FL90 v2

notebooky VBI a vše kolem nich
vrtacek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 28 srp 2007 18:44

Příspěvekod vrtacek » 05 led 2008 19:50

Fachman píše:
vrtacek píše:PS: kde si kupoval tu pastu od Coollaboratory?

Ta pasta se dá sehnat v každém lepším obchodě s PC ,např tady:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45464
nebo stačí zadat do vyhledávače.
No,jestli se do půl roku něco pro ten new clock generator neobjeví,tak prodám svůj starej CPU a koupím novej Penryn a zabiju dvě mouchy jednou ranou.Zvýším frekvenci a tím i výkon a snížím spotřebu a s tím zlepším i chlazení.V ideálním případě by mohla klesnout teplota GPU.Asi ne o moc ale každý stupeň je dobrý.

Pochybuju že 45nm procákem se ti sníží teplota GPU, protože se ti bude míň točit větrák :wink:
FL90v2 GF8600GT@660/1320/470MHz; T7700@0,8-2,4GHz@0,85-1,05V; 2x1Gb RAM; Seagate 200Gb 7200RPM G-force; BT; WiFi;

Fachman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 09 srp 2007 14:07

Příspěvekod Fachman » 06 led 2008 08:19

Tak podle tebe by to nakonec mohlo být kontraproduktivní?Je to taky možný.Záleží z jakých teplot řízení otáček větráku vychází.On ten větrák taky nemění otáčky pozvolna,ale v blíže nespecifikovaných skocích.
Myslím ,že sem rozpoznal čtyři rychlosti,možná pět.Takovej Speedfan kdyby fungoval.To by bylo terno.Rázem by bylo po problému s teplotama.
Ještě sem se chtěl zeptat vrtacku,jaký ti dáva teploty ten procák co máš v podpisu na 2,6 Ghz při nějakým vysokým zatížení.Třeba Orthosem nebo Primem 95.

danno
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 153
Registrován: 25 říj 2007 15:17

Příspěvekod danno » 06 led 2008 13:56

ako si dostal z toho procaka 2,6GHz? cez co si to taktoval??
Compal FL90v1 CPU: C2D T7500@2.2GHz VGA: 8600M GT 256MB 648MHz@1296@478MHz RAM: 2x1 GB Dual Channel Kingston 667MHz HDD: SEAGATE Momentus 160GB 5400.3 S-ATA 8MB Cache Win: XP prof

vrtacek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 28 srp 2007 18:44

Příspěvekod vrtacek » 06 led 2008 15:40

2,6 vlastně 2,68GHz jsem z toho dostal výměnou krystalu u clock generatoru. Teplota je při dvou spuštěných SUPER PI max 73-74st.
FL90v2 GF8600GT@660/1320/470MHz; T7700@0,8-2,4GHz@0,85-1,05V; 2x1Gb RAM; Seagate 200Gb 7200RPM G-force; BT; WiFi;

stikka
občas se tu ukáže
Příspěvky: 59
Registrován: 08 kvě 2007 12:42
Bydliště: Drnovice 693

Příspěvekod stikka » 06 led 2008 15:45

Podle ceho jsi to vsechno delal? To jses tak dobrej? Jak je to financne narocne? Jak je to potom se zarukou? Jde to vymenit zpatky aby to nepoznali?
Compal FL90v2, Geforce 8600GT 512MB,Intel Core2Duo T7700 2,4Ghz, 4GB DDR2 Ram 667mhz, 200GB 7200 HDD SATAII Seagate momentus + WD My book essential 500GB, Wifi, BT.

vrtacek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 28 srp 2007 18:44

Příspěvekod vrtacek » 06 led 2008 18:53

mno vyjde to asi na 10Kč ale pokud neumíš dobře s mikropáječkou tak se do toho nepouštěj. O záruku nejspíš přijdeš pač při podrobnym zkoumání je vidět zásah do deky. Ale když to uděláš pořádně tak to asi nezjistěj. Použil jsem na to obyčejnou mikropáječku ERS50 a hrot zbroušenej do úplný špičky. krystal jsem napájel na nožičky švába a přerušil cestičku k původnímu krystalu hned za vývodem IO. Je to vratný tím že vypájíš krystal co tam napájíš a cínem spojíš přerušenou cestičku. PS: Rozteč nožiček IO je 0,5mm :lol:
FL90v2 GF8600GT@660/1320/470MHz; T7700@0,8-2,4GHz@0,85-1,05V; 2x1Gb RAM; Seagate 200Gb 7200RPM G-force; BT; WiFi;

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 06 led 2008 21:15

jednoduchy jako facka :D
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 06 led 2008 21:33

Spis by mne zajimalo, k cemu je to dobry. Ten krapet vetsi vykon se mi nezda zasadni, ani mne nenapada, proc nestacil ten predchozi, a kvuli teplotam, vetrackum a rozvrzane vybrujici sasi to za chvili stejne budes vracet zpatky.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)

NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ

sergej73
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 lis 2007 00:28

Příspěvekod sergej73 » 06 led 2008 22:04

vrtacek píše:mno vyjde to asi na 10Kč ale pokud neumíš dobře s mikropáječkou tak se do toho nepouštěj. O záruku nejspíš přijdeš pač při podrobnym zkoumání je vidět zásah do deky. Ale když to uděláš pořádně tak to asi nezjistěj. Použil jsem na to obyčejnou mikropáječku ERS50 a hrot zbroušenej do úplný špičky. krystal jsem napájel na nožičky švába a přerušil cestičku k původnímu krystalu hned za vývodem IO. Je to vratný tím že vypájíš krystal co tam napájíš a cínem spojíš přerušenou cestičku. PS: Rozteč nožiček IO je 0,5mm :lol:


nemas nejake foto?????????
ASUS ROG G750JH
procesor: Intel® Core™ i7-4700HQ
displej: 17.3" Full HD 3D 1920x1080
pamäť: 16GB DDR3 1600 MHz
disk: 1x 1TB 5400rpm, 1x 256GB SSD
Blu-Ray Reader, DVD RW Super Multi
BlueTooth 4.0
NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB DDR5
Windows8.1-64bit

vrtacek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 28 srp 2007 18:44

Příspěvekod vrtacek » 06 led 2008 23:22

fotku nemam nenapadlo mě že by někdo chtěl vidět krystal napájnej na IO
@ Crabik: o tech pár MHz mi ani tak nejde stejně to mam v rightmarku podtaktovaný, ale jde o to že jen tak někdo nemá přetaktovanej NTB
FL90v2 GF8600GT@660/1320/470MHz; T7700@0,8-2,4GHz@0,85-1,05V; 2x1Gb RAM; Seagate 200Gb 7200RPM G-force; BT; WiFi;

sergej73
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 lis 2007 00:28

Příspěvekod sergej73 » 07 led 2008 16:30

Snaha sa ceni,vsak nikto nikoho k pretaktovaniu nenuti.Momentalne by som to asi nerobil ale casom mozno hej,ake su hranice taktovania tychto procesorov????????
ASUS ROG G750JH

procesor: Intel® Core™ i7-4700HQ

displej: 17.3" Full HD 3D 1920x1080

pamäť: 16GB DDR3 1600 MHz

disk: 1x 1TB 5400rpm, 1x 256GB SSD

Blu-Ray Reader, DVD RW Super Multi

BlueTooth 4.0

NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB DDR5

Windows8.1-64bit

vrtacek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 28 srp 2007 18:44

Příspěvekod vrtacek » 07 led 2008 18:48

netušim kam až by to šlo, ale vzhledem k tomu že na těch 2,6GHz to mám ještě podvoltovaný tak jediný co tě bude brzdit je asi chlazení
FL90v2 GF8600GT@660/1320/470MHz; T7700@0,8-2,4GHz@0,85-1,05V; 2x1Gb RAM; Seagate 200Gb 7200RPM G-force; BT; WiFi;

Mist

Příspěvekod Mist » 08 led 2008 00:15

Zdravim pratele, jsem cerstvym majitelem tohoto notebooku. Zkusenosti napisu az po nejake dobe pouzivani (dva dny je asi malo). Ale stale se me nedari vyresit jeden problem. A to je EIST.
CPU se proste ne a ne podtaktovat.
Je to T7500 na 2,2 GHz.
XP mam bez aktualizaci s SP2. Ovladace mam vsechny co byly prilozeny na DVD.

Mate nekdo na tento problem prosim radu ? Diky .. :roll:

TehGoat
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 04 led 2008 14:40

Příspěvekod TehGoat » 09 led 2008 00:36

Tak jsem se dneska snažil do NB přidat RAmku... a teda dost jsem pohořel. Šroubek v dolním pravým roku šel pryč v pohodě, ale ten uprostřed nahoře už jsem skoro oddělal a ani se nehnul.

Nevypadá, že by byl zalitej v něčem nebo cokoli podobnýho, ale prostě se ani nehne. Už sem přemejšlel, že to prostě vylomim, ale naštěstí tak šílenej z toho ještě nejsem.

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 09 led 2008 00:50

no v patek mozna budu vedet vic :) kamarad si totiz objednal dalsi 2GB modul do FL90 tak ti budu snad moct rict jestli to jde nebo nejde :)
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host