Ovladace pre linux pre compal FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
xps404

Příspěvekod xps404 » 28 led 2008 15:59

nnevimm píše:Tak jsem skusil Mandrivu 2008 a nedaří se mi zprovoznit wifi. Po přidaní oficialních repozitářů si to samo žádný balíčky nestáhne.
Když dám: Nastavení sítě a internetu ,vyberu síťový rozhraní Intel wireless ...... a dám další , napíše to ,že mi chybí balíček iwlwifi-4965.ucode . Tak jsem ho stáhnul ,nainstaloval a když vyberu zařízení a dám další napíše to : " Pro zvolené zařízení nelze nalézt síťové rozhraní(pomocí ovladače iwl4965) " .

Pls někdo kdo máte mandrivu poraďte. THX


pokud si to instaloval z repozitaru tak to musi byt bezproblemu

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 28 led 2008 16:42

Z oficiálních repozitářů jsem nestahoval protože tam iwlwifi-4965.ucode není.
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

xps404

Příspěvekod xps404 » 28 led 2008 17:08

je tam, konkretne v repozitari s nazvem Non-free

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 28 led 2008 17:31

No repozitář non-free tam mám ,ale balíček iwlwifi-4965.ucode ne. Kdyžtak poslal bys mi pls link na ten repozitář?

no ale stejně asi mandrivu smažu. Nic mi tam nefunguje - grafika ,zvuk ,wifi .....
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

Tracy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 16 srp 2007 11:32

Příspěvekod Tracy » 29 led 2008 09:33

Ti nevim, ale

grafika - ta proste beha

zvuk - staci v ovladacim panelu ve vyberu HW kliknout na nastaveni a do radku model dopsat toshiba, restart a uz zvuci

wifi - pokud se pred tim pripojis do site prez lan a provedes autoupdate, tzn i jadro, tak pak jen zapnes wifi, ono to rekne " je ja nemam soubor " " je ja ho stahnu " " je ja ho stahnul " " k cemu chces pripojit? "

takze bez problemu :)
Naposledy upravil(a) Tracy dne 29 led 2008 09:54, celkem upraveno 1 x.
FL91 / T7300 / 2x1GB RAM / 120GB, 7200ot

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 29 led 2008 09:53

-Ovladače na grafiky sem stahnul nainstaloval a 3D stejně nejde.
-model toshiba už tam mám a stejně to nefunguje.
-wifi mi akorát řekne ,že mi chybá balíček a samo nic nestáhne.

v OpenSuse alespon fungovala wifi a grafika bez problemu ,ale tady mi nefunguje nic.
Přešel sem na Mandrivu protože sem si myslel ,že konečne rozběhnu zvuk v Linuxu ,ale ukazuje se ,že to nebyl až tak dobrej nápad ...
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 16 úno 2008 11:18

Zdravím všechny, mám tu jeden dotaz, který se možná netýká přímo ovladačů, ale týká se to linuxu, tak proto dávám dotaz sem. Mám linux ubuntu a nedaří se mi rozjet rozlišení 1440x900, pouze 1280x800. Nevíte někdo, jak tento problém vyřešit? 1440x900 sice mám v nabídce rozlišení, ale prostě když ho vyberu, mám stále původních 1280x800.

EDIT: Problém s rozlišením byl vyřešen, teď už jen zbývá ten zvuk

A potom ještě jeden problém: snažil jsem se rozjet zvukovku přesně podle návodu, dopsal jsem že je to model toshiba apod., zvuk se mi sice rozběhnul, ale ani při maximální hlasitosti reproduktorů zvuk není skoro slyšet (v nastavení linuxu mám všechno na maximum)
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 18 úno 2008 15:57

Fakt nikdo neví jak na to? Určitě ten problém už někdo musel řešit.
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 18 úno 2008 18:38

Nastavuješ i PCM hlasitost?
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 18 úno 2008 19:38

Ano repro a všechno v systému mám na maximum, zkoušel jsem i alsamixer a taky mi ukazuje všechno na maximum, takže nevím, kde je problém. Kdyby zvuk nešel vůbec, tak je jasné, že mám špatně nastavenou zvukovku, ale u mě je zvuk slyšet i když jenom když je ticho a to ještě hraje hodně a hodně potichu.

EDIT: Takže problém se zvukem jsem už vyřešil, kdyby měl někdo stejný problém, tak napíšu návod

návod: stáhnout a nainstalovat toto: http://lddubeau.com/downloads/ubuntu/po ... d1_all.deb
dále je v terminálu nutné zadat tenhle příkaz: module-assistant a-i alsa-source, rozjede se proces a na konci se napíše: You should now stop all applications using sound devices and reload all ALSA sound modules. Nic nerestartujte a do terminálu zadejte: gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base, tam jděte až na konec a napište: options snd-hda-intel model=toshiba teda pokud to ještě nemáte a uložte. Pak restart a zvuk by měl běhat.
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

xps404

novy ovladac

Příspěvekod xps404 » 24 úno 2008 16:58

Objevil jsem novy modul pro FL90 menuje se compal-laptop, uz je v mandrivackym vyvojovim jadre a funguje super ;-)

Par radku jsem o tom napsal zde:
http://multi.ic.cz/pocitace/compalFL90.html

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 29 úno 2008 18:17

Zdarec, mohl bys prosím napsat nějaký jednoduchý návod, jak tem modul compal-laptop mám nainstalovat? Nějak se mi to nedaří. Moc díky!
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

xps404

Mandriva 2008.1

Příspěvekod xps404 » 21 bře 2008 12:08

zdar

V nove mandrive bude vsechen hw podporovan OutOfBox
detekuje to i model zvukovky, takze funguje bez nastavovani :-)

Nedockavci mohou vyzkouset predverzi konkretne RC2 oficialni vyjde v dubnu.

ftp://ftp.sh.cvut.cz/MIRRORS/mandriva/d ... 2008.1/rc2

Tracy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 16 srp 2007 11:32

Příspěvekod Tracy » 09 dub 2008 22:00

Tak jo

Mandriva 2008.1 SPRING
(mam FL91)
Zvuk funguje hned, jen to divne sumi - coz dela hned zapnutej mikrofon, ten je potreba stahnout - aby vas to nevylekalo :)
wifi - nefunguje hned, chce doinstalovat FW jako v 2008 a asi by to udelala mandriva sama od sebe, ale mne nejak nejdou pridat repozitare, takze si je nestahne - do dne dvou snad bude vyreseny.
Funguje bez problemu hned ctecka SD karet
Fungujou Fn tlacitka nahore(ztlumit, hlasitost, ovladani multimedii)
Multimedialni tlacitka nahore taky fungujou, spousteni prohlizece ok, spousteni postovniho klienta pousti aplikaci Kontakt(KDE) ale to se da asi nekde nastavit.WOW vide/audio nic nedelaj, mute mutuje.

Takze ja doporucuju :)
FL91 / T7300 / 2x1GB RAM / 120GB, 7200ot

Tracy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 16 srp 2007 11:32

Příspěvekod Tracy » 24 dub 2008 21:00

no a co, mne neva ze si sem pisu sam :P :)

Ubuntu 8.04

ovladaci tlacitka, zvuk, wifi, sd ctecka - vsecko funguje
FL91 / T7300 / 2x1GB RAM / 120GB, 7200ot


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů