FL90 v2

notebooky VBI a vše kolem nich
Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 28 úno 2008 12:24

A ve výsledku je to stejně na dvě věci páč osobní zušenost je ta, že je NT pomalejší :shock: :shock:
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

kojot

Příspěvekod kojot » 28 úno 2008 18:20

[ironic] Díky za odpovědi [/ironic] :lol:

LU-2
chodí sporadicky
Příspěvky: 7
Registrován: 26 lis 2007 14:48

Příspěvekod LU-2 » 28 úno 2008 19:19

Zdravim, mam tu jeden s tech debilnejsich dotazů: Jak se vypina pipani pri dochazeni beterie? v biosu?
Compal FL90 v.2, T7500, 2GB, 8600GT, 120GB SATAII 7200 rpm, Win XPP

kojot

Příspěvekod kojot » 28 úno 2008 21:50

Ve Vistách klikneš na tu baterku v tray, -> změnit možnosti napájení -> změnit nastavení plánu -> změnit pokročilé nastavení napájení

Ale všim jsem si že máš XP a na těch to teda nevím :-)

A teď by už sakra někdo mohl pomoci mě.

palituner
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 139
Registrován: 11 zář 2007 14:32
Bydliště: mezi kabelama

Příspěvekod palituner » 28 úno 2008 22:24

LU-2 píše:Zdravim, mam tu jeden s tech debilnejsich dotazů: Jak se vypina pipani pri dochazeni beterie? v biosu?


XP: start->nastavení->ovládací panely->možnosti napájení->záložka nastavení varování
nebo tray na liště->upravit možnosti napájení->záložka nastavení varování
DELL Precision M6400 Q9300@2,53GHz; 6GB; ATI 7820 1GB GDDR5; 1920x1200 E2Glass; 2xHDD(1xSSD,1x1TB)
Lenovo E530 i7-3632@2,2GHz; 8GB, NVIDIA GT635M; HD+
Lenovo G770 C2D@2,2GHz; 8GB,ATI

bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 29 úno 2008 12:36

kobop píše: Vypnul jsem službu prefetch a stránkovací soubor a je po cvakotu.

Prosim ako sa vola ta sluzba prefetch v ceskom win xp? vdaka

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 29 úno 2008 15:44

bongo007 a ostatní:
nemám zrovna čas vám tady vysvětlovat proč si nemáte prefetch všímat. Pokud ji vypnete, pak si nestěžujte, že vám počítač dlouho startuje a že se vám aplikace loadujou 3x tak déle.

Ad. stránkovací soubor. Pokud si nedokážete vysledovat, kolik máte průměrnou spotřebu na paging, nechte to na windows a nic neměňte. Stejně se pagingu nevyhnete. XPčka bez toho nežijou. A pokud jim nerezervujete jednotný prostor na disku, budou stránkovat všudemožně, čímž se rapidně zpomalí systém.

Tak a já musím běžet...
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 29 úno 2008 16:34

ked som vypol strankovaci subor harddisk cvakal veselo dalej, tak chcem vyskusat aspon vypnut tu sluzbu prefetch,ale mam cesky win a tu je popis sluzieb cesky..
to Radim: tebe hadr necvaka, takze my cvakajuci si musime najako pomoct.. :)

kobop
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 147
Registrován: 26 bře 2007 17:42

Příspěvekod kobop » 29 úno 2008 19:02

stránkovací soubor to nedělá, můžeš ho vesele používat dále... Prefetch se vypíná v registru HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters. U položky EnablePrefetcher, můžeš nastavit 3 - načítá se vše; 2 - jen soubory, které využívá operační systém, 1 - jen aplikace a 0 vypnuto. To co zaměstnává disk je proces nvsvc32.exe. Když ho killnu a vypnu prefetch disk přestane cvakat. Jenže ten proces je jaksi kus ovladače grafické karty a je prej docela potřeba, takže otázka je, jak se zbavit cvakání a aby tento proces mohl běžet
VBI Compal FL90; T7500; 2x1GB RAM; Seagate momentus 120GB, 7200ot., SATA2; Win XP Pro SP2

Krom

Příspěvekod Krom » 01 bře 2008 00:31

Zdravim.. Potřebuji prosím poradit. mám již 3tím měsícem tuto šasi - původně s 1GB ram - nyní doukoupeno + 2GB ram ( poznámka o přidání al componentu) Problém je v přehřívání a následném vypnutí. Zřejmě se přehřívá Grafická karta. Maximální teplotu procesoru jsem naměřil zatím 85°C, Grafická karta cca 95° .. domnívám se že na 100° se vypíná. Máte nějaký návrh popřípadě řešení co s tím dělat ? Uvažuji o větráku, ale zatím hledám jiné alternativy - podepření krajů a vytvoření tak meziprostoru pro sání nezabírá... Za případné odpovědi děkuji.

kojot

Příspěvekod kojot » 01 bře 2008 01:05

Nějaké detailnější info by bodlo. Při jaké příležitosti ti to takhle smaží, jak se točí větráček, jestli se ti to před přidáním RAM přehřívalo taky, případně můžeš vysvětlit proč jsi nezkusil tu RAMku vyndat... :lol:

Tohle rozhodně normální teploty nejsou, tak to nějak víc popiš, případně to rovnoou odnes do servisu, tam ti každopádně poraděj líp.

Krom

Příspěvekod Krom » 01 bře 2008 01:55

Heh.. pravda - zkusim vyndat... ne před přidáním ram se to nepřehřívalo. větráček se točí. Takto se to zahřívá, pokud si sem tam zaptnu hru jako například: Crysis, Colin McRae dirt a WoW

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 02 bře 2008 16:32

kobop píše: ... nvsvc32.exe ...je prej docela potřeba...


NVIDIA Driver Helper Service
"Prej" -on je totiž úplně nahouby. Za celou dobu používání laptopu jsem nepřišel na důvod, proč bych ho neměl killnout nadobro. 8)
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

Triktrak
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 14 pro 2007 15:52

Příspěvekod Triktrak » 03 bře 2008 15:37

Radim van Ousek píše:... NVIDIA Driver Helper Service je totiž úplně nahouby ...

Pravdu máš, navíc je to neskutečný diskožrout. Stačí si zapnout v taskmanageru zobrazování I/O read a I/O write. Co mi ten proces na notasu tolik načíta jsem nepochopil a tak šel proces do kopru a hdd má prazdniny :wink:

swal
chodí sporadicky
Příspěvky: 15
Registrován: 30 zář 2007 11:41

Příspěvekod swal » 03 bře 2008 20:22

a ako sa ti ho podarilo vypnut, vykopoval som ho uz zo vsade aj s registrov msconfig a vkuse sa po rr zapne, a manualne vzdy sa mi ho nehcce killovat..


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host