FL90 v2

notebooky VBI a vše kolem nich
Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8844
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 19 úno 2008 19:19

Almer píše:Mno kolmy zapis neni az takova...ehm vyhra
To je blbost. Kolmý zápis jednoznačně výhodou a má prokazatelné výsledky na rychlosti. 7200rpm disk bez kolmého zápisu má rychlost jen jako lepší 5400rpm disky s kolmým zápisem.

S tou životností u Hitachi bych rád viděl ten tvůj zdroj. Tyhle věci je totiž velmi těžké objektivně změřit ;-).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

pastovic
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 21 úno 2008 21:05

Příspěvekod pastovic » 21 úno 2008 21:17

Zdravím všechny Compalaky :D tak už sem taky týden majitelem Compalu (Barbone Tomahawk) a chtěl sem se zeptat a poradit! Už 2x se mi stalo že se mi z ničeho nic restartoval sám od sebe, ale bylo to jen když sem u něj nebyl!No a visty mi hodili hlášku po přihlášení že došlo k potížím ve SmartWatch dog pritom vubec nebezel a nic!Navíc po prvním restartu se mi ve Správci uloh nepřiřadí uživatelské jmeno ke třem souborum csrss.exe, winlogon.exe a upeksvr.exe no a od te doby mi necvaka disk (Samsung 320Gb) a na systémovém oddílu disku se uvolnilo 6gb což je dobry ale nějak nevím proc se restartoval....uspanej neni v napajeni je vse tak jak ma byt a chci!Nejak extra to nevadi, ale když ho nechám zaplej (kvuli stahovani atd) a jdu pryč tak se vse vlastne prerusi a je to naprd!Napadlo me ze to je tim smartwatch dogem ze jak proste kamera neregistruje pohyb kolem tak se uspi...ale kdyz ten program vubec nebezi?

Za každou radu budu vděčnej.Diky

Gothic Pooh
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 16 pro 2007 08:38

Příspěvekod Gothic Pooh » 22 úno 2008 07:57

Skontrolovat teploty a otestovat pamate

Gothic Pooh
občas se tu ukáže
Příspěvky: 32
Registrován: 16 pro 2007 08:38

Příspěvekod Gothic Pooh » 22 úno 2008 08:02

Na strankach Compalu v sekcii download sa objavil novo pridany Bios JFT02116.zip s datumom pridania 20.2.2008. Po stiahnuti sa otvori bez hesla, ale je poskodeny archiv (mozno mam v robote len stary winRAR).
Niekto nejake info? Je moznost ze sa tam nieco vylepsilo s porovnanim zaheslovanej v minulosti vydanej verzie?

allwarez
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 13 úno 2008 08:33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod allwarez » 22 úno 2008 08:55

pastovic píše:Zdravím všechny Compalaky :D tak už sem taky týden majitelem Compalu (Barbone Tomahawk) a chtěl sem se zeptat a poradit! Už 2x se mi stalo že se mi z ničeho nic restartoval sám od sebe, ale bylo to jen když sem u něj nebyl!.........
Za každou radu budu vděčnej.Diky


Jednou z prvních věcí, co udělám po instalaci Woken na PC je, že vypnu automatické restartování při chybě. Pak se ti místo restartu ukáže klasická modrá obrazovka, kde je popis chyby. Většinou to dělají ovladače, nebo paměti.
Compal FL90.v2, GF 8600M GT 512MB, Intel C2 Duo T8100 Penryn 2.1 GHz, 4GB DDR2 667MHz

pastovic
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 21 úno 2008 21:05

Příspěvekod pastovic » 22 úno 2008 10:36

Diky za rady.Zkusim to jak prijdu z prace!No a jak se testuje ramka :? ?Teploty budou ok, nebo jako nezda se mi ze by nejak horel ani u cod 4 nehori a chlazeni je ok! Ale asi sem zapomel napsat ze se mi to stava jen kdyz na nej nešaham....sedim u nej pul dne a vse ok a pak jdu spat a po 10min se vypne monitor a plus/minus za hodinu se restartuje...a po prihlaseni se objevi ze visty nasli problem a bylo tam vcera ten smartwatch dog!Takze si myslim ze to bude spis neco v nejakym nastaveni uspani (sice mam u vseho dany "nikdy")!!Nebo s tou kamerou neco?!!!Ramkama si myslim ze to nema byt proc!Kdyby bylo tak to spadne i kdyz na nem delam ne? Jo a tou modrou obrazovkou myslis Blue Dead??Diky

allwarez
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 13 úno 2008 08:33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod allwarez » 22 úno 2008 15:48

Ano, tou modrou obrazovkou myslím takzvanou Modrou smrt, která byla ve Woknech řady 9.x na denním pořádku. Teď už to tak hrozné není, Velký Bill šel trochu do sebe, ale občas se přece jen Modrá smrt objeví. Pak je dobré vědět, co se tam píše, protože to je většinou klíč k řešení. Bohužel, spousta lidí chybové hlášky nečte, pak přijdou a řeknou "Ono mi to psalo nějakou chybu..." a když se zeptám, co přesně to psalo, tak neví.

Tuhnutí v režimu spánku mají většinou na svědomí ovladače, ale ty paměti (mám na mysli RAM) :-) bych pro jistotu otestoval programem GoldMemory, nebo Memtest. Nejpohodlnější je to s Hiren's Boot CD, které se dá stáhnout z netu jako image a vypálit. Kromě toho se test operační paměti nachází na většině CD/DVD s Linuxem, stačí z něj nabootovat. Chyba v RAM se může projevit jen v určité činnosti, zatímco jindy se neprojeví, takže bych to nepodceňoval.
Toho chytrého hlídacího psa jsem vypnul, s ním ti neporadím.
Compal FL90.v2, GF 8600M GT 512MB, Intel C2 Duo T8100 Penryn 2.1 GHz, 4GB DDR2 667MHz

pastovic
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 21 úno 2008 21:05

Příspěvekod pastovic » 22 úno 2008 18:22

Tak sem stahl to Hiren´s boot cd ale kdyz spustim memtest tak vyskoci nejaka tabulka,kam mam napsat pamet a kdyz nenapisu nic tak mi vyskoci okno Pocitac ma nedostatek pameti....a to uz bezi?Nebo je to chyba nebo jak?

artim808
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2008 19:50
Bydliště: Kalifornia, USA

Příspěvekod artim808 » 22 úno 2008 18:53

pastovic píše:Zdravím všechny Compalaky :D tak už sem taky týden majitelem Compalu (Barbone Tomahawk) a chtěl sem se zeptat a poradit! Už 2x se mi stalo že se mi z ničeho nic restartoval sám od sebe, ale bylo to jen když sem u něj nebyl!No a visty mi hodili hlášku po přihlášení že došlo k potížím ve SmartWatch dog pritom vubec nebezel a nic!

Za každou radu budu vděčnej.Diky



Je to jednoznacne SmartWatch dog. Mne to robilo tiez. Ked som ho odinstaloval tak bolo vsetko ok.


Inac zistil som ze mam mechaniku SLIMTIPE. Ma ju tu este niekto? Ak ano ake mate skusenosti?

allwarez
chodí sporadicky
Příspěvky: 12
Registrován: 13 úno 2008 08:33
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod allwarez » 22 úno 2008 19:15

Já tady teď nemám Memtest po ruce, bo jsem v práci, ale pokud si vzpomínám, tak se tam velikost paměti zadávat nemusí, test se spustí současně se spuštěním programu. Zkus GoldMemory, když to nepůjde.

Jinak ten hlídací pes to klidně může dělat. Zřejmě nebude zase tak chytrý, jak se tváří. :-D
Compal FL90.v2, GF 8600M GT 512MB, Intel C2 Duo T8100 Penryn 2.1 GHz, 4GB DDR2 667MHz

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 22 úno 2008 19:41

Artim808:
Slimku máš 100% Totiž představa notebooku s klasickou mechanikou je velice veselá :lol:
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

pastovic
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 21 úno 2008 21:05

Příspěvekod pastovic » 23 úno 2008 00:20

Tak sem vsude v kazdym profilu co je napajeni dal do hybernace a uspavani nikdy a smart batery sem vypl a na notesu nejsem od pul 7 vecer az do ted a bezi...takze zadnej restart nebo uspani!Takze to bylo asi tim...uvidim co dalsi dny ale snad to bude ok!

artim808
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2008 19:50
Bydliště: Kalifornia, USA

Příspěvekod artim808 » 23 úno 2008 10:59

Radim van Ousek píše:Artim808:
Slimku máš 100% Totiž představa notebooku s klasickou mechanikou je velice veselá :lol:



No pokial viem tak dost ludi tu ma mechaniku "Toshiba-Samsung TS-L632D"
Tak preto sa pytam kto tu ma este taku ako ja, ci je potrebne tiez preflashovat firmware.

alfah4ns
stálý uživatel
Příspěvky: 7116
Registrován: 05 kvě 2007 15:55
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod alfah4ns » 23 úno 2008 11:02

artim808:
silm mechanika = ta tenka, tzn.vsechny notebooky maji slim mevhaniku, co ti pise Everest? ten by ti mel vyhodit konkretni model. obycejna je ta co se strka do desktopu...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

TehGoat
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 04 led 2008 14:40

Příspěvekod TehGoat » 23 úno 2008 16:42

Poslední dobou mi v průměru tak jednou, dvakrát hlasitě cvakne disk. Vlastně si nejsem úplně jistej jestli je to disk, zdá se mi, že to příchází ze strany, kde je disk. Mohla by to dělat i mechanika, ale tu prakticky nepoužívám a v inkriminovanej moment v ní nic nebylo.

Taky se mi nějakym zázrakem podařilo rozhodit si vsync při videích, předpokládám, že to bylo v době, kdy jsem se snažil vyřešit latenci myši v UT3 (nakonec jsem to vyřešil úplně jinak). Prostě se mi při videích hlavně ve VLC Playeru a při přehrávání DVD (BS player se na tohle zdá trochu lepší, ale zase při něm vykazuje vyšší zatížení CPU) trhá obraz, což docela bolí. Myslim, že by to vyřešil prostej čistej reinstall windows, ale do toho se mi nechce, protože nemam kam dát data. Reinstal ovladačů (169.28 modded) nepomohl. Pravděpodobně se mi to povedlo někde v Riva Tuneru, enhanceru nebo nTune, sám to nemůžu najít.


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti