Compal HEL80 a upgrade BIOS

notebooky VBI a vše kolem nich
Carpenter_cz
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 13 bře 2012 06:01

Compal HEL80 a upgrade BIOS

Příspěvekod Carpenter_cz » 13 bře 2012 06:13

Zdravím.

Chtěl bych provést update BIOSu. V současné době mám verzi 114B. Je možné tam rovnou nahrát 123B? Má někdo zkušenosti s touto verzí?

Hledal jsem BIOS na internetu i zde na fóru ale nic jsem nenašel. Zavítal jsem tedy na stránky VBI.cz a tam BIOS byl.

Jinde na netu jsem ale, BIOS 123B nenašel. Je to tedy funkční BIOS?

Dále jsem se zde dočetl o rozšířené verzi BIOSu. Jakým způsobem jde toto aktivovat? (pokud je to tedy pravda)

Děkuji za vaše odpovědi.

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1398
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 13 bře 2012 19:40

pokud je na vbi.cz nova verze biosu, mela by byt funkcni ... pokud Te soucasna verze biosu nicim netrapi a chces mit 100% jistotu, radeji si nech aktualni verzi

Carpenter_cz
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 13 bře 2012 06:01

Příspěvekod Carpenter_cz » 13 bře 2012 20:38

Nový BIOS potřebuji abych mohl rozchodit Core 2 DUO T7200 Merom. Proto potřebuji update BIOSu.

Uživatelský avatar
admin
Site Admin
Příspěvky: 1398
Registrován: 05 kvě 2006 11:52

Příspěvekod admin » 14 bře 2012 22:56

pokud je to na webu VBI a jsi si jist, ze je to BIOS k Tvemu modelu notebooku, tak bych se toho nebal

Carpenter_cz
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 13 bře 2012 06:01

Příspěvekod Carpenter_cz » 15 bře 2012 21:12

Provedl jsem update BIOS. Vše sem dělal přes Flashku. Udělal jsem bootovací flashku nahrál BIOS v. 123B. Restartoval notes a nabootoval z flashky. Spustil jsem soubor s příponou BAT která spustila soubor splash16.exe s přepínačema.
Průběh byl následovný: začlo nahrávání BIOSu pravidelně to pípalo.

Čekal jsem na konec že to napíše Update v pořádku nebo tak něco. Nic takového se nestalo. Notebook se najednou vypnul a byl konec.

Notebook normálně funguje. Verze BIOS je 123B ale ten konec mi připadá poněkud divný.

Probíhá toto standartně při updatu BIOS?

Prouky
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 11 led 2007 22:04

Compal HEL80 a upgrade BIOS

Příspěvekod Prouky » 26 črc 2012 18:54

A jaké jsou tvé zjištění po upgradu? Něco se změnilo? Má to smysl?

Díky

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 07 srp 2012 08:40

nejnovější bios pro FL 90 je 1.19
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

Carpenter_cz
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 13 bře 2012 06:01

Příspěvekod Carpenter_cz » 07 srp 2012 11:32

Já jsem žádnou výraznou změnu nezachytil. Pro mne bylo důležitý, že je tam podpora rychlejšího procíku.

Prouky
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 11 led 2007 22:04

BIOS 123B

Příspěvekod Prouky » 07 srp 2012 12:48

A jakej procesor se ti tam podarilo narvat?

Carpenter_cz
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 13 bře 2012 06:01

Re: BIOS 123B

Příspěvekod Carpenter_cz » 07 srp 2012 15:14

Prouky píše:A jakej procesor se ti tam podarilo narvat?


Dal jsem tam dle dostupných info co jsem našel na netu tohle:

Intel mobile Core 2 Duo T7200 s jádrem Merom.

Předtím jsem měl pouze core solo a zrychlení bylo opravdu poznat.

Možná by to zvládlo i více RAM než co se uvádí (2GB), ale to jsem bohužel nezkoušel a na netu jsem taky nic nenašel.

Prouky
chodí sporadicky
Příspěvky: 5
Registrován: 11 led 2007 22:04

BIOS 123B

Příspěvekod Prouky » 07 srp 2012 15:29

OK, díky moc za info!

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 07 srp 2012 16:49

ram zvládne 2x2GB.
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Carpenter_cz
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 13 bře 2012 06:01

Příspěvekod Carpenter_cz » 07 srp 2012 19:09

Gizmo_CZ píše:ram zvládne 2x2GB.

Ja mám ale HEL80. V manuálu je pouze 2x1GB


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host