vymena grafiky HL90

notebooky VBI a vše kolem nich
totti
občas se tu ukáže
Příspěvky: 65
Registrován: 03 zář 2007 18:08

vymena grafiky HL90

Příspěvekod totti » 30 lis 2011 22:54

Dobrý den chci se zeptat jestli uz nekdo menil grafiku u HL90. Pocitac mi jede a je cerny obraz tak to asi bude grafikou. Nevite jestli jde geforce nahradit kartou ATI radeon? poradte prosim

vanilka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 269
Registrován: 18 črc 2009 19:20
Bydliště: v zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 01 pro 2011 23:51

zatim jsem se nesetkal s tim, ze by nekdo do HL90 uspesne instaloval jinou nez puvodni grafiku. zkus dohledat na netu.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

sill
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 128
Registrován: 18 dub 2009 19:07

Příspěvekod sill » 02 pro 2011 13:59

jj jde to kup si ati 3650 mxm II

edit: aha to je jinší vbi, tady by měla bejt 9600gt tak to by ses musel podívat jestli máš gpu ve slotu (pak by to šlo samodomo) jestli je připájená na desce tak poslat do servisu

vanilka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 269
Registrován: 18 črc 2009 19:20
Bydliště: v zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 02 pro 2011 18:41

sill píše:jj jde to kup si ati 3650 mxm II...

HL90 ma pochopitelne grafiku v MXMII slotu, ovsem "instalace" neznamena jen to, ze vezmes grafiku a fyzicky ji "narves" do booka.

podstatny je totiz i to, aby BIOS na graficke karte byl kompatibilni s BIOS-em na zakladni desce. pokud nebude, mas smulu. a prave z tohohle duvodu si myslim, ze HD3650 v HL90 nepobezi.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 09 pro 2011 07:49

V pohodě jí tam dáš neboj. to co píše vanilka není pravda.
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

vanilka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 269
Registrován: 18 črc 2009 19:20
Bydliště: v zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 17 pro 2011 14:48

Gizmo_CZ píše:V pohodě jí tam dáš neboj. to co píše vanilka není pravda.

to, co rika vanilka, je vetsinou vyzkouseno :-) a potvrzeno (obvykle samotnym vanilkou). tenhle tyden jsem si vyzkousel, ze ATI HD3650 MXM2 z ebay-e v HL90 nebezi. pouzil jsem verzi s 256MB DDR3 oznacenou jako "Acer BIOS". naopak tahle grafika bez problemu funguje v FL90.

vymena grafiky v booku totiz rozhodne neznamena "...vono se to tam vejde, vono to tam i pobezi..." :wink:
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

totti
občas se tu ukáže
Příspěvky: 65
Registrován: 03 zář 2007 18:08

Příspěvekod totti » 24 pro 2011 11:52

dobre diky tak asi koupim tu nvidia a jeste asi to je grafikou ze kdyz ho pustim a on jede ale obrazovka je cerna asi to nemuze byt nic jineho ze?:)

totti
občas se tu ukáže
Příspěvky: 65
Registrován: 03 zář 2007 18:08

Příspěvekod totti » 24 pro 2011 12:05

Jedste mam jeden dotaz jsou dve karty nVidia MXM II GeForce 9600M GT 1GB DDR2 nebo nVidia GeForce 9600M GT 512MB DDR3 MXM II. Na fl 90 jsem si dal z mensi pameti ale ddr3 pze je rychlejsi. myslite ze i tady muzu pouzit ddr3 a 512? nebo co bude lepsi?:)

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8639
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 24 pro 2011 14:38

Rychlejší pamět je vždycky lepší, takže vzít DDR3 verzi.
Diagon Swarm - blog :arrow: http://notebookblog.cz
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, GTX860M)
14" ThinkPad T400
14" HP EliteBook 840 + dock + 3xLCD

totti
občas se tu ukáže
Příspěvky: 65
Registrován: 03 zář 2007 18:08

Příspěvekod totti » 24 pro 2011 18:17

jeste se chci zeptat kdyz pustim pc tak jede ale obraz je cerny tak asi to urcite je grafika ne?

vanilka
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 269
Registrován: 18 črc 2009 19:20
Bydliště: v zamestnani, u notebooku, pod pritelkyni...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 24 pro 2011 22:32

swarm píše:Rychlejší pamět je vždycky lepší, takže vzít DDR3 verzi.

mas recht, predsedo :D
totti píše:jeste se chci zeptat kdyz pustim pc tak jede ale obraz je cerny tak asi to urcite je grafika ne?

zkousel si pripojit externi monitor a vyzkouset, zda se je na nem taky cerno? pokud ne, udelej to. pokud jo a bylo na nem cerno, potom je s nejvetsi pravdepodobnosti KO grafika. respektive ne grafika, ale BGA spoje mezi GPU a PCB. 9600M GT je totiz postavena na jadre G92, ktery by uz nemelo byt postizeno vyrobni vadou ala G84/G86. proto je tedy relativne slusna sance, ze pokud udelas reflow, grafika opet pobezi.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

totti
občas se tu ukáže
Příspěvky: 65
Registrován: 03 zář 2007 18:08

Příspěvekod totti » 25 pro 2011 10:10

prosim co znamena to reflow? po pripojeni externiho monitoru je obraz taky cerny (externi se jevi jak by byl vypnuty) tak to je asi grafika ne?:) nebo muze to byt i neco jineho


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti