Teploty Vašich FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 01 úno 2008 20:18

Uďál sem si menší zahřejvací kolo a zjistil, že paměti mi nedělaj paseku ani do 10minut, pokud je dám na 425Mhz. A jádro mi jednou za 4 minuty vyhodilo 2 pixely vadné při 603Mhz. Teplota se udržuje na max 82°C (prostě to tam maj zakódovaný) přestože nastavím 640/460+

Prostě pokud dám víc, objeví se mi "Delta" žluté flusance na ATItool-kostce, a to mě znervózňuje.

EDIT: a když mrknu na Everesta, zjišťuju, že mi ukazuje GPU 648, ať ho mám nataktované ATItoolem jakkoliv.
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

MadaFaka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 03 úno 2008 02:24

Kdyz zatizim obe jadra na cpu na 100%, teplota jde az k 90°C. Mereno TAT. Btw nekdo tu psal ze ma fl90 vyborny chlazeni... Na hel80 mi to nelezlo pres 60. A to je docela rozdil... A to se ten bazmek neda ani poradne podvoltovat... :x
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site

"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein

Quest
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 27 pro 2007 23:44

Příspěvekod Quest » 03 úno 2008 20:54

Madfaka. Jak dlouho jsi to tam měl než ti to vylezlo na těch 90. Mě to leze na 86 tak po pul hodině běhu na 100%

Jinak jsem zkusil vyčistit větrák, ale neshledal jsem na něm žádný závady a žádnej prach, prostě čisto. Nemuže to být BIOSem? mam 1.12(podle everestu)

hrnco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 17 čer 2007 08:45
Bydliště: Banska Bystrica / Brno
Kontaktovat uživatele:

prehrievanie

Příspěvekod hrnco » 05 úno 2008 00:59

Ja som donedavna mal teploty ako tu vacsina z vas pise...v poslednej dobe sa mi zacal ale brutalne prehrievat...ked hram napr NFS Pro Street alebo aj ine novsie hry, tak CPU mam okolo 85 stupnov a GPU okolo 100 stupnov !!! a to sa mi uz nezda normalne. maximum som mal 102 stupnov a to uz by som mohol na tom varit. len teraz neviem ci to mam dat reklamovat alebo to skusim rozobrat a kuknut co by s tym mohlo byt. lebo doteraz to nerobilo. a to mam taketo teploty ked mam podlozeny notebook kvoli nasavniu vzduchu. jediny sposob akym to uchladim pri hrani novsich hier je ze otvorim okno :D .. a to som vobec nic nepretaktovaval

hlavne ma na tom stve ze pri takomto prehrievani sa mi notebook z nicoho nic vypne..ani sa mu nedivim
Compal IFL90 v1, 15,4" WXGA (1280x800), Intel C2D T7300(2.0 GHz, 4MB cache), Kingston DDR2 4GB (667 MHZ), Seagate Momentus 500GB/7200RPM/SATA 2/16MB , Nvidia 8600GT (256 MB), wifi, BT, Windows 7 x64

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 05 úno 2008 15:04

hrnco> Vyčisti si větrák a vysaj prach pod větrákem a na pasivu. Teplota jde dolů na grafice i 10-15°C při zátěži. V idle tak 5-10°C :wink:
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

hrnco
občas se tu ukáže
Příspěvky: 53
Registrován: 17 čer 2007 08:45
Bydliště: Banska Bystrica / Brno
Kontaktovat uživatele:

vycistenie

Příspěvekod hrnco » 06 úno 2008 15:30

vetrak na CPU som vycistil..dokopy ziaden sajrajt...nepomohlo ani to...furt sa prehrieva a pada to kvoli tomu...problem je v tom ze sa prehrieva hlavne grafaren ku ktorej sa nedostanem
Compal IFL90 v1, 15,4" WXGA (1280x800), Intel C2D T7300(2.0 GHz, 4MB cache), Kingston DDR2 4GB (667 MHZ), Seagate Momentus 500GB/7200RPM/SATA 2/16MB , Nvidia 8600GT (256 MB), wifi, BT, Windows 7 x64

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 06 úno 2008 22:44

hrnco:
sežeň si OCZ Ultra 2 Thermal paste, nebo klidně i levnější hegeš a plácni jej pod chladič CPU i GPU. Howgh
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

MadaFaka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 30 dub 2007 18:21

Příspěvekod MadaFaka » 12 úno 2008 17:15

Quest: Na nejakejch 86-88 se mi to dostane tak behem prvni minuty a pak to dal stoupa cca 1stupen / minuta...
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site



"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."

Albert Einstein

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 12 úno 2008 19:59

Uživatel Arwin z fóra VBI píše toto:
"Tak mi to dneska nedalo a zase jsem to rozebral. Nestacil jsem kulit oci, kdyz jsem sundal chladic z grafiky. Podle navodu jsem na GPU nanesl hodne tenkou vrstvu stribrne pasty, ale nepocital jsem s tim, ze jsou cinani lajdaci. Chladic spatne dolehala GPU se dotykal jenom z casti. Musel jsem pridat trochu stribra, ty zvejkacky na pametech rozplacnout kombinackama a roztahnout vic pruziny na sroubkach co drzi chladic. Dal jsem pridal stribro na zvejkacky (nahradit je pastou nejde, pze je tam velka mezera) a jeste jsem natlacil stribro mezi heatpipe a hlinikovej blok chladice (i na CPU). Vysledek je uzasnej, CPU ma pri 100% zatizeni stabilne 63°C a to nejde ventilator naplno. GPU dokazu vyhnat k 82°C, ale puvodne to rostlo az na 100°C + vypnuti..."

Tímto mu děkuji, protože vyřešil další velký neduh (nejen) FL90.
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

artim808
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2008 19:50
Bydliště: Kalifornia, USA

Příspěvekod artim808 » 13 úno 2008 18:02

Cafte no ja som si kupil tuto podlozku: http://www.tichepc.sk/produkt/ZALMAN-ZM-NC1000-Silver-1320.html
a som velmi spokojny. Ked chytim book zospodu tak akoby vobec nebol zapnuty. Kazdemu odporucam

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 13 úno 2008 21:30

Na tuhle podložku mám už delší dobu zálusk taky. Nenapsal bys PLS jak klesly teploty GPU/CPU/HDD v zátěži? Dík.
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 14 úno 2008 13:14

artim808 píše:Cafte no ja som si kupil tuto podlozku: http://www.tichepc.sk/produkt/ZALMAN-ZM-NC1000-Silver-1320.html
a som velmi spokojny. Ked chytim book zospodu tak akoby vobec nebol zapnuty. Kazdemu odporucam


zdar mozes napisat aka je celkova hlucnost notebookoveho vetraku a vetrakov na podlozke? vdaka

artim808
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2008 19:50
Bydliště: Kalifornia, USA

Příspěvekod artim808 » 15 úno 2008 19:13

No je naozaj velmi tichucky a teploty som nemeral nakolko som ma to vobec nezaujimalo kedze je chladny jednoducho som maximalne spokojny :D

kojot

Příspěvekod kojot » 15 úno 2008 20:27

Už nějakou půlhodinu jedu bez jakékoliv zátěže (tedy net surfing :) )

CPU: 1st core 30°
2nd core 31°

GPU: 54°

HDD: 40°
Naposledy upravil(a) kojot dne 16 úno 2008 02:12, celkem upraveno 1 x.

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 15 úno 2008 22:07

kojot píše:Už nějakou půlhodinu jedu bez jakékoliv zátěže (tedy net surfing :) )

CPU: 1st core - 30°
2nd core -31°


A to chladíš jak dusíkem? Že máš -???
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti