FL90 + externi LCD- problem s rusenim. Help please

notebooky VBI a vše kolem nich
Syrup

FL90 + externi LCD- problem s rusenim. Help please

Příspěvekod Syrup » 10 lis 2007 12:11

K FL90ce jsem si dokoupil externi LCD monitor a pri zapojeni monitoru do notebooku ktery je v siti se na monitoru zacnou obevovat takove pruhy, ruseni. Myslel jsem ze to je vada monitoru, sel jsem ho reklamovat a vzal si jiny, bohuzel to dela to stejne, tak jsem sel jeste odzkouset kamaraduv monitor a to same, tudiz je to v notebooku. Kdyz je odpojeny a jede na baterky tak je to v poradku, ale jakmile zapojim konektor napajeni tak je to tam ... mate nekdo zkusenosti s podobnym problemem?? Jestli tohle nekdo vyresi tak mu budu neskonale vdecnej :)

kulhos
občas se tu ukáže
Příspěvky: 63
Registrován: 22 čer 2007 20:33

Příspěvekod kulhos » 10 lis 2007 12:31

zkus koupit nejakej odstinenej kabel. Ja mel ten samej problem se zvukem a kdyz sem tam dal odstinenej kvalitni kabel tak to bylo ok.

kubino
chodí často
Příspěvky: 795
Registrován: 15 čer 2007 19:07

Příspěvekod kubino » 10 lis 2007 12:53

A jaky je ten externi monitor? VGA vystup u notebooku pry zvlada vetsinou tak 19lcd, problem s kvalitou obrazu je u vetsich uhlopricek.
Ja treba pripojim 19 hyundai (1280*1024) a 19crt samsung (1600*1200) bez problemu. Ale zkousel jsem 22lcd viewsonic (1680*1050) a tam byl obraz taky ruseny (kmitani, vlneni, neostre).
Asus G75vw, UX32vd, G550jk

Syrup

Příspěvekod Syrup » 10 lis 2007 14:56

No je to 22'' .. zkousel jsem to na 3 22 a jedny 20tce a je to furt to samy ...

Jinak je to Samsung Syncmaster 226BW.

myslim ze uz dodavanej kabel by mel bejt v pohode, popravde ani nemam poneti jestli se nejakej kvalitni odstinenej kabel prodava. jo a jede to pres D-Sub a ne pres DVI ... DVI out na ntb nemam :(

edit: Kdyz ten notas prave neni v proudu tak je to uplne v pohode, kvalitni krasnej obraz bez ruseni, tudiz je zakopanej pes nekde mezi notebookem a monitorem. Zkusim koupit ten kvalitni kabel a dam vedet jak jsem dopadl. Za chvilku pro nej pojedu :-)

vrtacek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 28 srp 2007 18:44

Příspěvekod vrtacek » 10 lis 2007 15:44

někde doma vyhrabej prodlužku a zkoušej trafo k NTB zapojit do různých zásuvek po bytě většinou to totiž dělá nesprávné sfázování zdroje k NTB a zdroje v monitoru. Tohle mi taky dělalo u zesiku a PC a bylo to tím že zesik byl na jinou fázi než PC. U monitoru je to stejné.

vrtacek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 28 srp 2007 18:44

Příspěvekod vrtacek » 10 lis 2007 15:45

jo a zesilovač bruměl ale nekmital :lol:

Syrup

Příspěvekod Syrup » 10 lis 2007 16:14

tak jsem poridil ten kabel a nepomohlo to ani trochu :-(

jinak ten monitor jsem zkousel zapojit asi do 3 zasuvek po byte a ten notas taky uplne na jiny zasuvky a nepomohlo to proste vubec ...

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1420
Registrován: 12 kvě 2006 14:02
Bydliště: Trutnov, ale teď spíš kolej v Brně

Příspěvekod Peca-on-line » 10 lis 2007 16:26

Klasickej problém zemní smyčky, buď zkus dát ntb do stejný zásuvky jako monitor, nebo zkus ntb připojit přes prodlužku co má jen 2 dráty. Když ani to nezabere, zkus si někde vypůjčit jinej zdroj k ntb.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

Syrup

Příspěvekod Syrup » 10 lis 2007 16:28

kdyz to pichnu do stejny zasuvky tak je to asi tak nejhorsi jak to kdy bylo :-D pres prodluzku co ma jen 2 draty to zkousim a nic ...no a pujcit si jinej zdroj, myslis adapter? nemam kde, bohuzel :(

edit: prodluzku s dvouma dratama nemam, sakra :( jsem myslel ze jo ale ma 3

edit: Tak jsem to zkousel s jinou nabijeckou, problem se "skoro" vyresil. To ruseni je teda o sakra min viditelny, ale je tam porad, tak ted nevim jestli mam odnest celej notebook na reklamaci nebo jen pozadovat novou nabijecku ...

c.m.d
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 08 kvě 2008 20:59

Příspěvekod c.m.d » 20 srp 2008 14:13

Čau,….
taky sem na svém novém FL 90v2 zkoušel externí monitor. Taky mi tam běhají takové proužky, jako když bych na LCD Philipsu 19“ nastavil frekvenci tak 30 Hz (což ani nejde).

Ale když vytáhnu adaptér a nechám NTB jet jen na baterii tak je vše ok…

Zkoušel sem to i na starém (dost starém CRTčku 15“) a tak to jelo bez problémů i s adaptérem.

Tak nevím co s tím…

mrsairus
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 15 čer 2008 12:22

Příspěvekod mrsairus » 20 srp 2008 14:20

mam sice FL92 tiez novy a externy monitor facha pohode, ziadne pruhy nic, a su zapojene na ten isty okruh

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 20 srp 2008 15:29

musis zabranit zemeni u notebookoveho adapteru, odpoj ochranny vodic, zpusob si najdi sam, popr. tohoto docil na LCD panelu ;)
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

mrsairus
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 15 čer 2008 12:22

Příspěvekod mrsairus » 20 srp 2008 15:53

Krevety píše:musis zabranit zemeni u notebookoveho adapteru, odpoj ochranny vodic, zpusob si najdi sam, popr. tohoto docil na LCD panelu ;)


necitas poriadne uz to skusal napajat aj cez predlzovacku bez zemnenia a nepomohlo to

Krevety
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2352
Registrován: 11 kvě 2006 21:10
Bydliště: † Ostrava †

Příspěvekod Krevety » 20 srp 2008 16:04

tady tenhle typek ne ;)

jinak jako co by nechtel od vbi ? kvalitni analogovy vystup ? ten monitor asi taky nebude zadny zazrak :P
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

Solitary
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 3046
Registrován: 28 čer 2007 13:19

Příspěvekod Solitary » 20 srp 2008 17:20

Ja treba na svem lowend Lenovu s 22" monitorem problem nemel a to sem ho pripojoval pres docela podezrelej kabel :)


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host