Ovladace pre linux pre compal FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
Tracy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 16 srp 2007 11:32

Příspěvekod Tracy » 16 říj 2007 13:17

Ja zkusil Mandrivu a taky to neslo, ale pomohlo tohle

http://www.abclinuxu.cz/hardware/sestav ... ompal-fl90

Zvuk
pracuje s modulem snd_hda_intel.
alsactl version 1.0.15rc1
jadro 2.6.22.9-laptop-1mdv
S jadrem 2.6.23-0.rc8.1mdvsmp nešel
Aby jste slyšeli vystup je třeba modulu předat parametr "model=toshiba"
např do "/etc/modprobe.conf" přidat řádek

options snd_hda_intel model=toshiba

a to pomohlo, predpokladam ze to pomuze i v suse
FL91 / T7300 / 2x1GB RAM / 120GB, 7200ot

xps404

multimedialni tlacitka

Příspěvekod xps404 » 16 říj 2007 17:44

pokud chcete zprovoznit multimedialni tlacitka tak zde jsem prave udelal podrobny navod pro compal FL 90
http://multi.ic.cz/pocitace/compalFL90.html

Rezorcinol
chodí sporadicky
Příspěvky: 3
Registrován: 12 říj 2007 10:20

Příspěvekod Rezorcinol » 23 říj 2007 21:40

Fungovala vam wifi defaultne nebo jste ji instalovali pomoci tohoto navodu?: http://intellinuxwireless.org/index.php ... to-iwlwifi

Tracy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 16 srp 2007 11:32

Příspěvekod Tracy » 24 říj 2007 13:21

V suse 10.3 sama od sebe, v Mandrive 2008 kdyz budes nastavovat wifi tak ti to rekne ze chybej balicky, ale pokud ses pripojenej na net tak si je to stahne samo.
FL91 / T7300 / 2x1GB RAM / 120GB, 7200ot

minami

Zvuk

Příspěvekod minami » 25 říj 2007 17:43

Tracy píše:Ja zkusil Mandrivu a taky to neslo, ale pomohlo tohle

http://www.abclinuxu.cz/hardware/sestav ... ompal-fl90

Zvuk
pracuje s modulem snd_hda_intel.
alsactl version 1.0.15rc1
jadro 2.6.22.9-laptop-1mdv
S jadrem 2.6.23-0.rc8.1mdvsmp nešel
Aby jste slyšeli vystup je třeba modulu předat parametr "model=toshiba"
např do "/etc/modprobe.conf" přidat řádek

options snd_hda_intel model=toshiba

a to pomohlo, predpokladam ze to pomuze i v suse



diky moc...mam kernel 2.6.23.1-131-default x86_64(kvuli tabletu, kerej funguje az od tyhle revize) a alsactl version 1.0.14 a diky prikazu "options snd_hda_intel model=toshiba" danyho do modprobe.conf mi ted konecne funguje zvuk i v linu...uz jsem myslel, ze zkejsnu u xp

FloydPink
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 200
Registrován: 19 úno 2007 13:43
Bydliště: Zlín

Příspěvekod FloydPink » 25 říj 2007 22:31

tak já mám Ubuntu 7.10 a zvuk mi nejede furt

hrnco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 17 čer 2007 08:45
Bydliště: Banska Bystrica / Brno
Kontaktovat uživatele:

wifi

Příspěvekod hrnco » 08 lis 2007 01:02

ja mam problem hlavne s wifi na madrive 2008 kernel 2.6.23. jednoducho sa nechce rozbehnut. je to Intel® PRO/Wireless 3945ABG a skusal som to rozbehat s iwl aj ipw drivrom a nic nepomaha. jednoducho vobec ju nenajde. teda okrem vypisania hardwaru. ale ako sietovy device sa mi ho stale nepodarilo rozchodit. skusal som to instalovat vselijako cez repozitare--nepomohlo. tak som to nahadzaoval rucne s kompilaciou --nepomohlo. a mac802211 na iwl mam a ieee80211 na ipw tiez tak ja fakt nevim.
Compal IFL90 v1, 15,4" WXGA (1280x800), Intel C2D T7300(2.0 GHz, 4MB cache), Kingston DDR2 4GB (667 MHZ), Seagate Momentus 500GB/7200RPM/SATA 2/16MB , Nvidia 8600GT (256 MB), wifi, BT, Windows 7 x64

Tracy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 16 srp 2007 11:32

Příspěvekod Tracy » 08 lis 2007 07:51

wifi musis doinstalit - ja to delal tak ze sem si nejdriv doklikal vsechny zdroje na aktualizaci balicku, pak nechal hezky zaktualizovat - pak sem dal nastavit wifi, on me vynadal ze mu chybi balicek wifi blabla fw - a sam si ho pak nasel na netu a doinstaloval :) samo musis bejt pripojenej do netu.
Zkus to :) asi pujde vynechat krok z aktualizaci pred tim a mozna ani neni trebas nastavovat zdroje balicku, to nvm.
FL91 / T7300 / 2x1GB RAM / 120GB, 7200ot

MiraM
chodí sporadicky
Příspěvky: 1
Registrován: 12 pro 2007 08:44

Příspěvekod MiraM » 12 pro 2007 08:52

OpenSUSE 10.3 a zvukovka - je potreba upgrade alsa driveru z http://www.alsa-project.org na 1.0.15. Pak beha, vyzkousel jsem.

