COMPAL FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
error404
občas se tu ukáže
Příspěvky: 47
Registrován: 06 srp 2007 19:15

Příspěvekod error404 » 12 zář 2007 15:20

No pokud by to bylo tak tak potom bych rekl ze vykon bude v radu tak 5 - 10% vyssi..... Na druhou stranu kvuli vyssimu rozlis eni bych rekl ze bude celkove nizsi... To uz si musi kazdy sam urcit co mu vyhovuje... ja osobne se chystam jit do noveho FL90 v2 ...hry hraju prilezitostne a tak mi na tom zase az tolik nesejde, chci ho hlavne kvuli te ctecce a hlavne kvuli displeji....
Jenom ho asi budu kupovat az po vanocich, ted na nej nemam penize a do vanoc nepredpokladam ze se slevni, spis zdrazi......

2 nnevimm >>> Ty a tobe podobni se uz konecne zrotujte.... Kdo tady rikal ze tech cca 2k je za 256MB pameti ???? Prvni by sis o tom mel neco zjistit nez atady na foru zacnes sirit bludne informace.... Myslis si ze kdyby na tom NB jenom zvysily pamet GK za 2000 ze by ji nekdo kupoval....atak to jsi pekne najivni.......
tady mas text z NBnaMiru tak to prosuduj ;-)
"Šasi Compal FL90 v2 se od verze v1 liší vyšším rozlišením displeje (1440x900 namísto původních 1280x800), větší pamětí grafické karty (512MB namísto původních 2565MB), má navíc čtečku otisků prstů a TPM čip."

BTW. nemohl by mi nekdo rict co je to ten TPM cip ???

Sangria
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 133
Registrován: 04 pro 2006 16:21

Příspěvekod Sangria » 12 zář 2007 16:06

TPM: [odkaz]
S96S (T7300 2,0GHz • 2GB RAM • nVidia 8600 GS 256MB • 100GB, 7200ot.)
HP PAVILION dv5-1020ec (AMD Turion X2 2,0GHz • 2GB RAM • ATI Mobility Radeon HD 3450 • 160GB, 5400ot.)

bongo007
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 148
Registrován: 18 dub 2007 14:43

Příspěvekod bongo007 » 12 zář 2007 16:07

mozem dat do Compal FL90 disk s kolmym zapisom? napr tento:SEAGATE 2,5" Momentus 5400.3 120GB, 8MB cache, 5400ot, PMR http://www.alza.cz/seagate-2-5-momentus ... d61920.htm a bude vykonnejsi ako tento? Seagate Momentus, 80GB, SATA 7200.2, 8MB http://www.profisystem.com/?Mode=Sti&StiId=48553 (na kapacite mi nezáleží, mám externy box 500 GB) vdaka

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Příspěvekod Crabik » 12 zář 2007 16:17

Pravda, FL90 v1 je GDDR2. Mystifikace pochazel z notebookreview.

TPM - trusted platform module - je chip pro uchovani a ochranu citlivych dat. Je to vzasade zbytecnost, ktera se da v pohode a lepe chranit i softwarove pomoci TrueCrypt, ktery je freeware.







bongo007: Ano, nevidim duvod, proc by tam nemel jit. A rychlejsi nez 7200ot. nebude. Bude "skoro" stejne rychly. Muj 7200ot. bez kolmeho ma rychlost cteni kolem 40 MB/s, 5400ot. s kolmym zapisem starsiho typu maji kolem 35 MB/s a 5400ot. s kolmym novejsiho typu maji pry mezi 37-39 MB/s (to by se melo tykat i toho seagatu 5400.3). Cili opravdu nepatrne pomalejsi. Zalezi samozrejme i na vice vecich, a co na to budes delat.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)

NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 12 zář 2007 17:38

Uklidni se error ok? třeba si jdi zaběhat nebo tak něco než tady začneš nadávat :wink:

Tak když máš splněno dostanem se k části 2: Prečti si na jaký příspěvek jsem reagoval.

Teď jsi asi zistil ,že jsem reagoval na příspěvek :
>>vyplatí se dát 2k za zvýšení paměti ?<<
odpověděl jsem ne ,protože za zvýšení paměti se to opravdu nevyplati.

Kdyby zněla otázka:
>>vyplatí se dát 2k za rozlišení ,čtečku a 512 pamět na grafice ?<<
tak by to bylo něco úplně jiného.

Jenže protože tvýmu mozku trvá podstatně dýl pochopení mého příspěvku než sesmolení primitivní reakce na něj tak jsi jen ukázal jak máš nízký IQ. Já to beru. Každej je nějakej. A někdo za to prostě nemůže ,což je i v tvém případě . A tak tě žádám aby ses příště vyvaroval takových dementních reakcí a držel se smyslu topicu. tj. (pro nechápavé) dával info o FL90 ,radit lidem kteří chtějí FL90 ale nejsou si něčím jisti ,případně taky položil otázku. Já ti ji klidně zodpovím. :wink:
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

Duchna

Příspěvekod Duchna » 12 zář 2007 19:03

hmm..pekne sa to tu ubera... to je ale jedno...prave som volal do VBI.sk a oznamil mi ze oficialne od vyrobcou pride na Slovensko FL90 vo verzi2 az 44!!!! tzden..co je 30.oktobra.....!!!! ty vole ..ale to je podla mna u naozaj dost neskoro z povodneho konca augusta... vraj uz teraz maju vela objednavok na FLv2 a nestihaju to dodavat.. cize dalsie omeskanie mozne... hehe dockame sa na vianoce vobec??? (hovorim o SK trhu, neviem ako to bude v CZ ale asi podobne) :cry:

cumulangma
občas se tu ukáže
Příspěvky: 67
Registrován: 19 črc 2007 10:13

Příspěvekod cumulangma » 12 zář 2007 19:35

tak by me zajimalo, kterej notebook bude vykonejsi??? Pisete, ze vykon u verze dva naroste cca o 5%..tak se ptam, jelikoz to vyjde finance skoro stejne, tak bude vykonejsi FL v1 s procesorem T7500 nebo FL v2 s procesorem T7300 (ostatni komponenty totozne, dejme tomu 2x1GB ram, 160 GB 7200 ot...)?????

Alchariot
občas se tu ukáže
Příspěvky: 31
Registrován: 09 zář 2007 17:25

Příspěvekod Alchariot » 12 zář 2007 19:39

Podla mna bude vykon prakticky rovnaky, zlebo rozdiel bude zanedbatelny. Hlavna vyhoda verzie 2 nie je vo vykone, ale v monitore a citacke otlacku prstov. Zvysenie vykonu tam velmi nehladaj.

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 12 zář 2007 19:59

Jj zmena je velka urcite diky vetsimu rozliseni coz je dobre pro nekoho ,ja se rozhod pro 1200×800 protoze chci vykon a ten by zcela jiste s vyssim zrozlisenim i prez 512MB klesl - je to na kazdym ...
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion

Duchna

Příspěvekod Duchna » 12 zář 2007 21:17

to je blbost... co vsetci hovoria o tom strasnom klesnuti vykonu kvoli rozlisku...to je sprostost... ak niekto chce 1280x800 tak nech si to necha aj na tom ver2 ved nikto nikoho nenuti mat max rozlisko... hehe... a kedze sa nemeni uhlopriecka kvalita obrazu nijak neklesne...nic sa nemeni... len ak bude niekto chcet moze i to vyhulit na tych 1440ale nemusi, cize v.2 ma len vyhodu a 512 MB len potesi... :roll:

Carverman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 03 zář 2007 20:02

Příspěvekod Carverman » 12 zář 2007 21:33

Nekde jsem cetl, ze kdyz se ale ve win nastaví na nižší rozlišení, tak ten obraz není stoprocentí... a to je škoda. Navíc nevim, proč by se měl zmenšovat výkon, když stejně hry hrajete na rozlišení menší než je těch 1400X900 nebo kolik je to rozlišení v.2

Drago
občas se tu ukáže
Příspěvky: 23
Registrován: 10 črc 2007 13:40

Příspěvekod Drago » 12 zář 2007 21:41

Duchna:Si jeste asi nevidel LCD ze :) a nebo mas nejakou vadu oci ze ti nevadi pouzivat na lcd jine nez nativni rozliseni :)

Carverman
občas se tu ukáže
Příspěvky: 25
Registrován: 03 zář 2007 20:02

Příspěvekod Carverman » 12 zář 2007 21:47

Prosim vas jak je to u FL90 s hlučností? Je ok i pro použití v místnostech, kde je potřeba ticho - vyučování ve škole apod. ? A může v tomhle ohledu být rozdíl mezi v.1 a v.2?

Duchna

Příspěvekod Duchna » 12 zář 2007 22:28

Drago: hovorim o hrach... snad aj ostatny..snad nemyslite ze sa rozlisenim znizi vikon v woknach..hehe... videl a ked sa znizi rozlisko v ramci pomere stran pri widescreene tak je to v pohode... a ako uz bolo spomenute... pri 2D je vissie rozlisenie len vyhoda, tam sa snad o vykone bavit nebudeme a pri 3D ked sa tam necha napr 1280, pochybujem ze tam niekto zbada nieco nevhodne...asi tolko :)

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 12 zář 2007 22:49

Duchna píše:Drago: hovorim o hrach... snad aj ostatny..snad nemyslite ze sa rozlisenim znizi vikon v woknach..hehe... videl a ked sa znizi rozlisko v ramci pomere stran pri widescreene tak je to v pohode... a ako uz bolo spomenute... pri 2D je vissie rozlisenie len vyhoda, tam sa snad o vykone bavit nebudeme a pri 3D ked sa tam necha napr 1280, pochybujem ze tam niekto zbada nieco nevhodne...asi tolko :)


Je rozdil pri zobrazovani na nativnim rozliseni a pri zmensenem. V nativnim rozliseni ma kazdej pixel zadanou svoji urcitou "barvu".
V jinem nez nativnim rozliseni musi pocitac plochu virtualizovat a jednotlive pixely zobrazeni i vynechavat - tim se dost snizi kvalita vysledneho obrazu .Napr 2 fyzicke pixely zobrazuji jeden zobrazovany pixel - pripadne jeden zobrazovany puxel muze byt ve zvysenem rozlisseni vynechany ... :wink:

Ja hraju hry v nativnim rozliseni a urcite bych ho nechtel zmensovat ...
MacBook Pro 13" (MID 2010) | Intel C2D 2,4GHz | Nvidia GeForce 320M 256MB | 2 x 2GB DDR3 1067MHz | 250GB 5400ot. | OS X Lion


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host