), náročnější FHD mají problém.
V obou případech nastavena akcelerace přes DXVA.


Asi nejlépe to jede, pokud se nastaví Overlay mixer, kde ale zase nefungují titulky.
EVR custom a wmr9-renderless jsou problémovější.

nastaveno dle tohoto
http://highdef.cz/menu/navody/akcelerac ... _part3.php
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Uživatelský avatar
Chlebovnik
stálý uživatel
Příspěvky: 3610
Registrován: 30 bře 2008 19:20
Bydliště: K-Vary / Brno

Příspěvekod Chlebovnik » 07 čer 2012 13:08

Hm, já už pár let vycházím z tohoto návodu: http://imouto.my/watching-h264-videos-u ... ture-cuda/

Akorát teď byly u starších grafik problémy s drivery a CUDA akcelerací, takže je nutné mít buď starší ovladače (mně se ze starších osvědčily 258.96) nebo aktuální 301.42, ve kterých byl tento problém vyřešen - taky můžu potvrdit funkčnost.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 07 čer 2012 17:00

296,70 i nejnovější 301,42 beta, furt stejné.

Jak CUDA, tak DXVA jede, je vidět, že cpu jede s malým vytížením.
Ale prostě náročnější 1080p videa se sekají, ta GPU je nedává.
Je to prostě lowend čip ořezaný ještě na 64bit (GT má 128).
Ono ani třeba nová 6310m v AMD E-350, i když akcelerovat umí,Samsung ocean life nedá.

FHD v MPC:HC pořád jedině přes overlay mixer, tam jede i samsung ocean life jen trochu trhaně a většina ostatních pak jede vpohodě úplně.
Vytížení CPU je pak větší, okolo 80-90%, ale maká to.
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

karcer
občas se tu ukáže
Příspěvky: 21
Registrován: 29 zář 2011 00:32

Příspěvekod karcer » 07 čer 2012 22:12

Už sem to nevydržel a dnes jsem koupil T520 - NW65TMC .
Byl jsem totiž v Alze a zkoušel jsem ThinkPad X230 a ta chiclet klávesnice mi prostě tolik nesedla.
Zkusil jsem právě i T520 a to bylo něco jiného.
Moc Vám tedy pánové děkuji za rady a přeji Lenovu zdar :D

Ještě jich určitě budu pár potřebovat a tak se na Vás určitě obrátím .. :wink:


Zpět na „Výběr notebooku“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů