Reklamace u VBI

notebooky VBI a vše kolem nich
Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8852
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 04 úno 2009 21:09

Ano, teplovodivá pasta může být vodivá. Ono to tak trochu spolu i souvisí vodit elektřinu a vodit teplo.

Vzhledem k tomu, že ti naúčtovali poplatek, tak jestli to dobře chápu, ty jsi měnil pastu na procesoru/čipsetu, je to tak? Proč jsi to dělal u notebooku v záruce? Na mnoha noteboocích bývá záruční pečeť, aby toto lidé nedělali.

Jinak v podstatě je možné (a pravděpodobné), že žádnou diagnostiku neprováděli. Otevřeli, viděli nestandardní pastu, "očistili" kusem pěnový výplně, naúčtovali 500 a poslali zpět. BIOS jsi měl předpokládám poslední, když ti nenaúčtovali za "preventivní update biosu" :).

Doufej, že se ti ty další notebooky nepokazej. Kvalitní servisní infrastruktura tvoří nezanedbatelnou část z ceny notebooku a zasvěcení vědí, že VBI bylo v tomto ohledu poněkud prvoplánové...
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 05 úno 2009 12:25

No pastu jsem tam nedával já ale asi zřejmě "servis" v Prostějově kde jsem ho měl před já nevím 4mi měsící na vyčištění! Já tam jen přidal 2Gb ramek a 250Gb HDD toď vše.


swarm
Jinak v podstatě je možné (a pravděpodobné), že žádnou diagnostiku neprováděli. Otevřeli, viděli nestandardní pastu, "očistili" kusem pěnový výplně, naúčtovali 500 a poslali zpět. BIOS jsi měl předpokládám poslední, když ti nenaúčtovali za "preventivní update biosu"


Jo tak s tohohle mám fakt strach člověk do nich nevidí! právě pro to raději reklamuji osobně! Co se týče toho "vyčištění" mi říkal 500-1000Kč je to nehorázná cena a jak NT přijde nechám si to co tam dělali prověšit v olomouci v serviu PC který dobře znám protože s něma spolupracijeme!
Však dám vědět co jsem zjistil
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

luta
občas se tu ukáže
Příspěvky: 73
Registrován: 16 led 2007 15:20

Příspěvekod luta » 10 úno 2009 13:40

Gizmo_CZ :
v kterem uzasnem servise v Pv ? :lol: take jsem z Pv :D ja osobně bych v Prostějově nikomu do ruky muj notebook nedal..
HEL81 archlinux x86_64, HP 4340s core-i5 ivy bridge Win8

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 10 úno 2009 16:45

Tak že pánové Servis si učtoval 3h práce po 500Kč! TJ 1500Kč celkem! nezlobte se na mě ale tohle je šílený!!! To nemají ani v autorizovaném servise na škodovky takovou sazbu!!
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 10 úno 2009 16:49

Tak to je mazec. To bych si priste radeji jen objednal dil.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 10 úno 2009 22:37

To byla pouze cena za "vyčištění" od té teplovodivé pasty! (a to mi volali že to bude 500 max 1000Kč) Žádná výměna čehokoliv! Proto jsem si nechal i bokem přidat novou klávesnici za 190Kč (celkově tedy 1790Kč) protože za montáž chtěli 200Kč! Nebudu ani psát, že kamoš který NT opravuje mi jí vyměnil za 4minuty! Děkuji už víckrát nechci! Chybama se člověk učí a někdy to holt stojí hodně. VBI s tímto servisem už nikdy! (Poud nebude záruka někde jinde!)
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 10 úno 2009 22:45

Me kdyz doma menili displej na Dellu, tak to byla taky otazka 4-5ti minut. Pokud bych mel po zaruce, klidne to vymenim sam - fakt to zvladne kazdy - jen ten ramecek kolem displeje drzi jak svina.
Jedine, do ceho bych se nepustil, je vymena motheboardu. To uz je vetsi rozdelavka. Jinak je to vsechno vlastne skladacka a pokud clovek neni vylozene nesikovnej, tak by nemel nic pokazit.
Skoda ze sis nenechal podepsat papir s predbeznou cenou - tu pak nesmi uz o tolik prekrocit.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

Kantry
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 21 úno 2009 11:07

Příspěvekod Kantry » 21 úno 2009 11:16

Mam tady pro vas taky jeden pribeh s reklamaci a chtel bych vas rovnou pozadat o radu...
Pocitac (FL90v2) mi po nejake dobe pouzivani zacal vyhazovat tuhle chybu... nekdy klidne po peti minutach po zapnuti a nekdy klidne 5x za hodinu...
0x0000007E

Udelal jsem format,preinstaloval jsem system, vsechny ovladace orig. z CD ktere jsem dostal k notebooku, nejnovejsi ovladace od nVidia, orig. winXP SP3 a situace je porad stejna...

Odeslal jsem notebook na reklamaci a bylo mi sdeleno ze nezjistili zadnou chybu a poslali mi ho zpatky s uctenkou na 500 za vycisteni ! Pro me naprosto neskutecny vysmech, nebot chladic byl cisty a nikdo se me neptal jestli ho chci vycistit nebo ne....

Chtel bych vas poprosit o radu jestli se to da nejak resit... resil jsem to nejakou dobu s nekym (asi technikem) VBI, ale v podstate mi rekl jenom at si najdu neco na tomto foru nebo na strankach microsoftu a vykaslal se na me... jejich pristup me naprosto znechucuje..
Takze kdyby mi mohl nekdo neco poradit byl bych vdecny... dekuji.

Michal27
zlobivá kočička
Příspěvky: 3172
Registrován: 25 lis 2006 15:51

Příspěvekod Michal27 » 21 úno 2009 11:51

Muzou to byt pameti, chyba graficke karty, motherboard. Prakticky cokoliv... Toto se dost tezko diagnostikuje.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 21 úno 2009 16:33

tech 500 bych za vycisteni neplatil, resp. mam pocit, ze neni uplne legalni zadat od nekoho proplaceni ukonu, ktery nechtel, neco jineho by bylo, kdbyy se ozvali: "je tu bordel, chcete vycistit? cena 500kc..."

s tou chybou - zajisti si posudek od soudniho znalce a pak na ne tlac dal
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 22 úno 2009 17:33

Zkus nainstalovat Windowsy pouze s servispakem 2 nedávej trojku! pak dej nejnovější ovladače na zvukovku + grafiku.

Potom se ozvi! Podle mě je to SP3! Aspoň mě to tak dělalo!!
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Kantry
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 21 úno 2009 11:07

Příspěvekod Kantry » 23 úno 2009 09:24

takze budu muset mit windows naporad bez SP3 ?

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 23 úno 2009 11:30

a to vadi? ja mam taky jen sp2 :)
(pred nejakou dobou jsem se snazil dotlacit na ntb sp3 a mlatilo se mi to s wifi, LAN a BT, nepomahalo nic, az odinstal sp3 a najednou vsechno jelo :D, mozna by ted uz nebyl problem, ale zatim nemam duvod ani cas zabyvat se upgradem na sp3 a resenim pripadnych problemu s nim - nevim, jestli se uz chyba vyresila ani jestli byla na strane dellu nebo MS)

kazdopadne nepocituju zadny problem, dej tam poradny firewall, nejaky schopnejsi antivir (nekterei ted budou argumentovat, ze cloveku, co neleze tam a tam, antivir netreba, no kolikrat mi to uz naslo infekce na USB fleskach od kamosu), pouzivej slusny browser na web a budes mit bezpecnejsi os nez win sp3. featurky jako windows search, apod. se daji nainstalovat zvlast, tak v cem je problem? :)
kazdy velky byk byl jednou tele

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

danno
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 153
Registrován: 25 říj 2007 15:17

Příspěvekod danno » 23 úno 2009 13:18

zaujímavé že ja som žiadny problém nemal, nainštaloval som SP2 potom všetky ostatné ovládače a pred troma mesiacmi som tam hodil aj SP3 a doteraz žiaden problém s wfi či BT
Compal FL90v1 CPU: C2D T7500@2.2GHz VGA: 8600M GT 256MB 648MHz@1296@478MHz RAM: 2x1 GB Dual Channel Kingston 667MHz HDD: SEAGATE Momentus 160GB 5400.3 S-ATA 8MB Cache Win: XP prof

Voloda
občas se tu ukáže
Příspěvky: 44
Registrován: 09 kvě 2009 20:04

jak to tak ctu

Příspěvekod Voloda » 10 kvě 2009 14:07

tak opadlo nadsenie z moznosti poskladat si NB (nahodou som natrafil na stranku vbi.cz - bavime sa stale o nich, ze?) pak som ich kontaktoval, kde v brne mi to doporucuju kupit - oni, ze lepsie je to priamo na centrale, ze reklamacie sa beztak riesia tam /dopravu pry zabezpecia oni/. vravim si naco pak maju "predajcov" v roznych castiach republiky (nehlede nato, ze na nejakom posladajsi-vbi nebo notebooky-vbi nebo jak se to menuje mne ten isty model - te same sucastky mali vyst az o 1000kč levnejc).
takze ani by intel neni to co by clovek cakal :/ tak uz pomalu fakt nevim kde hledat a KUPIT notas, na kt. by bola nizsia hracska grafika, rozumne pevne sasi a NORMALNY servis a cena nebola 30K :((


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti