COMPAL FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
Izmail
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 110
Registrován: 11 dub 2007 15:56

Příspěvekod Izmail » 16 srp 2007 19:18

Dave21 píše:Tak já si pohrál s RM clock a podtaktoval procák a ubral napájení. S tím že jsem měl jas monitoru na max. zapnutou wifinu s netem tak mi vydržel 1:55. Tipuju, že bez wifiny s prací ve wordu a s menším jasem bys přes 2hod vytáh v klidu. Jinak jsem ho podtaktoval i na AC a je na něm pár stupnů míň takže větrák už nezapíná vůbec :)
A na kolik jsi ho podtatktoval ja ho ve vistach podtaktuju z 2,2GHz na 800. Pouzivam vistackou spravu napajeni.

Dave21
občas se tu ukáže
Příspěvky: 86
Registrován: 31 kvě 2007 11:48

Příspěvekod Dave21 » 16 srp 2007 21:56

Na baterku jsem to dal na 500MHz a když si potřebuje víc šáhnout tak se přehodí na 1GHz. A napájení jsem dal na tvrdo 1,00V místo 1,25V. U těch nižších frekvencích by to neměl být problém.
Na AC ho mám v klidu na 1GHz - 1,5 - 2Ghz podle potřeby si vezme. u toho nižšího jsem stáhnul napětí. Chce to si s tim pohrát. Když je někde chyba, tak se to asi začne padat. Já když jsem nastavil trochu něco co se mu nelíbilo tak jsem slyšel že trochu píská. Ale to jsem udělal chybu, že jsem mu snížil napětí při 2GHz na minimum :lol:
FL90, C2D 7300 2.0 GHz, GeForece 8600 GT 256MB, 2 GB RAM, 160 GB Seagate 5400 rpm

cumulangma
občas se tu ukáže
Příspěvky: 67
Registrován: 19 črc 2007 10:13

Příspěvekod cumulangma » 17 srp 2007 09:40

Kupoval jste nekdo notese u Anacompu???? Prave se rozmyslim, jestli si objednat u nich nebo u notebooknamiru..oba jsou levnejsi nez oficialni vbi.cz..ale Anacomp je na tom jeste trochu lip..tak jsem se chtel zeptat, jestli mate nekdo s nakupem u nich naky zkusenosti??? Diky

Izmail
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 110
Registrován: 11 dub 2007 15:56

Příspěvekod Izmail » 17 srp 2007 09:58

To co mas u Anacompu, ti da i notebooknamiru.cz. Psal jsem jim a rikali mne, ze pokud nekde nakonfiguruju notebook levnej, tak, ze mne to daji za tu cenu, ale musi to byt komplet notebook ne jenom jednotlive casti.
DELL LATITUDE e6400

balda.tom
občas se tu ukáže
Příspěvky: 33
Registrován: 21 črc 2007 22:18

Příspěvekod balda.tom » 17 srp 2007 10:06

Zdravim.. chtěl bych se Vás zeptat, jestli někdo náhodou na tomto notebooku (rozslišení 1280x800) pracujete například v AutoCADu? Na CAD forum mi bylo doporučeno rozlišení spíše 1600xXXX, tak bych rád věděl, jestli je to opravdu takovej problém. Díky

vesely
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 23 črc 2007 15:18

Tomas Vesely

Příspěvekod vesely » 17 srp 2007 13:58

Delam v CADu na notasu s 1400x1050, ale uz je 3 roky starej a chtelo by to lepsi grafiku. Problem je, ze bezne se delaj tak 1400x900 a vic je uz docela rarita.
FL90 me nadchnul, ale to rozliseni je fakt na praci na houby, pockam si na ten novejsi model, ale taky to nebude zadna slava.
No jo no, 1400x1050 na 15.1 palcaku asi uz za nesezenu.

vesely
chodí sporadicky
Příspěvky: 17
Registrován: 23 črc 2007 15:18

Tomas Vesely

Příspěvekod vesely » 17 srp 2007 14:03

A hlavne mi nedoporucujte toto a pobne:
http://notebook.cz/model/Asus/Lamborghini-VX2-AK009G
Cenove je to trosku jinde, nez FL90 :)

Izmail
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 110
Registrován: 11 dub 2007 15:56

Re: Tomas Vesely

Příspěvekod Izmail » 17 srp 2007 14:08

Mas pravdu cena je vyssi, pak jeste rozliseni a to je tak vsechno, co se tyce kvality a vykonu dalsich komponent, NENE za mou FL90 bych to nevymenil ani omylem.
DELL LATITUDE e6400

wayfarer

Re: Tomas Vesely

Příspěvekod wayfarer » 17 srp 2007 14:13

vesely píše:..

nova sasi fl90 by mala byt s WSXGA displayom , t.j. 1680x1050 ak sa nemylim.... aspon tak mi to odpisali z jedneho slovenskeho obchodu ke vbi predavaju...

teda na CAD by to malo byt v poho (aj mne sa to hodi)

ps - kazdopadne pockam max mesiec.

Matko
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 102
Registrován: 17 srp 2007 15:25

Příspěvekod Matko » 17 srp 2007 15:27

Co hovorite na vbi.adisolution.sk? Je to partner vbi.cz v SR a maju dost dobre ceny. Uz si u nich niekto objednaval?

Este par obchodov s nizsimi cenami:
http://shop.compclub.sk/?Mode=StiList&StrId=3708
http://eshop.abcomke.sk/?Mode=StiList&StrId=3708
http://www.abcomputer.sk/?Mode=StiList&StrId=3708

Crabik
chodí často
Příspěvky: 899
Registrován: 19 lis 2006 00:44

Re: Tomas Vesely

Příspěvekod Crabik » 17 srp 2007 19:34

wayfarer píše:
vesely píše:..

nova sasi fl90 by mala byt s WSXGA displayom , t.j. 1680x1050 ak sa nemylim.... aspon tak mi to odpisali z jedneho slovenskeho obchodu ke vbi predavaju...

teda na CAD by to malo byt v poho (aj mne sa to hodi)

ps - kazdopadne pockam max mesiec.


Tak to ti dotycni lhali, teda pokud neudelalo VBI nejaky nikomu a nikde neoznameny kotrmelec.
http://cache-www.intel.com/cd/00/00/36/ ... 363736.pdf
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)

NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ

cumulangma
občas se tu ukáže
Příspěvky: 67
Registrován: 19 črc 2007 10:13

Příspěvekod cumulangma » 17 srp 2007 20:35

nejsem si jistej, jestli uz to tady neni..ale na tyhle adrese http://www.youtube.com/watch?v=4fnAU_f0JEk muzete kouknout na Fl90..je to zamereny hlavne na pozorovaci uhly :)

nnevimm
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 245
Registrován: 24 čer 2007 23:22

Příspěvekod nnevimm » 17 srp 2007 20:37

Tak mi neska konecne prisel a predcil moje ocekavani. Na tu cenu je moc hezkej.

Ale mam problem ... je normalni ze pri (de)compresi archivu je pomalejsi nez moje staricke P4. Vim ze s HT byl P4 na tyhle veci mimoradne rychly a za timhle by tolik zaostavat nemel ale ze byl rychlejsi to se mi nejak nezda ....

scooti
chodí sporadicky
Příspěvky: 16
Registrován: 07 črc 2007 11:36

Příspěvekod scooti » 17 srp 2007 21:04

balda.tom píše:Zdravim.. chtěl bych se Vás zeptat, jestli někdo náhodou na tomto notebooku (rozslišení 1280x800) pracujete například v AutoCADu? Na CAD forum mi bylo doporučeno rozlišení spíše 1600xXXX, tak bych rád věděl, jestli je to opravdu takovej problém. Díky


Ja tiez robim v AutoCADe a celkom sa to da aj na tomto rozliseni. Aj ked som si to prepol teraz na 1280x1024 na externy monitor ale nemam problem. Asi je to o zvyku... ja som si zvykol aj na taketo rozlisenie... trochu som upravil prac. prostredie a je to v pohode.

Dave21
občas se tu ukáže
Příspěvky: 86
Registrován: 31 kvě 2007 11:48

Příspěvekod Dave21 » 18 srp 2007 02:53

Pozoruji tady tu "sektu" co máme FL90. Když kámošůu o mym noťasovi povídám tak koukají spíš nedůvěřivě, zárove uznale koukají nad výkonem. Prostě si neumí VBI nikam zařadit :lol: My co ji máme víme co máme doma :D
FL90, C2D 7300 2.0 GHz, GeForece 8600 GT 256MB, 2 GB RAM, 160 GB Seagate 5400 rpm


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host