COMPAL FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
Trunda
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 03 led 2008 00:32

Re: usb

Příspěvekod Trunda » 03 led 2008 23:41

mizrael píše:mam problem s usb, nehce mi frcet zapojena myska, v cem je problem? nenainstalovany driver na usb? pokud ano jaky? nebo neco jineho.diky

A opravdu je problém v USB??? Zkoušel jsi do toho USB zapojit něco jinyho? :wink:
Jinak ovladače na USB by měli bejt v tom instalačním balíčku "chipset".

Quest píše:Mam problém s hodně velkou teplotou GPU. Když hraju Zaklínače, tak mám kolem 82 stupňů, v některých částech i 86. Nevíte jak to snížit? Hraju na tvrdé podložce v celkem teplé místnosti, ale i tak mi to příjde strašně moc. takhle se bojím jít do taktování. Normální teplota GPu je kolem 63 stupňů.
Verze ovladačů je 169.09 a sleduju to přes RivaTuner 2.06, operační systém je win Xpa FL je verze 2.

Teplota kolem 80stupňů při zatížení je OK.


Dneska jsem zkoušel taktovat zatim GPU a to mi jede na 621MHz (paměti-default), a když nastavim vyšší hodnotu, tak to stejně zůstane na těch 621MHz. Taktuju to spolu s "Shader clock" a ten má 1242MHz. Pokud zkouším taktovat bez toho "Shader", tak jsou hodnoty stále defaultní.Nevím čím to může být, že tam nejde nastavit vyšší hodnota :(
Teploty(při 621MHz) už byly pravda trošku vyšší (max. naměřená 93) což nevím jestli je stále v limitu, ale vzhledem k tomu že defaultní max. teplota je asi 85, tak skok o 8stupňů není zas tak strašný.

Zítra vyzkouším taktovat ty VRAM, (ale ty asi moc nepůjdou když mi to u 430MHz házelo chyby) tak uvidíme :roll:

EDIT: kyo: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 8)
NTB: Šasi:Compal FL90v1, CPU:Core2Duo T7500-2,2GHz/L2-4MB , RAM: 2x 1GB, HDD: Seagate Momentus 120GB, 7200rpm, SATA II, NCQ, GK:Nvidia 8600M GT 256MB.

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 04 led 2008 00:59

skejpa píše:2quest: ja mel na 169.09 s default taktama v hrach jako je zaklinac max 79 stupnu. kdyz sem to prez rivu nataktoval (malo) tak mi to stale nejde prez 86 :)


Takový krásný teploty co já bych za ně dal :( .
Poslední dobou se mi to nějak přehřejvá . Když sem si poprvý nainstaloval Bioshocka tak mi teplota nepřekročila 86°C . A pak to začalo blbnout . Nejdřív Crysis kterej šel i k 90°C pak COD4 kde šel i k 94 °C. To sem musel grafiku podtaktovat aby se neupekla. A teď nedávno to úplně kleklo na Bioshocku. Hrál jsem asi půl hodiny a nejdnou se comp vypnul. Šáhnu na něj a byl rozžhavenej jako prase. Nechyl jsem ho 5 min vychladnout pak sem ho zapnul ,pustil Rivatuner GPU mělo 76 °C. Když si představim ,že za 5 min klesla teplota GPU na vypnutym notebooku jen na 76°C tak musel mít minimálně kilo. Tak 105 aby se sám vypnul.

Musim mrknout jestli je tam vůbec nanesená teplovodivá pasta jinak fakt nevim. Sundával jste někdo už ty Heatpipky z CPU a GPU ?

Trunda > Mě jádro běželo i na 710 MHz ve hrách ,ale 3DMark vždycky spadnul. 89 °C max. Paměti 550MHz . Ale teď jsem dlouho kvůli těm haluzním teplotám radši netaktoval.
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 04 led 2008 05:06

nnevimm: Pokud se ti to nepretaktovane vypina, tak je to na reklamaci.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)

NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ

mizrael
chodí sporadicky
Příspěvky: 2
Registrován: 03 led 2008 21:57

Re: usb

Příspěvekod mizrael » 04 led 2008 12:31

Trunda píše:
mizrael píše:mam problem s usb, nehce mi frcet zapojena myska, v cem je problem? nenainstalovany driver na usb? pokud ano jaky? nebo neco jineho.diky

A opravdu je problém v USB??? Zkoušel jsi do toho USB zapojit něco jinyho? :wink:
Jinak ovladače na USB by měli bejt v tom instalačním balíčku "chipset".



dival jsem se do spravy zarízerení a u USB mam jak radice od microsoftu, ktere hlasi :Ovladač zařízení pro tento hardware nelze zavést. Ovladač je pravděpodobně poškozený nebo zcela chybí. (Kód 39), tak i radice od intelu, ktere jedou v poradku, takze tam mam celkem 14 radicu, kdybych odstranil ty, ktere jedou spatne ,pomohlo by to?

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 04 led 2008 15:54

muze mi nekdo poradit jak mam sundat ten kryt co kryje CPU a vetrak zespoda na FL90 ?odsroubuju ty 4 sroubky ale nejde mi to vendat. u vetraku tomu neco vadi a ja se bojim za to silou škubnout abych to neznicil. neni nekde nejakej navod ? :)
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

Trunda
chodí sporadicky
Příspěvky: 6
Registrován: 03 led 2008 00:32

Příspěvekod Trunda » 04 led 2008 15:55

Crabik píše:nnevimm: Pokud se ti to nepretaktovane vypina, tak je to na reklamaci.

To ano, ale pokud je to způsobeno tím taktováním a oni na to přijdou, tak by se to dalo brát jako neoprávněná reklamace...
NTB: Šasi:Compal FL90v1, CPU:Core2Duo T7500-2,2GHz/L2-4MB , RAM: 2x 1GB, HDD: Seagate Momentus 120GB, 7200rpm, SATA II, NCQ, GK:Nvidia 8600M GT 256MB.

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 04 led 2008 16:29

To že jsem to párkrát nataktoval nemůže způsobovat přehřívaní na defaultu.
Problém je ,že teď si nemůžu dovolit to reklamovat. Notebook potřebuju.

A ještě jedna věc. Riva tuner mi skoro pořád ve 2D (normálně když mám spuštěnej jenom net) Vypisuje 799 MHz na pamětech neděla vám to taky někomu ?
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

EXTASY
občas se tu ukáže
Příspěvky: 35
Registrován: 11 pro 2007 11:04

Příspěvekod EXTASY » 04 led 2008 16:51

Tak jsem tedka nainstaloval ovladače na grafiku a jdu to testnout 8) ..jo lidi v jakym rozlišení testujete?
VBI Compal FL90v2, C2D T725O 2.OGHz, 2GB RAM 667mhz, nVidea 86OOM GT 512 MB RAM, Seagate 16OGB 72OOot./min., Windows Vista Ultimate, 3D Mark O6 3347p.

kobop
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 147
Registrován: 26 bře 2007 17:42

Příspěvekod kobop » 04 led 2008 17:29

skejpa píše:muze mi nekdo poradit jak mam sundat ten kryt co kryje CPU a vetrak zespoda na FL90 ?odsroubuju ty 4 sroubky ale nejde mi to vendat. u vetraku tomu neco vadi a ja se bojim za to silou škubnout abych to neznicil. neni nekde nejakej navod ? :)
Je třeba s citem vytáhnout šikmo nahoru k přední časti notebooku. Jsou tam takový pacičky vzadu. Neboj se něco to vydrží.

EDIT: Nenesu žádnou odpovědnost za tvůj notebook. Vše je na vlastní riziko :D, ale neboj se trošku zaber
VBI Compal FL90; T7500; 2x1GB RAM; Seagate momentus 120GB, 7200ot., SATA2; Win XP Pro SP2

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 04 led 2008 17:32

jen pockej az ty pacicky zlomim :D no ja to totiz predtim zkousel ale tam u vetraku se mi to zdalo ze to nejde vyndat a tak sem to radsi nechal bejt :)
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

kobop
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 147
Registrován: 26 bře 2007 17:42

Příspěvekod kobop » 04 led 2008 17:35

Nic moc tam ale neuvidíš trochu větrák (ten je asi nejzajímavější) nějaký heatpipes, ale mě to moc nenatchlo.
VBI Compal FL90; T7500; 2x1GB RAM; Seagate momentus 120GB, 7200ot., SATA2; Win XP Pro SP2

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 04 led 2008 17:45

no ten vetrak chci aspon trochu procistit. mam tam dost prachu prave...
(a nemusis me citovat kdyz pises hned podemne ;) - ja vim sem stoural :D )
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

kobop
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 147
Registrován: 26 bře 2007 17:42

Příspěvekod kobop » 04 led 2008 17:47

Sorry, já zapomněl že jsi správce vlákna FL90
VBI Compal FL90; T7500; 2x1GB RAM; Seagate momentus 120GB, 7200ot., SATA2; Win XP Pro SP2

skejpa
chodí často
Příspěvky: 520
Registrován: 30 led 2007 13:54
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod skejpa » 04 led 2008 17:58

to nejsem. jsem jen šťoura :-D promiň... :oops:
VBI Compal FL90 (15,4", 1280x800 • T7500 2,2GHz 4MB L2 • 2x1GB RAM • GF 8600M GT + Robson 1GB • Seagate momentus 500GB, 7200ot., SATA2, G-Force • Wifi, Bluetooth • Windows Vista home Premium 32bit CZ SP2 - RULEZ) • Logitech MX518

Fachman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 20
Registrován: 09 srp 2007 14:07

Příspěvekod Fachman » 05 led 2008 16:26

nnevimm píše:A ještě jedna věc. Riva tuner mi skoro pořád ve 2D (normálně když mám spuštěnej jenom net) Vypisuje 799 MHz na pamětech neděla vám to taky někomu ?

To se mě stává taky,ale klid.Myslím si,že je to chyba programu.Ve 2D režimu mají VRAM nějakých 100Mhz a s tím už má Riva problém.
Co se týče hodnot v grafu u GPU taky neukazuje korektně.Na nominálu je takt 475Mhz a v grafu ukazuje 513Mhz.Při nataktování rozdíl ještě zvýší.685Mhz oproti 738Mhz


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů