COMPAL FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
darkstone
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 15 lis 2007 10:28

Příspěvekod darkstone » 14 úno 2008 21:03

sergej73 píše:tych 3950 v 3dmark2006 mas pri ako rozliseni????????

darkstone píše:Takže jsem přeflashoval na bios 1.16 a zde jsou moje poznatky (prvni a rekl bych ze snad i posledni, jelikoz dal uz ladit nehodlam - jsem spokojen tak jak notebook funguje):

System:
Win XP SP2
grafika - Atitool 0.26, 600/470 169.28 - 3D Mark 06 -> 3950
procesor - pouzivam RMclock s defaultnim nastavenim (to bych mozna jeste uvital kdyby nekdo napsal navod co je dobre nastavit pro maximalni vyuziti na baterie)

- po preflashovani z 1.13 mi subjektivne prijde ze se vetraky spousteji na nizsi otacky.
- teploty v klidu GPU: 59-62, CPU 49-50
- teploty v zatezi GPU max 80, CPU max 70

konfiguraci vidite takze o zbytku si muzete udelat nazor sami:))


mel sem je pri rozliseni 1366x768, to je totiz jediny rozumny rozliseni na kterym muzu hrat hry:)) Mam 24" (nativne 1920x1200) display a vsechno vypada v jinejch rozlisenich desne hnusne:)..po dnestnim opetovnem spusteni marku mi to udelalo 4033..huraaa, vcera asi jeste bezelo neco na pozadi co mi shodilo skore:))
Compal FL90 v2
Intel® Core™ 2 Duo Processor T7700, BOX 2.40GHz, 800MHz FSB, 4MB L2
2× Kingston 1 GB 667MHz PC2–5300 DDR2 CL5.0 (5–5–5) SO-DIMM
SEAGATE Momentus 200GB 7200 S-ATA-II 16MB 2.5'' NCQ G-Force
GF 8600M GT 512MB
Acer AL2416Ws

kyo
chodí často
Příspěvky: 1648
Registrován: 04 lis 2007 19:26

Příspěvekod kyo » 14 úno 2008 21:05

nema cenu spoustet 3D mark jinak, nez v uplne defaultnim nastaveni. jinak to nema zadnou vypovidajici hodnotu v porovnani s ostatnimi.
Lenovo Thinkpad R61 - 1680x1050, C2D T7250, 2GB 667mhz, 250GB Seagate Momentus 7200.3, NVS 140m, XP Professional + 3 year carry-in

Dustt
chodí sporadicky
Příspěvky: 8
Registrován: 02 led 2008 16:14

FL90v1 - pár dotazů před koupí

Příspěvekod Dustt » 19 úno 2008 18:15

Zdravím majitele notebooku na FL90. Chystám koupi právě tohohle kousku. Poslední 3 hodiny jsem strávil četbou tohoto fóra, přelouskal jsem ho prakticky celé a pořád je pár věcí, na které se chci zeptat nebo bych si je potřeboval ujasnit.


1) Displej - reference bývají kladné. Kdo ho může porovnat s jinými (Acery, Toshiby Satellity, ...), jak vám to přijde? Hlavně viditelnost z úhlů.

2) Máte všichni u FL90 zakoupených v ČR velký Enter? Pro mě zásadní věc, malý neumim trefit. :)

3) Kdo má 9cell baterii - jak je to s vyčuhováním? Nenašel jsem nikde fotky, kde by se na to dalo podívat.
//tak nakonec jsem fotky našel - vyčuhuje slušně; dotaz tedy spíš zní . jakej je to vopruz? Vejde se to do pouzdra?

4) Jaká je skutečná váha notebooku? Udávaných 2,7 kg je prý nekompletní, bojím se, že to bude více...

5) Někdo se hrozí nad vrzající klávesnicí, jiní úplně popírají, že by u FL90 něco takového bylo. Jaké jsou vaše zkušenosti?

6) A zásadní věc - jak je na tom FL90 časem, po půl roce, po roce? Drží šasi? Jak se opotřebovává klávesnice? Co to slavné zavírání, drží, nebo už má vůli? A podobné věci, prostě co se na tom ntb časem podělává.


Děkuju všem za opdovědi, doufám, že mi pomůžete s výběrem.

kojot

Příspěvekod kojot » 19 úno 2008 19:35

Mám sice IFL90, ale to je prakticky to samé... :D

1) Displej je dobrý, barvy jsou (zvlášť po úpravě v nVidia panelu) krásně syté. Objevil jsem jeden mrtvej pixel na kraji v pravo, ale nijak mě netrápí. Pozorovací úhly už tak dobré už nejsou. Navíc je obraz ve spodní části displeje o něco světlejší a směrem nahoru se lehce ztmavuje, ale také nic hrozného. Odrazy jsou na lesklém displeji únosné :)

2) Já mám ENTER malý ale nevadí mi to, velmi rychle jsem si zvyknul. Ani převrácené FN a CTRL mi nevadí.

3) Tak hrozně to netrčí, vejde se to klidně do brašny a i do mého nového batohu. Baterii nijak neřeším. Jak neustále opakuji, je to další únosná "vada" notebooku. Jinak výdrž perfektní, dokonce mi to baterka utáhla celých 4:08 hodiny, zbyly 2% :D Doporučuju prográmek NBstat, vypočítá zbylý čas do vybití/nabití a to velmi přesně :)

4) S devítičlánkovou baterií jsem navážil 2,8 bez napájecího kabelu.

5) Klávesnice nevrže, jen se na pravé straně vlevo od entru trochu prohýbá, ale řekl bych že je to individuální. Při větších nárazech na notebook (tedy při "vášnivém" psaní) hrkají tlačítka touchpadu, ale ty jsem přelepil černou izolačkou a jsou tišší i při kliku na ně. Navíc černá páska není vidět :D

6) Notebook mám teprve tři měsíce, ale je zatím bez vad, panty jsou beze změny, zavřené víko drží na svém místě. Notebook ale zatím moc nepřenáším, takže nevím, jaké by to bylo po dlouhodobém testu "v terénu" :-)

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 19 úno 2008 19:57

1. displej je v porovnani s acerem aspire (tim bilym :) ) vcelku slusnej a nemuzu si stezovat ze by nekde zaostaval. na prime slunicko s nim ale nechodim takze to posoudit nemuzu. kazdopadne v mistnosti vypada obraz hezky a da se na nej koukat i celkem ze strany.

2. enter je maly ale na to si zvyknes - ver mi :)

3. mam orig baterku takze netusim...

4. notas neni zrovna lehkej a nevazil sem ho ale myslim, ze to nebude horsi nez ostatni stejne vybavene notasy...

5. klavesnice po 5 mesicich nikde nevrze a ani se neprohyba. co sem tak slysel tak s tim nema problem skoro zadny uzivatel FL90v1...

6. po 5 mesicich je notas stale jako novy. viko se zavira stale se stejnou vuli (coz pro me bylo prijemnym prekvapenim) a sasi je na tom obdobne dobre. nadruhou stranu musim uznat ze klavesnici notebooku vyuzivam jen mene protoze doma i na kolejich mam klavesnice externi do usbcka. orig baterka vydrzi pri sledovani filmu neco kolem 2hodin a asi 15 minut cca. na minuty sem to nemeril ale z pardubic do brna mi notas este nikdy neklekl ani kdyz bvylo velke zpozdeni...
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

palituner
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 139
Registrován: 11 zář 2007 14:32
Bydliště: mezi kabelama

Příspěvekod palituner » 19 úno 2008 21:38

1) displej co se týče barevného podání nemá chybu, pozorovací úhly pro osobu bezprostředně u notebooku jsou ok. A odlesky v místnosti taky ok, ale při svitu slunce nepříjemné.
2)enter je malý, ale v pohodě
3)větší akumulátor vyčuhuje asi 2cm
4)skutečná váha u mé konfiguraci je 2,8kg
5)klávesnice nevrže ani po půl roce používaní, lehce se prohýbá pouze na levé straně.
6)šasi po půl roce a občasném přenášení drží v pohodě, panty také drží pořád stejně a klávesnice píše také pořád stejně...žádné viditelné opotřebení či závady se neobjevily.

Resume: Pokud bych měl svoji koupi zopakovat-neváhal bych!
DELL Precision M6400 Q9300@2,53GHz; 6GB; ATI 7820 1GB GDDR5; 1920x1200 E2Glass; 2xHDD(1xSSD,1x1TB)
Lenovo E530 i7-3632@2,2GHz; 8GB, NVIDIA GT635M; HD+
Lenovo G770 C2D@2,2GHz; 8GB,ATI

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 19 úno 2008 22:35

no nevim palitunere ale pul roku ten notebook urcite nemas :) ja ho mam pet mesicu a to mam v1. v2 prisla jeste tak o mesic pozdeji...
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 20 úno 2008 20:43

Proč by nemohl mít notebook 5 měsíců? :shock: Já ho mám od začátku srpna -> 7 měsíců.
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 20 úno 2008 21:44

ajo ja ho mam taky 7 mesicu :) no tak to se omlouvam :)
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

palituner
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 139
Registrován: 11 zář 2007 14:32
Bydliště: mezi kabelama

Příspěvekod palituner » 21 úno 2008 10:30

jj omluva se přijímá 8) (jinak ho mám 6měs.)
DELL Precision M6400 Q9300@2,53GHz; 6GB; ATI 7820 1GB GDDR5; 1920x1200 E2Glass; 2xHDD(1xSSD,1x1TB)

Lenovo E530 i7-3632@2,2GHz; 8GB, NVIDIA GT635M; HD+

Lenovo G770 C2D@2,2GHz; 8GB,ATI

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 21 úno 2008 12:20

no prave me to doslo. ze jedina moznost by byla ho koupit hned jak vysel coz bylo cca mesic po tom co sem koupil v1 a v tom pripade by to bylo akorat pul roku... no cas leti. ziju v domneni ze ho mam 5 mesicu a ono je to 7... :(
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 09 bře 2008 20:05

Zdar mistři,
mam FL90 uz od konce srpna, kupoval jsem si ho s 1x2GB ramkou ptze jsem pocital s rozsirenim, a ted prisla ta prava chvile ( 2GB stoji pod 1000Kc ).

A ted co bych potreboval :) :
Premejslim jak to rozsireni pameti provest, nechat si odvest notas na tejden nebo kolik to opravdu nechci. Takze nevim jestli se da zajet nejak k nim do obchodu/skladu a rovnou na miste aby mi to vymenili + jenom rychly testnuti jestli to jede. A nebo jestli si muzu tu pamet nechat poslat a hodit si to tam sam ( a jestli tim ztratim zaruku..? ) a jak je ta instalace ramky slozita... A pokud neposilaj jednotlivy soucastky, tak kdyz bych si koupil tu ramku treba u CZC jestli by to taky nejak neomezovalo zaruku....

Diky moc za rady, zkusenosti, nazory :)
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |
2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 09 bře 2008 21:09

ahoj. kamos co ma taky FL90 tohle presne resil. mel 1x2GB RAM (ja mam 2x1GB) a mel nizsi vykon z ramek. takze se rozhodl ze to rozsiri. na www.okcomputers.cz (jsme z pardubic a tam ma ok obchod) si objednal RAMku (presne ta sama co je v nasem notasu) a sam si ji tam nainstaloval. prej to byla brnkacka, jen davas pozor aby si nic nerozbil...

druha strana veci je ten vykon navic. necekej totiz zadnej zazrak. oba sme cekali narust kterej bude aspon trochu znat a ono nic. komp mu porad najizdi relativne stejne rychle apod. nic moc rozdil... ani win vista RAM skore se mu nezvedlo... ono totiz 2GB a 3,2GB uz zase tak velkej rozdil neni na 32bitovym systemu...

ale proti gustu... kazdopadne zaver je jasnej. ramku si vklidu nainstalujes sam.
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 09 bře 2008 21:22

oukej....a zaruku na notas tim neporusim...?
P370EM 90% GAMUT | Core i7 3630QM | 16GB RAM | AMD 7970M 2GB |

2x Seagate 750GB RAID 1 | 256GB mSata SSD | DVD RW | Intel WiFi + BT | W7 64bit | Razer DiamondBack Plasma LE/ Imperator/Logitech Performance MX | HTC One M9| Asus Transformer Pad Prime

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 09 bře 2008 21:24

neztratis kdyz to nerozbijes. kazdopadne ji muzes vzdy vyndat :)
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host