Teploty Vašich FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
danno
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 153
Registrován: 25 říj 2007 15:17

Příspěvekod danno » 31 led 2008 22:53

tak to zalezi od kusu ja dam svoju grafiku na 648@1350@478 a to este stale nieje maximum aj kek, aj ked pamete uz viacej nedam. Tieto hodnoty sa mi ukazuju Rivatunery v Hardware monitoring
Compal FL90v1 CPU: C2D T7500@2.2GHz VGA: 8600M GT 256MB 648MHz@1296@478MHz RAM: 2x1 GB Dual Channel Kingston 667MHz HDD: SEAGATE Momentus 160GB 5400.3 S-ATA 8MB Cache Win: XP prof

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 31 led 2008 23:14

danno -rivatunner je úplně naprd. Ať jsem ho zkoušel na jakékoliv sestavě, měl problémy s uzamčením taktů (frekvence se při loadování 3D aplikace vracely na default), většina jeho funkcí nebyla podporována HW a vždycky strašně lhal. Projel jsi benchmarky před a po overclockingu? Třeba se ti vůbec nic nepřetaktovalo... :wink:

Stahni ATItool a tam si pohraj -ten nikdy nelže, nezabírá tolik paměti a procesů a co se týče přetaktování, je nekompromisní. Má pár bugů (ale na ty příjdeš, navíc nejsou nijak zásadní), to ano. Je to jedinej program, kterej dokáže přetaktovat i můj Radeon 9000 128bit a dělá pořádnej burn-in test. Pokud v něm budeš pracovat, nezapomeň zaškrtnout "apply clock immediately after moving slider" a otevři "kostku". Ale bacha, ať ge-forceku nezavaříš :D
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

vrtacek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 28 srp 2007 18:44

Příspěvekod vrtacek » 31 led 2008 23:32

ladim to v atitoolu 0.27 ten ukazuje správný takty oproti riva tuneru. A chlatim to tak jak jsem to dostal od výrobce, akorát jsem měnil teplovodivou pastu na GPU a CPU a teploty jsou takový jaký jsou.
edit: artefakty mi to taky ukazuje ale ve hrách nejsou :wink: a je to stabilní, je to FL90v2
edit2: vlastně nemam chlazení od výrobce ale to jen HDD na ten jsem udělal hliníkovej kryt, protože jsem na něm měl teplotu i 53st.
FL90v2 GF8600GT@660/1320/470MHz; T7700@0,8-2,4GHz@0,85-1,05V; 2x1Gb RAM; Seagate 200Gb 7200RPM G-force; BT; WiFi;

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 31 led 2008 23:40

Já jsem ale fas -ty frekvence jsou stejný jak na 256, tak na 512 verzi. Pletu si GS s GT. Njn, omlouvám se -mea culpa.

BTW, jakou pastu jsi použil?
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

danno
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 153
Registrován: 25 říj 2007 15:17

Příspěvekod danno » 31 led 2008 23:46

pre radima: akoze mne rivatuner funguje korektne aj na stolnom pc a aj na NB a takty mam stabilne vobec sa mi neznizuju, ano mam grafiku pretaktovanu lebo to vidim na zvydenom fps pri Crysis a aj na teplote. Len neviem si poradit s benchmarkom lebo pri spusteny akejkolvek aplikacie mi na napise nieco v zmysle ze aplikacia nemoze behat na nizsom rozliseni ako 800 na 600
Compal FL90v1 CPU: C2D T7500@2.2GHz VGA: 8600M GT 256MB 648MHz@1296@478MHz RAM: 2x1 GB Dual Channel Kingston 667MHz HDD: SEAGATE Momentus 160GB 5400.3 S-ATA 8MB Cache Win: XP prof

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 31 led 2008 23:52

danno -nad tím rivatunnerem jenom kroutím hlavou :shock: Asi záleží na komponentech...

S těma benchmarkama ti bohužel neporadím :?
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

danno
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 153
Registrován: 25 říj 2007 15:17

Příspěvekod danno » 31 led 2008 23:57

zatial ziadna negativna skusenost a to na pc mam 7600GS a v NB 8699GT mozno to ide dobre iba na grafikach od nvidie
Compal FL90v1 CPU: C2D T7500@2.2GHz VGA: 8600M GT 256MB 648MHz@1296@478MHz RAM: 2x1 GB Dual Channel Kingston 667MHz HDD: SEAGATE Momentus 160GB 5400.3 S-ATA 8MB Cache Win: XP prof

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 01 úno 2008 00:23

Mě teda rivatuner funguje taky jak má. Akorát mi hardware monitoring ukazuje nějaký divný takty ,ale ve skutečnosti jsou tak jak maj bejt (ověřeno atitoolem).
Se divim ,že vám jde někomu grafiky taktovat tak málo. Mě jde 680Mhz jádro a 500 paměti stabilně . Projede to přez 3Dmark bez artefaktů.
Skoušel jsem i 700MHz jádro a 540Mhz paměti a v poslední časti 3DMarku06 padá ovladač.
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

darkstone
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 15 lis 2007 10:28

Příspěvekod darkstone » 01 úno 2008 07:41

Něco mi nesedí...Všichni tady mluví kam až se jim povedlo grafiku přetaktovat..používám rivatuner a pokud nastavím takty na 580@1160@481 tak mi teploty při spuštěném 3D marku nepřekročej 80°C ale při druhém herním testu (ty dvě "barevná světla") se ntb zasekne a jediné co pomůže je kompletní vypnutí.

BTW. ovladače 169.28..příjde mi, že hry na unreal 3 enginu(bioshock, GoW, UT3) na nich běží výrazně lépe. Bios v 1.13 - nehlídá tento bios teplotu grafiky a neudržuje ji pod 80°C?:)
Compal FL90 v2
Intel® Core™ 2 Duo Processor T7700, BOX 2.40GHz, 800MHz FSB, 4MB L2
2× Kingston 1 GB 667MHz PC2–5300 DDR2 CL5.0 (5–5–5) SO-DIMM
SEAGATE Momentus 200GB 7200 S-ATA-II 16MB 2.5'' NCQ G-Force
GF 8600M GT 512MB
Acer AL2416Ws

vrtacek
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 28 srp 2007 18:44

Příspěvekod vrtacek » 01 úno 2008 12:48

no tak BIOS podle mě hlídá jen teplotu CPU, protože když v ATI Toolu pustim tu kostku tak mam teplotu na GPU i 90st., protože neni moc zatíženej CPU a netočí se větrák.
@ Radim: použil jsem nějakou stříbrnou pastu, kterou jsem dostal s chladičem Titan
FL90v2 GF8600GT@660/1320/470MHz; T7700@0,8-2,4GHz@0,85-1,05V; 2x1Gb RAM; Seagate 200Gb 7200RPM G-force; BT; WiFi;

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 01 úno 2008 14:10

darkstone píše:Něco mi nesedí...Všichni tady mluví kam až se jim povedlo grafiku přetaktovat....


Nejspíš ti padá ovladač grafiky. Sniž trochu takty na pamětech ,nějaky kousky hold nemaj rádi vysoký takty :wink:
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 01 úno 2008 14:59

darkstone&spol:
jak jistě víte, notebook používá 3 profily pro taktování grafiky. Dělal jsem různý pokusy a zjistil, že občas se ty profily spustěj špatně. Tozn. že se mi spustil IL2 Stumovik 1946 v "low 3D profile" 275/200MHz. Možná je to chyba ovladačů, nevím. Pokud testuju overclocking, zvednu jak low profile, tak full profile na stejnou hodnotu abych měl jistotu.

2all: grafika jde s taktama i vejš, samozřejmě. Ale jakmile vám ukazuje artefakty, tak víte, že jste to přehnali, že jádro a paměti už nepobíraj. Systém začne generovat chyby, ať máte chlazení jakýkoliv. A to není dobré. Raději zůstávám na tom, co ta grafika umí. :roll:
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 01 úno 2008 15:33

radim van ousek > Při taktování dělaj největší problémy paměti ,který maj hranici kolem těch 500Mhz. Jádro by mělo jít v pohodě k 650Mhz bez artefaktů.
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 01 úno 2008 15:50

tak po delším testování -max bez artefaktů 610/430
Jedu na 605/425
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

danno
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 153
Registrován: 25 říj 2007 15:17

Příspěvekod danno » 01 úno 2008 17:11

fiha tak to mas riadne nevydareny kus, ked ram ti da len 430
Compal FL90v1 CPU: C2D T7500@2.2GHz VGA: 8600M GT 256MB 648MHz@1296@478MHz RAM: 2x1 GB Dual Channel Kingston 667MHz HDD: SEAGATE Momentus 160GB 5400.3 S-ATA 8MB Cache Win: XP prof


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti