COMPAL FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
Hajan
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 13 kvě 2007 14:31
Bydliště: Plánice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hajan » 05 čer 2008 10:24

zdarec lidi, mám takový dotaz jestli někdo z vás flashoval bios a pak by mě zajímalo jakou novou verzi biosu jste použili a jeasti je v biosu po flashování trochu větší volnost. A také by mě zajímalo jestli je se zvášil výkon notebooku...díky
:arrow: :idea: :?:
http://www.lanka-krenice.wz.cz

Compal FL90 v1, Core 2 Duo T7300 2.00GHz,
2×1GB 667MHz, GF 8600M GT 256 MB, 200GB, WIFI+BT

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 05 čer 2008 10:47

Obecně updaty BIOSů v NB výkon v drtivé většině případů nezvedají a téměř jistě nenabízí více voleb nastavení. Většinou je to jen o opravách chyb.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Hajan
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 13 kvě 2007 14:31
Bydliště: Plánice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hajan » 05 čer 2008 13:43

swarm píše:Obecně updaty BIOSů v NB výkon v drtivé většině případů nezvedají a téměř jistě nenabízí více voleb nastavení. Většinou je to jen o opravách chyb.


to je jen obecně....ale prakticky?? Máš s tím nějaké zkušenosti?? myslím si že výkon třeba zvedat nemusí...ale nejaké nové možnosti v nastavení biosu by se zobrazit mohli videl jsi základní bios FL90 - tam se krome casu, hesla a pořadí bootování nedá nastavit vůbec nic...
http://www.lanka-krenice.wz.cz



Compal FL90 v1, Core 2 Duo T7300 2.00GHz,

2×1GB 667MHz, GF 8600M GT 256 MB, 200GB, WIFI+BT

Uživatelský avatar
swarm
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 8848
Registrován: 09 úno 2007 14:22
Bydliště: zpět v ČR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 05 čer 2008 13:50

:lol:

A jaké možnosti bys tak jako ještě chtěl? Však pro chod notebooku tohle stačí. To neni stolní počítač pro kutili. U notebooků je snaha naopak nenabízet v nastavení nic navíc a neni to bez důvodně. Hlavně u levných "herních" notebooků je to znát nejvíc. To říkám z pozice člověka, co viděl desítky BIOSů na noteboocích, co sám recenzoval. Pokud si chtěl hromadu nastavení, tak sis měl koupit ThinkPada - tam je toho dost ;).
swarm - blog: http://notebookblog.cz
15,6" Acer Aspire V15 Nitro (i7 QC, 16GB RAM, 2xSSD, GTX860M), 14" ThinkPad T400 (Core2 T9900, 8GB RAM, 300GB SSD), 14" HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe)

Blend
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 19 říj 2007 15:47

Příspěvekod Blend » 05 čer 2008 16:14

To Hajan: Ja som daval 1.16 to je ten najnovsi tusim ak medzitym compal nevypustil daco ine a vykon sa vobec nezmenil ako tu uz bolo powedane je to skor o chybach ako napr 4giga ram tusim ze stym bol pri starsich biosoch problem na FLku od nastaveni v biose necakaj ziadne zazraky je to presne to iste ako predtym, ale po prefleshovani som mal pocit ze ventilator fukal nejako inaksie mozno to bol ale iba klam....:)
Compal FL90, GeForce 8600GT 256MB, Intel® Core2Duo T7500 2.2GHz, Kingston 2 x 1GB 667MHz DDR2, SEAGATE Momentus 160GB 7200rpm S-ATA-II 8MB, Intel PRO/Wireless 4945ABG LAN, Bluetooth, Robson Modul 1GB, Win 7

Fun_Thomas
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 11 črc 2007 18:26
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fun_Thomas » 05 čer 2008 19:55

Blend píše:....je to skor o chybach ako napr 4giga ram tusim ze stym bol pri starsich biosoch problem na FLku


Hmm, takže je možný že můj současný problém kdy jsem si koupil 4GB RAM (2 GB mám, 2 dokoupil) spočívá v BIOSe? Takže stačí flash BIOSu? :-)

Blend píše:.....ale po prefleshovani som mal pocit ze ventilator fukal nejako inaksie mozno to bol ale iba klam....:)


Foukal jinak znamená VÍC, nebo MÍŇ než před tím? Dík za dopověď :-P

Hajan
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 13 kvě 2007 14:31
Bydliště: Plánice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hajan » 05 čer 2008 21:53

ne myslel jsem jestli tam se tam třeba neotevře možnost přidělit pamět z RAM ke GK necekal sem žádné zázraky...
http://www.lanka-krenice.wz.cz



Compal FL90 v1, Core 2 Duo T7300 2.00GHz,

2×1GB 667MHz, GF 8600M GT 256 MB, 200GB, WIFI+BT

Fun_Thomas
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 11 črc 2007 18:26
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fun_Thomas » 05 čer 2008 21:58

A o tom problému se 4GB ram nic nevíš? Konrétně já ho totiž mám :?

Hajan
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 13 kvě 2007 14:31
Bydliště: Plánice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hajan » 05 čer 2008 22:12

Fun_Thomas píše:A o tom problému se 4GB ram nic nevíš? Konrétně já ho totiž mám :?


4Gb RAM běží pouze pod 64-bit systémem a na 32-bit systému ti poběží pouze 3Gb RAM jestli chces aby ti to bralo vsechyn 4 GB RAM tak si musis poriit jinej systém...tohle nevyřeší ani jinej bios...
http://www.lanka-krenice.wz.cz



Compal FL90 v1, Core 2 Duo T7300 2.00GHz,

2×1GB 667MHz, GF 8600M GT 256 MB, 200GB, WIFI+BT

Fun_Thomas
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 11 črc 2007 18:26
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fun_Thomas » 05 čer 2008 22:20

Hajan píše:
Fun_Thomas píše:A o tom problému se 4GB ram nic nevíš? Konrétně já ho totiž mám :?


4Gb RAM běží pouze pod 64-bit systémem a na 32-bit systému ti poběží pouze 3Gb RAM jestli chces aby ti to bralo vsechyn 4 GB RAM tak si musis poriit jinej systém...tohle nevyřeší ani jinej bios...


Ale jo, to vím, že nebudu mít komplet 4GB na 32-bitovým systému, tka hloupý nejsem... :)

Svůj problém jsem popsal tady: http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=11256

Blend
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 19 říj 2007 15:47

Příspěvekod Blend » 05 čer 2008 23:05

To Fun_Thomas: No podla mna flash biosu by to spravil....

*********************************
System BIOS (Rev. IFT00115.ROM)
*********************************
* System BIOS change? Yes

Notification:
1. Default build in EC BIOS k20a002a.ROM
2. VGA BIOS Rev UMA 1447 / NV P478H2 / NB8P(60.84.42.00.23) / NB8M(60.86.39.00.26)
3. Base on IFT00112
4. Due to EC change, Please update Bootblock if you update BIOS from 112 to this version.

Known issues:

Modified:
1.Add Penryn C6/MTRR support.
2.Modify Thermal table for Penryn CPU.
3.Add ucode support for CPU ID 10676.
4.Verb table update for DTM test.
5.Add SVID/SSID for ICH8M LPC device.
6.Add 45B1 command to EC when penryn CPU was installed

Issues Fixed:
1.Fix if in dos environment and has no partition on the HDD, the system can change
toˇ§drive letter C:ˇ§(HDD) when boot from ODD (using bootable CD).
2.Fix Intel Wireless 3945ABG + WinXP + S4 resume hangup issue.
3.Fix MBID display error in production line issue.
4.Fix system hang on POST when TPM enable with 4G RAM.
5.Fix system auto enter into Hybrid sleep again after being resumed.
for the Vista "Hybrid sleep" test(JFT02 NO#CCIC039).
6.Fix Intel Penryn Thrmtrip# issue WA(S3 shutdown issue Only).


Hlavne si vsimni polozku 4. v sekcii ISSUES FIXED ale neviem ci ti notbuk aspon nabehne na POST alebo sa vobec nezapne a toto platilo iba pri FL90v2...tak ako ho mas je dost mozne ze FLASH by to vyriesil...rovno tam daj 1.16 :)
Compal FL90, GeForce 8600GT 256MB, Intel® Core2Duo T7500 2.2GHz, Kingston 2 x 1GB 667MHz DDR2, SEAGATE Momentus 160GB 7200rpm S-ATA-II 8MB, Intel PRO/Wireless 4945ABG LAN, Bluetooth, Robson Modul 1GB, Win 7

Fun_Thomas
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 11 črc 2007 18:26
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fun_Thomas » 05 čer 2008 23:23

Blend píše:....
4.Fix system hang on POST when TPM enable with 4G RAM.
....

Hlavne si vsimni polozku 4. v sekcii ISSUES FIXED ale neviem ci ti notbuk aspon nabehne na POST alebo sa vobec nezapne a toto platilo iba pri FL90v2...tak ako ho mas je dost mozne ze FLASH by to vyriesil...rovno tam daj 1.16 :)



Jo, bylo to tímhle, po flashnutí na 1.16 jede všechno jak má (alespoň zatím :-P )

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 05 čer 2008 23:44

hele dve otazky. kde si stahoval bios ? na ofik vbi.cz v download ares ? a zadruhy, co k tomu potrebuju. mam tam asi nejakej kolem 112 a chtel bych 116... ale bojim se abych to nepodelal takze se radsi zeptam jak se to dela :)
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

Fun_Thomas
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 11 črc 2007 18:26
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fun_Thomas » 06 čer 2008 00:05

skejpa píše:hele dve otazky. kde si stahoval bios ? na ofik vbi.cz v download ares ? a zadruhy, co k tomu potrebuju. mam tam asi nejakej kolem 112 a chtel bych 116... ale bojim se abych to nepodelal takze se radsi zeptam jak se to dela :)



Stáhneš si tenhle soubor : http://nicram.sytes.net/compal116.rar, rozbalíš, dostaneš ISO. To normálně vypálíš jako obraz disku, a pak z něj nabootuješ (F12 při startu). Pak už to jede samo, akorát tě to vyzve zmáčknout jakékoliv tlačítko, počkách tak minutu až 2 a automatický reboot. Doporučuju se při startu podívat do BIOSu, a popř. přenastavit hodnoty jak je třeba, protože flashnutím se přemazala půvoní konfigurace. Otázka 10 minut i s vypálením ISO souboru (2,5MB :-P ). A je po problémech 8)

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 06 čer 2008 00:41

hmm vypada to slozite ale snad to bude ok. dneska to uz delat nebudu :) ja sem zatim vsechny biosy totiz updatoval z windowsu prez nejakou utilitku tak sem zvedavej :)
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: PetalBot a 2 hosti