COMPAL FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
danno
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 153
Registrován: 25 říj 2007 15:17

Příspěvekod danno » 11 úno 2008 14:42

no neviem ale Bios graf. karty sa moze kludne nachadzat aj na doske. Ked si stiahnete Bios na dosku tak v nom su pisane zmeny a je tam uvedeny aj bios pre graf. kartu
Compal FL90v1 CPU: C2D T7500@2.2GHz VGA: 8600M GT 256MB 648MHz@1296@478MHz RAM: 2x1 GB Dual Channel Kingston 667MHz HDD: SEAGATE Momentus 160GB 5400.3 S-ATA 8MB Cache Win: XP prof

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 11 úno 2008 15:05

ale ...najednou v 3D aplikacích záleží na míře zaflákání systému? Poznatky místních userů mě docela matou. Raději se stáhnu a budu jen přihlížet.
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 12 úno 2008 10:36

Cus all

problém číslo xxx

Sem tam se mi stane jako by NT zamrzl, je to tak na 3-4s?? Co to, tady jsem četl že by to mohla být DVDromka?? Nemůžu ale najít co je to zač za tu DVdromku + nějaký ten frimware co by to řešil.
Pomůžete? děkuji
PS: ta romka je fakt šmějt! píská vrže vybruje a nic moc čtení a zápis :-(

PSS: před chvilkou úspěšně dán nový bios 116 :-)
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)

2: Asus Z50X

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 12 úno 2008 15:01

Notak dobře, občas k něčemu přispěju. :lol:

Gizmo_CZ: start => ovládací panely => systém => správce zařízení.
Zde rozbal větev s jednotkami CD/DVD.
Pokud zde najdeš "TSSTcorp CD/DVDW TS-L632D", jsi kandidát na cross-flash. (postupuj podle pokynů na Brodec )
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

Hajan
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 13 kvě 2007 14:31
Bydliště: Plánice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hajan » 12 úno 2008 19:01

Hrajete rádi hry??? jezdíte na lanky....???

mrknete na tohle

http://www.lanka-krenice.wz.cz

stánky nejsou plně dokončeny...ale na všem se pracuje

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 12 úno 2008 19:31

Hajan: A hned bych ti vypálil warning za OT... :wink:
Tohle nemá přímou souvislost s FL90.
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

artim808
občas se tu ukáže
Příspěvky: 56
Registrován: 09 úno 2008 19:50
Bydliště: Kalifornia, USA

Příspěvekod artim808 » 12 úno 2008 19:32

Cafte vsetci. Mam Vistu 64 bit. Neviete mi poradit nejaky program na spravu notebooku? Napr NHC alebo EVEREST. Väcsinou su take programy robene pre 32 bit verzie. Diky

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 12 úno 2008 20:05

artim808: 32bitové aplikace se pod 64bit Hlístama daj spustit. Většina uživatelůch tu používá RMclock, protože narozdíl od NHC prý nenarušuje speedstep. Everest je z větší části informační a testovací software, nic víc.
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 13 úno 2008 07:12

Radim van Ousek píše:Notak dobře, občas k něčemu přispěju. :lol:

Gizmo_CZ: start => ovládací panely => systém => správce zařízení.
Zde rozbal větev s jednotkami CD/DVD.
Pokud zde najdeš "TSSTcorp CD/DVDW TS-L632D", jsi kandidát na cross-flash. (postupuj podle pokynů na Brodec )


Ehm díky moc blbě jsem to napsal a ty pochopil ve Win se vyznám perfektně
:-) já jen nevím co je to za výrobce tý romky!! já myslel že je to nějaká blbost ten její název - z deskopu jsem byl zvyknut na třeba NEC 222 a tenhle dlouhý název sem bral jako blbost OS :-)
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Gizmo_CZ
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 226
Registrován: 03 říj 2007 21:49
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod Gizmo_CZ » 13 úno 2008 11:44

Update proveden zatím vše v pořádku díky moc

Osobně nevím, proč když VBI ví o nových biosech, proč to po sestavení NT a testech funkčnosti před odesláním zákazníkovi neupdatuje?!! Vždyť to zabere max 5min??!! Asi by to bylo pro jejich techniky moc velký problém!!
Compal FL90 ver.1 | Intel C2D T7250 2GHz | Nvidia GeForce 8600 GT 256MB 3DM05 7163bodů | Kingston 4GB DDR2 667MHz | Samsung 250GB 7200ot. |Webkamera 2MPix ,WiFi a/b/g/-n ,BlueTooth 50m | Win 7 ultimate 64bit originál :-)



2: Asus Z50X

Hajan
občas se tu ukáže
Příspěvky: 55
Registrován: 13 kvě 2007 14:31
Bydliště: Plánice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hajan » 13 úno 2008 16:05

Radim van Ousek píše:Hajan: A hned bych ti vypálil warning za OT... :wink:
Tohle nemá přímou souvislost s FL90.


njn name nejakou přímou ale já tam jezdim se svým FL takze to souvislost má... a naví si to jakožto zakladatel tématu snad můžu dovolit

Radim van Ousek
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 134
Registrován: 23 led 2008 21:35
Bydliště: Brodce /Brodec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radim van Ousek » 13 úno 2008 17:15

Zatracená demokracie! :twisted:

Gizmo_CZ:
romka http://www.tsstorage.com/index_e.html

co se updatování BIOSů týče -může se jednat o notebook-ležák, který už byl jednou otestován a není tedy důvod jej testovat znova, nebo není čas jej testovat znova. VBI nechává rozesílat notebooky do svých prodejen po celé republice a mám dojem, že přímo. Takže záleží především na 'prodejci' notebooků, jestli bude o noťas pečovat a updatovat ho (o čemž pochybuji).

EDIT: vlastně je to ptákovina. Prodejce VBI produktů nemá právo do notebooka zasahovat. Je to tak?
The man of knowledge must be able not only to love his enemies but also to hate his friends.

darkstone
chodí sporadicky
Příspěvky: 13
Registrován: 15 lis 2007 10:28

Příspěvekod darkstone » 13 úno 2008 18:07

Takže jsem přeflashoval na bios 1.16 a zde jsou moje poznatky (prvni a rekl bych ze snad i posledni, jelikoz dal uz ladit nehodlam - jsem spokojen tak jak notebook funguje):

System:
Win XP SP2
grafika - Atitool 0.26, 600/470 169.28 - 3D Mark 06 -> 3950
procesor - pouzivam RMclock s defaultnim nastavenim (to bych mozna jeste uvital kdyby nekdo napsal navod co je dobre nastavit pro maximalni vyuziti na baterie)

- po preflashovani z 1.13 mi subjektivne prijde ze se vetraky spousteji na nizsi otacky.
- teploty v klidu GPU: 59-62, CPU 49-50
- teploty v zatezi GPU max 80, CPU max 70

konfiguraci vidite takze o zbytku si muzete udelat nazor sami:))
Compal FL90 v2
Intel® Core™ 2 Duo Processor T7700, BOX 2.40GHz, 800MHz FSB, 4MB L2
2× Kingston 1 GB 667MHz PC2–5300 DDR2 CL5.0 (5–5–5) SO-DIMM
SEAGATE Momentus 200GB 7200 S-ATA-II 16MB 2.5'' NCQ G-Force
GF 8600M GT 512MB
Acer AL2416Ws

Blend
občas se tu ukáže
Příspěvky: 48
Registrován: 19 říj 2007 15:47

Příspěvekod Blend » 14 úno 2008 20:10

darkstone: secko je kuul len nechapem ako mozes mat pri tak nataktowanej karte teplotu 80 stupnou max....
Compal FL90, GeForce 8600GT 256MB, Intel® Core2Duo T7500 2.2GHz, Kingston 2 x 1GB 667MHz DDR2, SEAGATE Momentus 160GB 7200rpm S-ATA-II 8MB, Intel PRO/Wireless 4945ABG LAN, Bluetooth, Robson Modul 1GB, Win 7

sergej73
občas se tu ukáže
Příspěvky: 28
Registrován: 03 lis 2007 00:28

Příspěvekod sergej73 » 14 úno 2008 20:21

tych 3950 v 3dmark2006 mas pri ako rozliseni????????

darkstone píše:Takže jsem přeflashoval na bios 1.16 a zde jsou moje poznatky (prvni a rekl bych ze snad i posledni, jelikoz dal uz ladit nehodlam - jsem spokojen tak jak notebook funguje):

System:
Win XP SP2
grafika - Atitool 0.26, 600/470 169.28 - 3D Mark 06 -> 3950
procesor - pouzivam RMclock s defaultnim nastavenim (to bych mozna jeste uvital kdyby nekdo napsal navod co je dobre nastavit pro maximalni vyuziti na baterie)

- po preflashovani z 1.13 mi subjektivne prijde ze se vetraky spousteji na nizsi otacky.
- teploty v klidu GPU: 59-62, CPU 49-50
- teploty v zatezi GPU max 80, CPU max 70

konfiguraci vidite takze o zbytku si muzete udelat nazor sami:))
ASUS ROG G750JH
procesor: Intel® Core™ i7-4700HQ
displej: 17.3" Full HD 3D 1920x1080
pamäť: 16GB DDR3 1600 MHz
disk: 1x 1TB 5400rpm, 1x 256GB SSD
Blu-Ray Reader, DVD RW Super Multi
BlueTooth 4.0
NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB DDR5
Windows8.1-64bit


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů