FL90 v2

notebooky VBI a vše kolem nich
Quest
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 27 pro 2007 23:44

Příspěvekod Quest » 31 pro 2007 13:42

Co je to ten powermizer? Nějákej spešl soft, nebo je součástí woken pro notebooky, nebo snad nějaká fičura u ovladačů grafiky?

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 31 pro 2007 14:25

PowerMizer je od nvidia, spori energii. Pri pochodu na baterii ti obvykle podtaktuje kartu, zalezi na nastaveni. U moji go7600 a na XP se da PowerMizer nastavit, u Vist byly s nastavovanim nejake problemy, neumoznovaly to.

Taky zalezi na tom, jake mas drivery, treba takove 163.44 nebyly urceny pro mobilni stroje, cili nektera nastaveni jsou proste skryta. 156.55 by v sobe mela mit moznosti s ovlivnenim powermizeru.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)

NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ

ricko
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 01 led 2008 11:27

Příspěvekod ricko » 01 led 2008 11:33

V konfigurátoru na notebooknamiru pribyly nove procesory. A to konkretne rady T83xx a T93xx. Nevite nekdo o kolik budou vykonejsi oproti starsi rade?(hledal sem nejake benchmarky, ale nic moc sem nenasel)

Jo a dost me zarazi kodove oznaceni Merom, pricemz by melo jit o nove Penryny, alespon myslim, mam v tom ted trosku gulas.:-)

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 01 led 2008 12:44

nejsou to "nove" procesory, jenom "refresh" starsich modelu. Vykonejsi budou jen minimalne. Jde spis o usporu energie a mensi teploty.


EDIT: Ale kdyz se podivas, tak jsou o par korun levnejsi nez predchudci, cili z tohoto pohledu bude lepsi brat ty nove.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)



NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ

ricko
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 01 led 2008 11:27

Příspěvekod ricko » 01 led 2008 13:19

Oki, díky za osvětu :) Já jen že všude na netu jsem se dočet akorát to, že od 6 ledna budou v prodeji nove mobilni Penryny. Co se tyka oznaceni, tak by to odpovidalo tem co jsou na notebooknamiru, akorat vyrobni proces a kodovy oznaceni neodpovidaji :P Mel sem v tom trosku zmatek

a vubec podle tohoto clanku http://cdrhard.cz/rservice.php?akce=tis ... 2007120507
Naposledy upravil(a) ricko dne 01 led 2008 14:17, celkem upraveno 1 x.

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 01 led 2008 14:06

hmm ten T9300 ma docela i slusnou cenu kdyz vemu vpotaz ten vykon :) ... myslite ze to je do te same patice ? ze bych casem upgradoval ? :)
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

ricko
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 01 led 2008 11:27

Příspěvekod ricko » 01 led 2008 16:07

no patice to bude stejná určitě, takže uppgrade by byl časem na místě, jen pořád nemůžu pochopit, že ty procesory by měli bejt oživením starý řady, když nový Penryny (první s výrobní technologií 45nm) se jmenují uplně stejně.

vrtacek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 28 srp 2007 18:44

Příspěvekod vrtacek » 01 led 2008 19:04

Tak jsem NTB po měsíci rozebral a vyčistil. Měl jsem trochu zacpaný chladiče a ve větráku bylo taky celkem dost prachu. Před chladičem se mi vytvořila taková pavučinka z prachu a nechtělo to přes ní tolik foukat, při plný zátěži jsem pak měl 73stupňů na CPU (GPU jsem nezatěžoval). Taky jsem vyměnil teplovodivou pastu na CPU za trošku kvalitnější stříbrnou. Ta sračka co tam dávaj byla totálně ztvrdlá a chladič šel oddělat jen když jsem trochu zabral. Teď mám teplotu max 67stupňů a 6st. je pro mě docela rozdíl :wink:
FL90v2 GF8600GT@660/1320/470MHz; T7700@0,8-2,4GHz@0,85-1,05V; 2x1Gb RAM; Seagate 200Gb 7200RPM G-force; BT; WiFi;

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 01 led 2008 19:50

nice ja ks i to delal :) chystam se na to uz delsi dobu protoze to mam taky docela zapraseny. neni nekde nejakej postup ? potrebuju aspon ten vetrak...
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

vrtacek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 28 srp 2007 18:44

Příspěvekod vrtacek » 01 led 2008 23:02

odšroubuješ šroubky toho velkýho krytu jsou tušim 4, potom ten kryt vycvakneš je třeba trochu zabrat ale s citem :D. Uvidíš větrák a chladiče větrák drží za 3 šroubky a překvapivě i kablík bacha na něj málem jsem urval konektor. Chladič CPU a chipsetu drží za 4 šroubky s pérkem poblíž CPU a jestli tam máš stejnou pastu jako já tak musíš trochu zabrat za žebrování chladiče a rozvolnit ji potom jde chladič ven. Pastu oškrábat páč je připečená a pozor ať neuloupneš kus křemíku na CPU pak by nemusel jít. Chladiče vyfoukat fénem nebo vysavačem. Napatlat CPU novou pastou a všecko dát dokupy.
Časem se chystám i na GPU a budu dělat hliníkovej kryt na HDD protože 50-53st při defragmentaci je trošku moc
FL90v2 GF8600GT@660/1320/470MHz; T7700@0,8-2,4GHz@0,85-1,05V; 2x1Gb RAM; Seagate 200Gb 7200RPM G-force; BT; WiFi;

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 01 led 2008 23:32

no pane :D jako docela se toho zacinam bat kdyz slysimto tvoje odsroubujes ale opatrne at to neutrhnes :D to nebude jako desktop :D tam to slo jako po masle :)
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

Fachman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 09 srp 2007 14:07

Příspěvekod Fachman » 02 led 2008 00:39

No já už grafiku demontoval a můžu ti říct že s výměnou pasty na CPU se to nedá vůbec srovnávat.Postup neexistuje.Já musel rozhodit prakticky skoro celej NB.Pod ten GPU jsem rovnou mázl Coollaboratory Liquid Pro.Teploty od té doby nepřekročili 86 stupňů ale to jen v případě,že je procesor zatěžován na 90 a více %.U mně je to při hraní G.R.A.W.2.Jinak standartní teplota GPU je 80 stupňů.Taktována na 686/1635/486Mhz.
Ale měl bych dotaz na ty,co mají zkušenosti s taktováním CPU na Vistách.Máte někdo nějaký šikovný prográmek ve kterém to funguje.Mám T7300 a stačilo by mě o 400Mhz,abych ho dostal alespoň na T7700.
Edit:Rightmark ani Clockgen nemůžu nějak korektně rozhejbat.Většinou to skončí Blue Screenem

vrtacek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 28 srp 2007 18:44

Příspěvekod vrtacek » 02 led 2008 01:05

@ Fachman: FL90 má nějakej úplně novej Clock Generator konkrétně ICS 9LPRS365BGLF ke kterýmu výrobce nechce dát datasheet a tak nic SW na taktování CPU zatím není.
Pro ty zdatnější jde to výměnou krystalu třeba za 16MHz po týhle úpravě mám FSB o 11% rychlejší, bohužel se tím zvedne i frekvence PCIe a wifi karta občas blbne
PS: kde si kupoval tu pastu od Coollaboratory?
Naposledy upravil(a) vrtacek dne 06 led 2008 15:37, celkem upraveno 3 x.
FL90v2 GF8600GT@660/1320/470MHz; T7700@0,8-2,4GHz@0,85-1,05V; 2x1Gb RAM; Seagate 200Gb 7200RPM G-force; BT; WiFi;

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 02 led 2008 01:11

Fachman píše:No já už grafiku demontoval a můžu ti říct že s výměnou pasty na CPU se to nedá vůbec srovnávat.Postup neexistuje.Já musel rozhodit prakticky skoro celej NB.Pod ten GPU jsem rovnou mázl Coollaboratory Liquid Pro.Teploty od té doby nepřekročili 86 stupňů ale to jen v případě,že je procesor zatěžován na 90 a více %.U mně je to při hraní G.R.A.W.2.Jinak standartní teplota GPU je 80 stupňů.Taktována na 686/1635/486Mhz.
Ale měl bych dotaz na ty,co mají zkušenosti s taktováním CPU na Vistách.Máte někdo nějaký šikovný prográmek ve kterém to funguje.Mám T7300 a stačilo by mě o 400Mhz,abych ho dostal alespoň na T7700.
Edit:Rightmark ani Clockgen nemůžu nějak korektně rozhejbat.Většinou to skončí Blue Screenem


ja to od koupi necistil (srpen) a teplota na lehce pretaktle grafice mi nejde ani pri CoD4 prez 84 stupnu. a kdyz to mam na default taktech tak nejde ani prez 80 :) ja to nechapu. asi dobrej kus :D
jinak s tim procikem je to skoda. uz sem nad tim taky uvazoval... chtelo by to neco jednodussiho. bojim se rozdelavat notas kvuli cisteni vetraku natoz tam neco menit na HW :) kdybych mel nahradni FL90 tak je to neco jinyho :D
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

Fachman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 09 srp 2007 14:07

Příspěvekod Fachman » 03 led 2008 09:12

vrtacek píše:PS: kde si kupoval tu pastu od Coollaboratory?

Ta pasta se dá sehnat v každém lepším obchodě s PC ,např tady:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45464
nebo stačí zadat do vyhledávače.
No,jestli se do půl roku něco pro ten new clock generator neobjeví,tak prodám svůj starej CPU a koupím novej Penryn a zabiju dvě mouchy jednou ranou.Zvýším frekvenci a tím i výkon a snížím spotřebu a s tím zlepším i chlazení.V ideálním případě by mohla klesnout teplota GPU.Asi ne o moc ale každý stupeň je dobrý.


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host