Doporucuji kouknout na http://tiago.estima.googlepages.com/Ins ... OpenS.html. Zda se, ze je to prubezne aktualizovane.

Mira

.:Šimi:.
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 09 lis 2007 01:06
Bydliště: Sušice

Příspěvekod .:Šimi:. » 15 pro 2007 14:55

FloydPink píše:tak já mám Ubuntu 7.10 a zvuk mi nejede furt

Ahoj, ja mam stejnej system a stejnej problem, precet jsem vsechny navody co tady jsou, ale zvuk mi furt nejde :cry:

Rad bych jeste zkusil tohle, ale zase nevim jak ten soubor mam otevrit, aby jsem do nej mohl ukladat.:?:
Aby jste slyšeli vystup je třeba modulu předat parametr "model=toshiba"
např do "/etc/modprobe.conf" přidat řádek

options snd_hda_intel model=toshiba

Ja se omlouvam, tohle je ma prvni zkusenost s Linuxem, tak se v tom zatim teprve rozkoukavam.
Compal FL90 v1, Intel® Core™ 2 Duo T7500, nVidia GeForce 8600M GT , Seagata Momentus 12GB 7200ot/min, Kingston 2GB RAM, Intel® Next-Gen Wireless-N Adapter 4965 A/B/G/Draft-N, bluetooth.
OS:UbuntuGustyGibbon&WinXP

xps404

Příspěvekod xps404 » 15 pro 2007 18:43

.:Šimi:. píše:Rad bych jeste zkusil tohle, ale zase nevim jak ten soubor mam otevrit, aby jsem do nej mohl ukladat.:?:


staci se nalogovat na roota
v *ubuntu se to dela uchylne takto "sudo su -"
a pak editovat pomoci editoru napr vim, nano, kwrite

polgis
chodí sporadicky
Příspěvky: 19
Registrován: 14 pro 2007 11:24

Příspěvekod polgis » 18 pro 2007 00:44

r2d2x2 píše:ahoj mám problémy s instalací několika dister lunuxů-konkrétně ubuntu,kubuntu (různy verze) a vždy mě to napíše při bootování z cd nějakou chybu "can t access tty job control turned off - nevíte někdo co stím? sem už bezradnej



obecnej problém je v usazení mechanik u fl90ek.... také jsem to řešil..
buď zkus do mechaniky jen zatlačit - trošku poposkočí a usadí se... nebo já jsem ji celou vyjmul očistil kontakty, pořádně zasunul zpět.. a valí bez problémů ..

.:Šimi:.
chodí sporadicky
Příspěvky: 4
Registrován: 09 lis 2007 01:06
Bydliště: Sušice

Stale nic

Příspěvekod .:Šimi:. » 18 pro 2007 23:52

xps404 píše:staci se nalogovat na roota
v *ubuntu se to dela uchylne takto "sudo su -"
a pak editovat pomoci editoru napr vim, nano, kwrite


Diky, tak uz jsem ho pridal...Dal jsem ho tam na konec, ale stale nic :( Ty jo filmy, mp3 prehrava, ale zadnej zvuk nevychazi ven :cry: to je situace...
Compal FL90 v1, Intel® Core™ 2 Duo T7500, nVidia GeForce 8600M GT , Seagata Momentus 12GB 7200ot/min, Kingston 2GB RAM, Intel® Next-Gen Wireless-N Adapter 4965 A/B/G/Draft-N, bluetooth.

OS:UbuntuGustyGibbon&WinXP

xps404

Re: Stale nic

Příspěvekod xps404 » 19 pro 2007 21:54

.:Šimi:. píše:Diky, tak uz jsem ho pridal...Dal jsem ho tam na konec, ale stale nic :( Ty jo filmy, mp3 prehrava, ale zadnej zvuk nevychazi ven :cry: to je situace...

To bude tim ubuntem asi ma starsi SW-vybavu naistaluj si napr Mandrivu 2008 tam to funguje. A vubec bych spise doporucil mandrivu.

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 28 led 2008 14:03

Tak jsem skusil Mandrivu 2008 a nedaří se mi zprovoznit wifi. Po přidaní oficialních repozitářů si to samo žádný balíčky nestáhne.
Když dám: Nastavení sítě a internetu ,vyberu síťový rozhraní Intel wireless ...... a dám další , napíše to ,že mi chybí balíček iwlwifi-4965.ucode . Tak jsem ho stáhnul ,nainstaloval a když vyberu zařízení a dám další napíše to : " Pro zvolené zařízení nelze nalézt síťové rozhraní(pomocí ovladače iwl4965) " .

Pls někdo kdo máte mandrivu poraďte. THX
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti