Ovladace pre linux pre compal FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
sonni
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 21 zář 2007 19:45

Ovladace pre linux pre compal FL90

Příspěvekod sonni » 26 zář 2007 11:46

Skusal uz niekto instalovat linux na compal FL90? Ak ano, ci to bolo bezproblemove rochodit a ako to vyzera s ovladacmi?

sonni
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 21 zář 2007 19:45

Příspěvekod sonni » 26 zář 2007 11:57

Takze ak nikto nic, tak pomaly pridam odkazy na ovladace ktore by mali fungovat.

Grafika : http://www.nvidia.com/object/unix.html , ovladace priamo zo stranky nvidie, nemal by byt problem.

Wifi : http://intellinuxwireless.org/index.php ... to-iwlwifi

xps404

linux+fl90

Příspěvekod xps404 » 26 zář 2007 13:28

Tuto otázku také řešim.
Pokud mě notas přijde, tak tam na 101% GNU/Linux budu mit.
Bavil jsem se s jednim borcem co tam zkoušel jedno distro, a řikal že zvukovka a uspavani nejede.
Ale jako celek to vidim víc něž optimisticky.
Přidavam nějake relevatní odkazy , ktere jsem našel.
Podle toho druheho zvukovka ma jet.

http://forums.gentoo.cz/viewtopic.php?p ... 18997bd236

http://lddubeau.com/avaktavyam/linux-on-a-compal-ifl90/
Naposledy upravil(a) xps404 dne 15 led 2008 13:10, celkem upraveno 1 x.

sonni
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 21 zář 2007 19:45

Příspěvekod sonni » 26 zář 2007 13:39

ten druhy odkaz pouzivat aj ja, s hybernaciou myslim nieco tam pisal ze su nejake postupy ak si dobre pametam alebo to moze byt aj ze sa s tym nevie pohnut

xps404

mam ho

Příspěvekod xps404 » 04 říj 2007 08:15

Tak uz ho mam od 3.10.2007 ve svych rukou.
A uz behem instalace me mile prekvapil.
Zapisek o FL90+GNU/Linux bude na www.abclinuxu.cz nebo na www.multi.ic.cz

be free

r2d2x2
občas se tu ukáže
Příspěvky: 62
Registrován: 22 srp 2007 12:41

Příspěvekod r2d2x2 » 04 říj 2007 16:40

ahoj mám problémy s instalací několika dister lunuxů-konkrétně ubuntu,kubuntu (různy verze) a vždy mě to napíše při bootování z cd nějakou chybu "can t access tty job control turned off - nevíte někdo co stím? sem už bezradnej

Tracy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 16 srp 2007 11:32

Příspěvekod Tracy » 04 říj 2007 21:59

Ten samej problem :(
EDIT: zapnul sem si ukazovani toho co to nacita a kde se to sekne a skonci to u polozek SATA :) takze asi stejnej problem jako s instalaci WINXP, nicmene bojim se ze tady nLite nepomuze :)
FL91 / T7300 / 2x1GB RAM / 120GB, 7200ot

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 07 říj 2007 19:40

Js tam zkousel Suse 10.2 a ubuntu. ovladace z ftp://download.nvidia.com/opensuse/10.2 ubuntu jsem jel bez ovladacu - jen jsem ho zkousel primarne mam jako linux OpenSuse 10.2 (zrovna sosam 10.3 pak napisu jak jedou ovladace :wink: )

jen se mi nedari zprovoznit Wifi na 10.2 . Ale uz jsem zkousel 10.3 RC1 a tam fungovala - ma uz ovladace zakompilovane v sobe takze to upgrade snad vyresi...

Tracy píše:Ten samej problem :(
EDIT: zapnul sem si ukazovani toho co to nacita a kde se to sekne a skonci to u polozek SATA :) takze asi stejnej problem jako s instalaci WINXP, nicmene bojim se ze tady nLite nepomuze :)


Reseni - prejdi na OpenSuse :lol: ne fakt OpenSuse je lepsi soudim z vlastni zkusenost. Ubuntu jsem mel dlouho na Desktopu. Pak jsem presel na OS 10.1 pak na 10.2. Ten sem nainstaloval i na NTB jak jsem napsal sosam 10.3 - ten ma hodne ovladacu uz v sobe ,myslim ze Flko na tom pojede paradne soude podle verze 10.3 RC1 kterou jsem zkousel :wink:
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

Tracy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 16 srp 2007 11:32

Příspěvekod Tracy » 07 říj 2007 20:51

Od patku tam mam Suse 10.3 - bezi me vsecko az na zvuk - ale mam teda FL91 , trebas na tom budes lip.
FL91 / T7300 / 2x1GB RAM / 120GB, 7200ot

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 07 říj 2007 21:30

Co mas za zvukovku ? me jde zvuk na 10.2 v pohode ...
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

Tracy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 16 srp 2007 11:32

Příspěvekod Tracy » 07 říj 2007 22:55

Realtek ALC268
" teoreticky " stejny jako v FL90.
Nicmene nebezi, dneska sem NB instaloval znova, vcera me to detekoval jako nejakou intel zvukovku, dneska vi spravne ze Realtek ALC269 , ale prd. Aj ovladace sem stahnul a nainstalil, ale nepomohlo me to.Je teda ale pravda, ze s Linuxem nijak obzvlast moc neumim, takze se tomu moc nedivim.
Jakoukoliv radu vitam
FL91 / T7300 / 2x1GB RAM / 120GB, 7200ot

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 07 říj 2007 23:11

Kodeky predpokladam mas ?
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

Tracy
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 16 srp 2007 11:32

Příspěvekod Tracy » 08 říj 2007 00:06

Jo tak to tam nemam :)
Nicmene i kdyz si dam v nastavovani zvuku prehrat nejakyej sistemovej zvuk, trebas chybu, tak to taky ani nezachrapti :\
EDIT: Kodeky mam, prehravam vsechno, ale zvuk se proad nekde flaka :(
edit2: Kdyz si otevru Ridici stredisko YaST2 a konfiguraci zvuku, jako model karty mam 82801 H (ICH8 Family) HD Audio Controller - index 0 . - sem z toho nejakej zmatenej
FL91 / T7300 / 2x1GB RAM / 120GB, 7200ot

xps404

funcnost

Příspěvekod xps404 » 08 říj 2007 23:16

zdar
takze grafika facha bekne vyzkousim dooma3
zvuk hraje
SD ctecka funguje
web kameru jsem taky zprovoznil

minami

Problém se zvukem

Příspěvekod minami » 16 říj 2007 12:46

Tracy píše:Od patku tam mam Suse 10.3 - bezi me vsecko az na zvuk - ale mam teda FL91 , trebas na tom budes lip.

Mam naprosto stejný probém. (fl91 a openSUSE 10.3) Zvuk sem nerozchodil. Ve Win XP vše šlape jak hodinky.


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti