FL90 + SSD

notebooky VBI a vše kolem nich
Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

FL90 + SSD

Příspěvekod Hadriel » 28 čer 2012 19:27

Takže jsem svého staříčka ještě na starý kolena trochu potrápil...

Původní Seagate momentus 160GB, 7200ot., SATA2 šel přes tuhle "redukci" http://www.czc.cz/akasa-n-stor-ak-oa2sd ... 91/produkt místo optické mechaniky.

A místo něj jsem tam šoupnul SSD Crucial M4 128GB SATA III http://www.czc.cz/crucial-m4-128gb/96150/produkt

Vím, že deska umí jenom SATA II, ale SSD půjde časem dál, takže bude ready na přechod, kupovat SATA II SSD by bylo trochu zpátečnické. Také vím, že jsem si mohl tu "redukci" koupit z ebay za 1/3 nebo menší cenu, ale spěchal jsem, proto jsem to koupil hned...


Jinak zrychlení systému je parádní :)


Obrázek

Rychlosti jsou limitovány SATA II...
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |
2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1398
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 09 črc 2012 23:18

jaký OS na něm provozuješ?

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 09 črc 2012 23:32

W7 64bit
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1398
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 09 črc 2012 23:43

jo aha, mas to v popisce ... oprav si tam to SSD ;) ... oproti 160 GB HDD to muze byt slusny zrychleni :)

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 09 črc 2012 23:56

Zrychlení je opravdu super, nemyslel jsem si že to bude tak znát, a to na SATA III desce to bude ještě o krapet lepší. Holt neuvěří, dokud neuvidí :D
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1398
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 10 črc 2012 00:05

ja jedu na SSD uz cca rok a HDD bych zpet nehctel :)

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 10 črc 2012 00:11

Já už teď taky ne, to mi bylo jasný hned po prvních 30 minutách používání.

Ale HDD mám to původní místo vypalovačky, kterou jsem stejně použil jenom na instalaci OS ( která je z USB tišší a možná i rychlejší :D ) a několik dalších exteráků, bez nich to stále nejde a SSD jsou pořád dost drahý vzhledem ke kapacitě.
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Joee
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 109
Registrován: 06 srp 2007 21:29

Příspěvekod Joee » 22 črc 2012 09:56

a ta redukce tam padne naprosto vpohode? taky bych neco takovyho poridil ale spis na ebay chci neco vykoukat tak abych vedel :-)

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 22 črc 2012 10:07

No, úplně v pohodě ne. Je tam trochu plastu kterej přečnívá, takže to jde z tuha zasunout. Ale trošku jsem to vzal pilníkem a je to ok.
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host