Teploty Vašich FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 07 kvě 2008 10:26

tie ovládače sú dosť staré: Driver Date: 2007-11-07
Mám teraz ovladace rady v174.xx /uz presne neviem :roll: / a spokojnosť...

Studne
občas se tu ukáže
Příspěvky: 27
Registrován: 13 lis 2007 03:37

Příspěvekod Studne » 16 kvě 2008 11:58

Myslim, ze je preci jedno jak je ovladac stary pokud slape skvele. Jsou i ovladce starsi, ktere pracuji s hardwarem daleko lepe.

btw. nevite co to muze zpusobovat, ze v everestu se mi najednou nezobrazuji teploty?

Edit NeoExNET > dodržuj základní pravidla fóra, nekopíruj příspěvek nad Tvým viz. CITACE :arrow: PRAVIDLA, děkuji
Compal FL90.v1 15.4", GF 8600M GT 256MB, Santa Rosa, Intel® Core™ 2 Duo Processor T7250, 2x1 GB 667MHz DDR2, SEAGATE 120GB 7200ot

kojot

Příspěvekod kojot » 21 kvě 2008 20:30

Teplota v místnosti cca 23°C
CPU: 50°C
GPU: 55°C
HDD: 36°C

Režim výkonný, nb nepodložený.

Zatížení: Miranda, Firefox.


Zrovna vyčištěný chlazení. Předtím tak o 5° víc :-)

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 03 čer 2008 13:10

Radim van Ousek píše:Uživatel Arwin z fóra VBI píše toto:
"Tak mi to dneska nedalo a zase jsem to rozebral. Nestacil jsem kulit oci, kdyz jsem sundal chladic z grafiky. Podle navodu jsem na GPU nanesl hodne tenkou vrstvu stribrne pasty, ale nepocital jsem s tim, ze jsou cinani lajdaci. Chladic spatne dolehala GPU se dotykal jenom z casti. Musel jsem pridat trochu stribra, ty zvejkacky na pametech rozplacnout kombinackama a roztahnout vic pruziny na sroubkach co drzi chladic. Dal jsem pridal stribro na zvejkacky (nahradit je pastou nejde, pze je tam velka mezera) a jeste jsem natlacil stribro mezi heatpipe a hlinikovej blok chladice (i na CPU). Vysledek je uzasnej, CPU ma pri 100% zatizeni stabilne 63°C a to nejde ventilator naplno. GPU dokazu vyhnat k 82°C, ale puvodne to rostlo az na 100°C + vypnuti..."

Tímto mu děkuji, protože vyřešil další velký neduh (nejen) FL90.


abych se u FL90 dostal ke GK, tak musim odmontovat zakladni desku... ale to se mi zrovna moc nechce :(
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |
2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 03 čer 2008 14:24

presne. rad bych hodil pastu mezi grafiku a chladic nebo mezi CPU a chladic ale nemam na to odvahu. u pevnyho pc proste odsroubujes chladic a prsknes pastu. tady je to vsechno tak zvlastne zapojeny, ze se bojim abych u toho nahodou neco nerozbil takze sem to vysal, procistil ventilator a tim pro me udrzba skoncila. mozna az to bude fakt spatny tak se objednam k VBI at mi to tam udelaj oni :D
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

Blend
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 19 říj 2007 15:47

Příspěvekod Blend » 03 čer 2008 23:12

no vymena pasty na CPU a na chipsete je este faj pohodicka to iba das dole kryt plus odsrubujes 4 srubky a mas dole aj chladic s jednym heatpipom ale ku grafike sa dostat to uz chce trocha viac srubovania do toho by som sa nepustil asi ani ja a trocha ma to aj hnewa rad by som pastu vymenil aj na GPU:(
Compal FL90, GeForce 8600GT 256MB, Intel® Core2Duo T7500 2.2GHz, Kingston 2 x 1GB 667MHz DDR2, SEAGATE Momentus 160GB 7200rpm S-ATA-II 8MB, Intel PRO/Wireless 4945ABG LAN, Bluetooth, Robson Modul 1GB, Win 7

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 05 čer 2008 14:18

jj, pod cpu a chipsetem sem na tom uz zamakal, ale rozdil je tak maximalne 1-2°C
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Blend
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 19 říj 2007 15:47

Příspěvekod Blend » 05 čer 2008 16:09

aku pastu si tam daval Hadriel???
Compal FL90, GeForce 8600GT 256MB, Intel® Core2Duo T7500 2.2GHz, Kingston 2 x 1GB 667MHz DDR2, SEAGATE Momentus 160GB 7200rpm S-ATA-II 8MB, Intel PRO/Wireless 4945ABG LAN, Bluetooth, Robson Modul 1GB, Win 7

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 06 čer 2008 14:07

tuhle:

Kód: Vybrat vše

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49169
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Blend
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 19 říj 2007 15:47

Příspěvekod Blend » 06 čer 2008 14:33

No presne na tuto mam zalusk aj ja :D predtym som chcel coolaboratory ale ked som zisitil ze sa nedava na hlinik tak som vybral tuto :)
Compal FL90, GeForce 8600GT 256MB, Intel® Core2Duo T7500 2.2GHz, Kingston 2 x 1GB 667MHz DDR2, SEAGATE Momentus 160GB 7200rpm S-ATA-II 8MB, Intel PRO/Wireless 4945ABG LAN, Bluetooth, Robson Modul 1GB, Win 7

palituner
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 139
Registrován: 11 zář 2007 14:32
Bydliště: mezi kabelama

zavření víka a ovladače 167.43

Příspěvekod palituner » 16 čer 2008 10:25

skejpa píše:
jj je to zvlastni. driv to nedelal ale ted jo. nemuzu zaboha prijit proc. vzdy kdyz notas otevru, teplota de okamzite dolu. behem minuty klesne o vic nez 10 stupnu... nechapu...


a nemáš třeba omylem nastavenou nějakou údálost(třeba spuštění antivir testu) která se aktivuje zavřením víka? Vím, že to u XP jde nastavit, nevim ale jak u Vist.

P.S: máte někdo už zkušenosti jak jsou na tom Verze driveru 167.43 XP 32bit s výkonem ve 3DMarku?..
(
DRTIC=) píše: ...tiez som instaloval tieto drivere a teplota vo win klesla priblizne o 3-5 C...
)
DELL Precision M6400 Q9300@2,53GHz; 6GB; ATI 7820 1GB GDDR5; 1920x1200 E2Glass; 2xHDD(1xSSD,1x1TB)
Lenovo E530 i7-3632@2,2GHz; 8GB, NVIDIA GT635M; HD+
Lenovo G770 C2D@2,2GHz; 8GB,ATI

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 16 čer 2008 13:11

jo antivir sem mel ale ikdyz semho vypnul tak to delalo. no nevim. ted sem to uz nejakou dobu nesledoval ale asi na to zase mrknu :)

EDIT: uz to zase asi tak mesic nedela :D antivir pri sporici sem vypnul. kdo vi cim to mohlo byt ale asi sem tam neco pošahal a uz to zase jede vpohode :) vlastne sem si toho vsiml nedavno :D
Naposledy upravil(a) skejpa dne 16 zář 2008 16:32, celkem upraveno 1 x.
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 16 zář 2008 12:14

Máte niekto vo svojom FL90/FL90v2 harddisk ST9320421ASG Seagate 320GB, 7200rpm? Zaujímala by ma teplota v klude a v záťaži.

kobop
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 147
Registrován: 26 bře 2007 17:42

Příspěvekod kobop » 17 zář 2008 01:10

mám taky 7200 segate. kolem 42 v klidu a jednou sem viděl jak se šplhal ke 49 ale to už asi hodinu zapisoval a pracoval s videem a ještě jsem ho měl na peřině ale od tý doby stabilně at se snažim jak chci kolem těch 42 43 zátěž nezátěž
VBI Compal FL90; T7500; 2x1GB RAM; Seagate momentus 120GB, 7200ot., SATA2; Win XP Pro SP2

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 17 zář 2008 01:57

jj ja taky. ja mam 160GB verzi. taky sem mival tech 42 stupnu. ted mam chladici podlozku cradia a teplota disku je v tuto chvili 32 stupnu, grafika 49, procesor 42. bez podlozky to ale pekne povyleze...
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti