První notebook do 25000,- vč. DPH-posledni 2 kandidati

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
-Frankie-
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 03 čer 2007 20:00

První notebook do 25000,- vč. DPH-posledni 2 kandidati

Příspěvekod -Frankie- » 03 čer 2007 20:10

Zdravim,
potreboval bych pomoc pri vyberu nb. Jak je v predmetu-bude to muj prvni notas, takze ac jsem se snazil precist tuny vsemoznych clanku, nejsem si jeste diky absenci praxe jisty.

Moje vize je tahle:
Core 2 Duo
1 GB RAM
Bluetooth, WiFi
Displej asi radsi sirokouhly (tady bych potreboval nejaky shrnuti, k cemu je lepsi sirokouhly a k cemu normal)
Grafika: s tim jsem nejvic na stiru-stale se nemohu rozhodnout, zda integrovanou ci samostatnou. Planuji na tom hrat predevsim tak 1-2 roky stare hry, a proto si nejsem jist, zda to ta grafika utahne. Navic bude potreba i na nejaky CAD ci tak neco...
Nevite nekdo o nejakem clanku, kde se na jednotlivych hrach zkousely vykony integrovanych a samostatnych grafik?

Dalsi veci je, ze bych rad kvalitni konstrukci. Slysel jsem, ze Acery mivaji problemy s mekkymi plasty a taky panty. O HP jsem slysel, ze jsou prave kvalitni, ale zase maji tu integrovanou grafiku. Jednoduse-grafika je ten muj orisek...

Diky za tipy, opravdu jsem bezradny
Naposledy upravil(a) -Frankie- dne 06 čer 2007 19:05, celkem upraveno 1 x.

maxxz
stálý uživatel
Příspěvky: 2847
Registrován: 16 říj 2006 06:26

Příspěvekod maxxz » 03 čer 2007 21:24

za 25 tis. máš docela velký požadavky a pochybuju, že něco jiného než ACER v takovém konfigu seženeš, možná ještě ASUS.
tento účet již není aktivní.

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 04 čer 2007 00:31

-Frankie-: Kdyz to bude tvuj prvni notebook, tak by sis je mel jit nejdriv osahat do nejakeho kramu. Takove to: "Slysel jsem, ze Acery mivaji problemy s mekkymi plasty a taky panty," je pomerne dost omezene.

Cili bez si to nekde osahat, jestli to je schopne tvoje uzivani "prezit".

Znam takovou jednu citlivku, ktera se o notebook stara lepe nez o vlastni dite a porad si stezuje, ze ten jeho Acer je hrozne mekky, pricemz uz ho ma pres 3 roky v skoro bezvadnem stavu. :lol:

Sam mam takovej pocit, ze se to snad dedi z generace na generaci a vsichni nadavaji na Acer, ale nikdo ho nedrzel v ruce, natoz pouzival.

PS: sam Acer nemam, nikdy jsem nevlastnil a nikdy ho neplanuju poridit. :lol:

-Frankie-
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 03 čer 2007 20:00

Příspěvekod -Frankie- » 04 čer 2007 16:01

:) tak mas pravdu v tom, ze jsem to opravdu pouze slysel a vlastni zkusenosti s Acery nemam.
Hlavne bych ale potreboval poradit s tou grafikou. Napiste sem nekdo prosim vase zkusenosti, v cem treba uz integrovana nestiha a tak... To by mi dost pomohlo

FloydPink
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 200
Registrován: 19 úno 2007 13:43
Bydliště: Zlín

Příspěvekod FloydPink » 04 čer 2007 18:15

no, mám doma 2 acery, jeden Travelmate 292 a Aspire 1810.

Zkušenosti: oba mají už 2,5 roku, u travelmatu po roce odešel disk, kupil se nový. V servisu mi řekli že křápe mechanika a ne disk (v acer servise nejsou vůbec příjemní)

U Aspire tam se "prozatím" nepokazilo nic, ale nyní po těch 2 letech se přehřívá a vypíná (pokud v něm dělám v Cadu), protože je zde desktoppový P4 3GHz a ati X600 , jsou zde 3 větráky. To přehřívání bych viděl spíše na zanesení prachem, ale je na něm ještě záruka takže do toho hrabat nemožu.

Jinak Travelmate leží furt na stole a ani moc nevrže. K teplotám: větráček se sem tam točí ale jinak odvod tepla je hrozný, disk se vaří a spodek taky.

Aspire moc necestuje a je pěkně ošopupaný. Hlavně vedle toutch padu. A taky dost vrže, křupe, ale to je taky tím že je to 17".

Panty u obou noťasů sou v pohodě.

Ani jeden naštěstí nevlastním a potom co sem viděl acery bych si ani nekoupil.

-Frankie-
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 03 čer 2007 20:00

Příspěvekod -Frankie- » 04 čer 2007 22:36

resim dalsi dilema, zda brat s vistou nebo s xpeckama. Spis bych byl asi pro xpecka, pac rad hraju i starsi hry a taky si radsi pockam, az ta vista bude "zabehnutejsi". S tim ale souvisi muj dotaz: Kdyz bych si koupil ntb s predinstalovanou Vistou, muzu ji pak odinstalovat a hodit tam Xpecka? Zase jsem nekde videl, ze je ntb "Windows Vista ready" a pokud tam hodim xp, tak to nepojede ci co. V tomhle si nejsem moc jisty, jde to teda?
dik

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 04 čer 2007 22:44

mnooo...pokud by si slevil z core2duo na core duo, tak urco najdes nejaky fujitsu-siemens s grafkou na urovni go 7300-7400 nebbo ati x1300-1400, pokud bude treba nejaky 3D cad, urco ji ocenis

EDIT: muzes si samo nainstalovat jaky system chces, klidne XP, 2k, nebo linuxy...jediny problem ti muze nastat v tom, ze nebudes mit ovladace, takze je treba predem si je nejak pohledat, at mas jistotu, ze se vklidu muzes pustit do reinstal
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

jimmyjames
chodí často
Příspěvky: 697
Registrován: 27 bře 2007 22:03

Příspěvekod jimmyjames » 05 čer 2007 01:41

Pokud v noťasu budou Windows Vista Business, tak máš nárok na bezplatný downgrade na Windows XP. Stačí si pouze někde sehnat nějakou instalačku Windows XP a zavolat si do Microsoftu o přidělení licenčního čísla pro WinXP (na základě licenčního čísla pro ty Visty). Kdykoli později se pak můžeš vrátit zase zpět na WinVista.
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)

-Frankie-
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 03 čer 2007 20:00

Příspěvekod -Frankie- » 05 čer 2007 22:21

dalsi primitivni dotaz: kdyz si koupim notas bez windowsu, tak si budu muset sehnat ovladace na netu nebo by mely byt na cdckach u toho ntb?

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 05 čer 2007 22:29

zeptej se vyrobce, ten ti rekne nejlip
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

CeCo

Příspěvekod CeCo » 05 čer 2007 22:29

Ako u koho. ASUS napr. casto pridava OS az v krajine predaja, takze tam je CD uz v dodavke bez ohladu na (ne)existenciu OS. Americky vyrobcovia vsak diferencuju, ci je notas s alebo bez Windows - ak je bez, tak tam nie je ziaden driver, ani aplikacie typu vypalovaci program, DVD mastering, nejake utility...
(co dava koniec koncov zmysel, kedze si kupujes notas s inym operacnym systemom - v tomto pripade Freedosom - tak naco davat ovladace pre iny OS, ktory ani nie je v dodavke?)

C

-Frankie-
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 03 čer 2007 20:00

Příspěvekod -Frankie- » 06 čer 2007 19:16

tak jsem teda vybiral a vysli mi tihle dva ntb:
ASUS F3TC-AP009
odkaz

Za tu cenu ma vsechno, co jsem pozadoval (az na ten procak, ale snad ten turion bude stacit)-dost jsem cetl o prehrivani ASUSU, tyka se to i tohohle modelu?


HP PAVILION dv6319ea
odkaz

No tady je ta cena o dost vyssi. Na druhou stranu tam je Core Duo (je o tolik lepsi nez turion?) a i grafika je o neco lepsi. Na druhou stranu je tam Vista-tu bych nejradsi hned odinstaloval (po vytvoreni toho recovery disku) a hodil tam XP. Zkousel jsem se na webu HP porozhlidnout po ovladacich, ale prakticky zadny jsem nenasel. Opravdu ty ovladace nejsou, nebo jsem jen hledal spatne? Pokud jsou, muzete pls rict kde?
thx

Warp
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 22 dub 2007 13:33

Příspěvekod Warp » 06 čer 2007 20:17

CeCo píše:Ako u koho. ASUS napr. casto pridava OS az v krajine predaja, takze tam je CD uz v dodavke bez ohladu na (ne)existenciu OS. Americky vyrobcovia vsak diferencuju, ci je notas s alebo bez Windows - ak je bez, tak tam nie je ziaden driver, ani aplikacie typu vypalovaci program, DVD mastering, nejake utility...
(co dava koniec koncov zmysel, kedze si kupujes notas s inym operacnym systemom - v tomto pripade Freedosom - tak naco davat ovladace pre iny OS, ktory ani nie je v dodavke?)

C


Pravda. Pro představu u Lenova N100 s FreeDOSem se dodává ze softwaru následující. Nic. Ani ten FreeDOS, ale jen kartička, kterou když spolu s 20 dolary pošlete, tak onen slavný FreeDOS obdržíte (možná). Nic dalšího k tomu nebylo, žádný datový nosič. Každopádně webová podpora, která je pořád pod IBM je špičková a není problém vše přehledně sehnat a stáhnout.

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 06 čer 2007 21:18

HP.....asusy se bohuzel zahrivaji, s amd este trosku vice nez intelama.....:(
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

-Frankie-
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 03 čer 2007 20:00

Příspěvekod -Frankie- » 06 čer 2007 21:50

no taky jsem spis pro HP, ale jak je to s tema ovladacema? Fakt jsem na jejich strankach nic nenasel, ma s tim nekdo zkusenost?


Zpět na „Výběr notebooku“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů