FL90 + externi LCD- problem s rusenim. Help please

notebooky VBI a vše kolem nich
kobop
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 147
Registrován: 26 bře 2007 17:42

Příspěvekod kobop » 25 srp 2008 20:17

Tu prodlužku s dvěma drátama zkus - jestli jí nemáš tak jeden odpoj - to by neměl bejt problém. Nakonec jsi psal, že měla tři tak proto radím to samé. Měl jsem stejný problém s 22. Pomohla až tahle prodlužka jen fází a nulou bez země...
VBI Compal FL90; T7500; 2x1GB RAM; Seagate momentus 120GB, 7200ot., SATA2; Win XP Pro SP2

JSpalek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 89
Registrován: 11 led 2008 21:23

Příspěvekod JSpalek » 26 srp 2008 12:15

Hoši, teď jsem to psal jinde. Koupil jsem ke svému Toshiba satellite ext. LCD 22" a mám ten samej problém. LCD je rušené při zapnutém zdroji notebooku, vlní se obraz, jako by vodorovné pruhy, je to tedy jen málo vidět a zejména na tmavších barvách, třeba při prohlížení stránek či fotek. Zkoušel jsem zapojovat zdroj do jiné zásuvky než je LCD, ale bez výsledku. Jakmile vytáhnu napájecí kablík z notesu, obraz je jak břitva a rušení přestane. Nějaké oddalování zdroje nepomáhá, hejbal sem s kabelama a nic. samozřejmě to jede na analog, pač notes DVI nemá. Přitom vnitřní LCD notebooku rušené ani při zapojeném zdroji není.
Tak mě to také štve...hledám řešení. Nejdřív jsem myslel, že je chyba v LCD, už jsem ho chtěl vyměnit, pak jsem někde přečetl, že rušení v 99 procentech dělá zdroj a taky že jo...
Notebook - TOSHIBA Satellite A200-202/ C2D T5450/ 15.4" WXGA TB/ 2GB/ A2600 256MB/ 200GB 5.4k/ DVD±RW/ WF/ BT/ CAM/ VIS HP

JSpalek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 89
Registrován: 11 led 2008 21:23

Příspěvekod JSpalek » 27 srp 2008 19:59

kobop píše:Tu prodlužku s dvěma drátama zkus - jestli jí nemáš tak jeden odpoj - to by neměl bejt problém. Nakonec jsi psal, že měla tři tak proto radím to samé. Měl jsem stejný problém s 22. Pomohla až tahle prodlužka jen fází a nulou bez země...


JJ, je to řešení, zkusil jsem to a pravdu máš, je po problému, obraz bez rušení jako břitva :)
Notebook - TOSHIBA Satellite A200-202/ C2D T5450/ 15.4" WXGA TB/ 2GB/ A2600 256MB/ 200GB 5.4k/ DVD±RW/ WF/ BT/ CAM/ VIS HP

hrnco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 17 čer 2007 08:45
Bydliště: Banska Bystrica / Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod hrnco » 30 srp 2008 01:01

tiez som si kupil ku LF90 24" LCD a nemal som inu moznost ako to napojit cez VGA. pruhy tto robilo... po odpojeni zemnenia z predlzovacky problem zmizol...takze to funguje..diky za riesenie :)
Compal IFL90 v1, 15,4" WXGA (1280x800), Intel C2D T7300(2.0 GHz, 4MB cache), Kingston DDR2 4GB (667 MHZ), Seagate Momentus 500GB/7200RPM/SATA 2/16MB , Nvidia 8600GT (256 MB), wifi, BT, Windows 7 x64

c.m.d
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 08 kvě 2008 20:59

Příspěvekod c.m.d » 03 zář 2008 11:10

Zdravím…,
taky sem měl problém s LCD monitorem.

Když sem ke svému (dva dny starému) FL90v2 připojil externí monitor (zkoušel sem víc typu LCD, i CRT ale tam to nebylo poznat) tak dost kmitaly řádky displeje externího monitoru.

Takže sem si koupil nový (sehnal sem použitý datový kabel za 50 kaček… :) )ale hlavně stíněný…!!! Celkem sem čučel, když sem porovnal nový/použitý (stíněný) kabel s kabelem dodávaným výrobcem LCD monitoru.

Originál kabel (dodaný výrobcem LCD) měl cca poloviční průřez a byl o dost měkčí než nový/použitý kabel.

Obraz je jak cumel, a to je hlavní :D

Syrup

Příspěvekod Syrup » 16 zář 2008 17:42

No kluci, diky :-D Skoro rok jsem sem nevlezl a ted koukam ze problem vyresen, az prijdu domu tak tu zem proste smiknu a bude :-D Dik

Syrup

Příspěvekod Syrup » 16 zář 2008 17:47

Krevety píše:tady tenhle typek ne ;)

jinak jako co by nechtel od vbi ? kvalitni analogovy vystup ? ten monitor asi taky nebude zadny zazrak :P


No od VBI necekam zazraky, to je jasny, ale mymu ucelu ten notas zatim bohate staci.

A jestli se ti zadji LCDcka od Samsungu shit? Hmm... tvoje vec 8)

koxsos
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 15 úno 2009 11:20

Jiny VGA kabel

Příspěvekod koxsos » 15 úno 2009 11:24

Jsem si vědom,že toto téma je lehce zašlé každopádně já jsem rešení stejného problému našel ve výměně VGA kabelu se starším LCD monitorem jako zde kolega, děkuji za brilantní myšlenku,proto doporučuji zkusit tento postup místo jiných rizikových elektrikářských aktivit (nemluvě o to, že jiný adaptér může poškodit vaši baterku v notebooku)

petr.elias
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 17 srp 2009 08:37

Rušení LCD notebooku

Příspěvekod petr.elias » 17 srp 2009 08:53

Hezký den,

mám pocit, že mám podobný problém, jenže ne s externím monitorem, ale přímo s LCD notebooku. Mám HP Pavilion dv5-1155ec. Používám internet přes wi-fi (od O2). Prvních pár týdnů vše bylo OK. Pak ale NB začal zlobit a téměř při každém startu NB nebo při probírání se NB po spořiči / spánku mám na LCD bílou plochu s prokmitávajícími černými čárami. Nejprve to dělalo, jen když byl NB v síti, teď jsem zjistil, že to dělá i na bateriích. V poslední době už to zlobí i kdykoliv, když je NB zapnutý. Pokud to zrovna nedělá tohle, po obrazovce mi jakoby běhají shora dolů vlny - světlejší a tmavší pruhy.

NB jsem reklamoval, je ještě v záruce, tam mi ho přeinstalovali a vrátili s tím, že prošel všemi testy a je v pořádku...(?)

Poradí mi, prosím, někdo, co s tím?

Díky, Petr

kubino
chodí často
Příspěvky: 801
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 11 lis 2009 15:45

Mám dotaz na externí monitor na FL90, tak to píšu sem. Snažím se používat externí monitor jako hlavní a lcd notebooku aby bylo vyplé. To funguje, ale problém nastává když chci na externím monitoru hrát hry. Většina se jich ani nespustí (např. Flatout vyhodí hlášku o "problému s video modem"), spustit se mi povedlo asi jenom dvě (Armády Exiga a Warcraft 3).
Ovladače mám od Nvidie (186.něco), lcd je 19 (1280*1024). Jiné ovladače jsem nezkoušel. V nastavení ovladačů mám výstup jenom na jeden monitor (při dual view se mi zapínalo i lcd notebooku)
Fungují vám hry na externím monitoru?
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]

j1r1cek
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 20 lis 2009 14:29

Smotaný kabel

Příspěvekod j1r1cek » 20 lis 2009 14:51

Mě diskutovaný problém trápil asi rok, možná víc. Nikdo mi nedovedl poradit. Výměny monitorů, kabelů... nic nepomáhalo. Až mě Google navedl na Vaše fórum, kde zmiňujete trafo.

Původ pruhů na mém monitoru spočíval v rušení, které vznikalo ve smotaném kabelu od zásuvky k trafu. Klubko stačilo rozmotat, kabely trafa natáhnout a pruhy zmizely! :)


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů