COMPAL FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
Bart.08
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 170
Registrován: 02 úno 2007 21:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart.08 » 01 črc 2009 00:31

Sorry,za OT, ale zajímalo by mě, co používáte na regulaci otáček větráků na tomto šasí, ptž. mě na něm žádnej program neběží. Díky
Bart.08 =)

VBI Compal FL90 || 15,4", 1280x800 • T7300 2.00GHz 4MB L2 • 3GB RAM • ATI Mobility Radeon X1400 • Seagate Momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi • Windows 7 ||

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 01 črc 2009 01:09

zadnou regulaci nepouzivam :)
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

polo

Příspěvekod polo » 01 črc 2009 10:53

Samozrejme , ze ti tam ziadny program nebezi ani bezat nebude(resp. dalo by sa to zrejme poriesit aj SW ale velmi komplikovane a nebezpecne pripadne sa ta regulacia da poriesit aj HW cestou)

Ale aky ma zmysel nieco take robyt (na takomto booku )?

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 05 črc 2009 12:36

na co regulace? mám poslední bios a ten už "problémy" s automatickou regulací fanu vyřešil?! NT je tichý a když dám 3D hru tak stejně musí fan běžet na plný obrátky aby se NT uchladil! a v 2D ho ani neslyším!
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

Bart.08
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 170
Registrován: 02 úno 2007 21:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart.08 » 07 črc 2009 13:28

to Gizmo : A jakou máš tu verzi BIOSU ? Kde si ji sosnul ?
Bart.08 =)



VBI Compal FL90 || 15,4", 1280x800 • T7300 2.00GHz 4MB L2 • 3GB RAM • ATI Mobility Radeon X1400 • Seagate Momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi • Windows 7 ||

Bart.08
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 170
Registrován: 02 úno 2007 21:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart.08 » 14 črc 2009 22:53

Tak si asi udělám radost k narozeninám a koupim si nějaký silnější CPU. Teď mám T7300 2.00GHz a chtěl bych Intel® Core™2 Duo T9600 2.80GHz, 1066MHz FSB, 6MB L2 cache, Penryn 45nm . Měl by bejt nějakej problém nebo stejný jako s HDD a RAM co sem už kupoval a měnil ??
Bart.08 =)



VBI Compal FL90 || 15,4", 1280x800 • T7300 2.00GHz 4MB L2 • 3GB RAM • ATI Mobility Radeon X1400 • Seagate Momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi • Windows 7 ||

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 15 črc 2009 15:56

Tak teorezicky by problém být neměl. Patice jsou stejné. Ale tady je spíš poté problém s biosem.

nejprve bych flesh nejnovější verzi biosu, pak bych NT otestoval jestli je vše OK, vyměnil CPU dal kvalitní pastu, vyčistil vše od prachu a zkusil co to udělá :D

Možná ještě před koupí CPU bych zavolal na podporu VBI s dotazem jestli nejnovější verze biosu pro tvůj stoj má podporu tohho nového jádra CPU!!

pak by teoreticky nic nebránilo jeho vložení do NT.

Hele pak mi dej vědět jak jsi dopadl možná bych i já takový upgrade udělal! jenže když mrknu na tu cenu :-)
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Bart.08
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 170
Registrován: 02 úno 2007 21:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart.08 » 15 črc 2009 16:03

Jo jasný ... ještě uvidim jesi do toho pudu .. ta cena fakt neni nejmenší,ale možná to zkusim .. uvidíme
Bart.08 =)



VBI Compal FL90 || 15,4", 1280x800 • T7300 2.00GHz 4MB L2 • 3GB RAM • ATI Mobility Radeon X1400 • Seagate Momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi • Windows 7 ||

Bart.08
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 170
Registrován: 02 úno 2007 21:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart.08 » 03 srp 2009 08:49

Zdarec .. jde nějak zjistit jestli je v háji vypalovačka nebo je jenom blbej soft ? Třeba nějakym programem ? Díky za radu .. z ničeho nic mi přestala vypalovat ..
Bart.08 =)



VBI Compal FL90 || 15,4", 1280x800 • T7300 2.00GHz 4MB L2 • 3GB RAM • ATI Mobility Radeon X1400 • Seagate Momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi • Windows 7 ||

heppma
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 224
Registrován: 20 srp 2007 14:43

Příspěvekod heppma » 03 srp 2009 11:24

Jestli je blbý soft bych zkoušel tím, že stáhnu nějaký jiný. Já jsem spokojený s CDBurnerXP, který je zadara a navíc česky. Stáhneš ho tady http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... nerxp-pro/
Compal FL90 v.2, Intel core 2 duo T7700, 2x1GB ram, Hitachi Travelstar 7K500, Nvidia 8600M GT 512 mb, Windows 7 professional

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 03 srp 2009 16:01

vyšlo nero 7 free! má ccca 50mb!
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Bart.08
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 170
Registrován: 02 úno 2007 21:49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bart.08 » 10 srp 2009 09:32

Já mám Nero 7.Ale jednou sem si chtěl vypálit nějakou music,tak sem to dal pálit,všechno v pohodě a na konci mi to vyhodilo error při kontrole zapsaných dat.A na disku nic neni.
Bart.08 =)



VBI Compal FL90 || 15,4", 1280x800 • T7300 2.00GHz 4MB L2 • 3GB RAM • ATI Mobility Radeon X1400 • Seagate Momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi • Windows 7 ||

neon33
chodí sporadicky
Příspěvky: 14
Registrován: 29 čer 2008 10:20

wifi problem

Příspěvekod neon33 » 10 srp 2009 20:31

Zdravim.
Chcel by som poprosit o radu.
Mam nejake problemy s wifi signalom (LAN pripojenie je OK).
Takze: Na pripojenie do internetu pouzivam t-comacky wifi router D-Link DSL-2641R, ktory mam umiestneny na 1. poschodi. (miestnost c. 1)
Na 2. poschodi (miestnost c. 3) mam notebook (Compal FL90) s wifi adapterom Intel 3945ABG (driver 12.4.3.9).
Ked sa cez router prostrednictvom wifi pripajam len z tohoto notebooku ide net v pohode (signal indikator = Good).
Problem nastane ked sa na na 1. poschodi (miestnost c. 1) pripoji na router cez wifi niekto dalsi - vtedy mi net (a prakticky cela wifina) na mojom booku (v miestnosti c. 3) spadne - disconnect.(podotykam, ze v miestosti c.1 slape wifina stale v poriadku, problem je len na 2. poschodi)
Nepomohlo ani premiestnenie routera co najblizsie a najvyssie ako to len slo.

- skusane na XP, Vista, 7 RC
- taktiez odskusane "home-made wifi boostre" ako napr. alobal, plechovka a podobne vecicky
- zmena kanalu nepomoze a rychlost prenosu na D-Linku sa neda nastavit
- wifi karta v notebooku je nastavena na max. vykon ako aj router

Nejako mi nejde do hlavy ten upadok signalu po pripojeni dalsieho zariadenia, proste si myslim, ze by to cez tie 2 steny malo pretlacit.
Tak sa chcem opytat v com bude asi chyba (ak to vobec nejaka chyba je)? Je nejaka moznost ako to fixnut?
Vopred dakujem.

Nakres: http://img30.imageshack.us/img30/3292/fifi.jpg

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 11 srp 2009 11:40

zkus zmenit nastaveni routeru z ap na gateway nebo na opak.
Zapnuty extend range. A taky by bylo nejlepsi zkusit jinej router na stejnym miste, a tvuj router na jinym miste. Slysel sem ze D-Link DSL-2641R nema zrovna moc velkej rozsah nastaveni, takze moc moznosti ti to nedava. Reklamace mozna.
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |
2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 14 srp 2009 21:54

mam slusnej problem, rano sem normalne delal na ntb, vypnul sem ho, vsechno v pohode. Prijdu vecer zapnu, ntb bezi ok, ale displej nesviti!! Ntb nabehne v pohode i do windows -> je slyset uvodni znelka a dalsi znelka kdyz napisu heslo a prihlasim se. Zkousel sem restarty. Napajeni ze site z baterky, vsechno mozny. Zkousel sem i externi monitor, ale nenabeh :( ale ten monitor je takovej pofiderni takze az se dostanu domu tak to zkusim na normalnim. Nekdo se s tim setkal, popripade vi co s tim? Kdyz nejde ani ten externi monitor tak se trochu bojim toho aby to nebyla grafika, ale kdyby byla pojebana tak by asi nenabehli napohodu windows...

Ntb do servisu VBI opravdu posilat nechci, a kdyz, tak jde jim to poslat bez hdd? A navic ntb je par dni po 2 rocni zaruce takze supr no.

edit: jeste jedna vec, od rana sem nechal ntb zapojenej do el. site kdyz sem ho vypnul, ale delam to takhle casto a nikdy zadnej problem, tak nevim bylo nejaky prepjeti nebo co? ale ze by to odnes zrovna displej...

edit2: pred 2 tejdnama sem flashoval bios, ale to na to asi mit vliv nebude, cely dva tejdny jel bez nejmensiho problemu
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů