COMPAL FL90

notebooky VBI a vše kolem nich
Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 27 črc 2007 19:39

mam takovej pocit ze kdyz si nechate wokna nainstalovat od vbi tak vam robson pujde na 32 i na 64 :lol: :lol:

asi to neni pro (sry za to) "amatery" :lol: :lol:

Izmail
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 110
Registrován: 11 dub 2007 15:56

Příspěvekod Izmail » 27 črc 2007 20:16

Robsou funguje bez problemu, ale musite nainstalovat na FL90, ktera ma nvoy BIOS, mne to neslo a tak jsem z verze 1.1 aktualizoval na 1.8 a uz to jde bez problemu.

Kedlub
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 06 kvě 2007 15:39

Příspěvekod Kedlub » 27 črc 2007 20:39

Bios - 1.10, Vista Ultimate x64, Robson nejede

Kedlub
občas se tu ukáže
Příspěvky: 64
Registrován: 06 kvě 2007 15:39

Příspěvekod Kedlub » 27 črc 2007 20:40

Izmail píše:Robsou funguje bez problemu, ale musite nainstalovat na FL90, ktera ma nvoy BIOS, mne to neslo a tak jsem z verze 1.1 aktualizoval na 1.8 a uz to jde bez problemu.


Kolik máš ramek?

prima-men

Příspěvekod prima-men » 27 črc 2007 20:41

No, je fakt, že pokud budu mít 4 GB RAM, tak mi bude nějaký Robson modul na houby. :lol: :twisted: A navíc, když podle pár lidí je s tím zatím problém... :shock: :x

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 27 črc 2007 20:48

zcekujte tohle http://forum.notebookreview.com/showthr ... bson+Turbo takze ten robson asi nakej prinos ma...

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 27 črc 2007 21:01


Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 27 črc 2007 21:06

Treba tady najdete neco uzitecnyho : http://downloadmirror.intel.com/13232/ENG/readme.txt

(nechce se mi to hledat kdyz FL90 jeste nemam :lol: )

je to k tomuhle driveru http://downloadcenter.intel.com/downloa ... s&lang=eng

Hadriel
zběhlý návštěvník
Příspěvky: 158
Registrován: 18 čer 2007 22:43

Příspěvekod Hadriel » 27 črc 2007 21:15

Tohle by mohlo bejt dulezity:


6. VERIFYING INSTALLATION OF THE SOFTWARE
****************************************************************************

1. Open Device Manager (Refer to Section 4 on how to open the
Device Manager)

2. For Intel(R) Matrix Storage Manager Driver
2a. Expand the 'IDE ATA/ATAPI Controllers' entry
2b. Right-click on
'Intel(R) 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller'
2c. Select 'Properties'
2d. Select the 'Driver' tab
2e. Select the 'Driver Details' button
2f. If the 'iaStor.sys' file is displayed, then driver
installation was successful. Close Device Manager.

3. For Intel(R) Turbo Memory Driver
3a. Expand the 'Storage Controllers' entry
3b. Right-click on
'Intel(R) Flash Cache Logic Chip'
3c. Select 'Properties'
3d. Select the 'Driver' tab
3e. Select the 'Driver Details' button
3f. If the 'iaNvStor.sys' file is displayed, then driver
installation was successful. Close Device Manager.

****************************************************************************
* 7 VERIFYING WINDOWS READYBOOST AND WINDOWS READYDRIVE STATUS
****************************************************************************

1. Execute the Intel(R) Turbo Memory Graphical User Interface (GUI).
To execute the GUI, click Start, select Intel(R) Turbo Memory and
click on Intel(R) Turbo Memory Console.

2. The application displays the status for both Windows ReadyDrive and
Windows ReadyBoost.

2a. Windows ReadyBoost can have a status of enabled or disabled.

2b. Windows ReadyDrive can have a status of enabled or disabled.

3. Refer to section 8 to manually enable or disable Windows ReadyBoost
or Windows ReadyDrive.

****************************************************************************
* 8 MANUALLY ENABLING/DISABLING WINDOWS READYDRIVE AND WINDOWS READYBOOST
****************************************************************************

1. Execute the Intel(R) Turbo Memory GUI (Refer to Section 7 on how
to execute the Intel(R) Turbo Memory GUI.

2. The application displays the status for both Windows ReadyDrive and
Windows ReadyBoost with Intel(R) Turbo Memory Technology.

3. If Windows ReadyBoost or Windows ReadyDrive is disabled with Intel(R)
Turbo Memory Technology, the user has options to force them to be
enabled

3a. Click on the "Enable ReadyDrive" or "Enable ReadyBoost" check
box.
3b. Close the GUI.
3c. Reboot the system.
3d. The features checked in the Intel(R) Turbo Memory GUI will be
enabled.

4. If Windows ReadyBoost or Windows ReadyDrive is enabled with Intel(R)
Turbo Memory Technology, the user has options to force them to be
disabled

4a. Click on the "Enable ReadyDrive" or "Enable ReadyBoost" check
box.
4b. Close the GUI.
4c. Reboot the system.
4d. The features un-checked in the Intel(R) Turbo Memory GUI will be
disabled.

U_Phone

Příspěvekod U_Phone » 27 črc 2007 22:10

Tak z předchozího příspěvku jsem nic nevyčetl...pravděpodobně proto, že tomu vůbec nerozumim :D , ale všiml jsem si, že tam je něco o AHCI. Pokud jde o mě, tak když jsem měl na booku jen visty v AHCI, tak mi fungoval. Jenže když jsem AHCI vypnul, abych mohl nainstalovat XP a zároveň Visty, tak mi Visty ukazují ten vykřičník a že to nejde zapnout...Možná v tom bude nějaká spojitost...vyzkoušel bych to AHCI zapnout, jenomže když jsem to udělal naposledy, tak jsem přeinstalovával XP...a teď se mi do toho fakt nechce...

Mischell88
chodí sporadicky
Příspěvky: 18
Registrován: 10 črc 2007 09:26
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Mischell88 » 27 črc 2007 23:07

hmm, kdyz sem si precet tady tohle http://www.dsl.cz/clanky.php?clanek=804 tak to vidim tak, ze vista je jen takovy mezistupen, neco jako 98-millenium-xp. No a xp si myslim do roku 2010 vydrzi, takze je ten robson modul asi jako ta ctecka prstu "jen na efekt". Ono kdyby fungoval i na xpcko tak ho vemu ale takhle...

Dominic
občas se tu ukáže
Příspěvky: 68
Registrován: 27 črc 2007 14:50

Příspěvekod Dominic » 28 črc 2007 18:05

Ja sa tiez zaujmam o FL90, ale ako to tu citam a pozeram net tak si asi pockam na IFL90, resp. FL90 druhu verziu, sak ono je to v podstate to iste len to oznacenie je ine.

Ale hlavna vec kvoli comu pisem je sposob nakupu. Som zo Slovenska a nasiel som tu zatial len dvoch predajcov (vbi.sk, asbis.sk) i ked u druheho menovaneho som si neni isty ci notebook aj postavia a daju komplexnu zaruku, servis and so...

Preto by som bol rad keby mi niekto kto ho zo slovenska kupoval napisal ako postupoval a ci mal nejake problemi ako je to so servisom a zarukou. Pripadne reklamacku. Teda vobe skusenosti. Dost rozmyslam nad vbi.sk i ked je to dost chaba stranka, ale je to len stranka.

Kto ma skusenosti prosim poradte. DAKUJEM

cub

Příspěvekod cub » 28 črc 2007 19:00

tak jsem zkoušel rozchodit ten Robson modul downgradowal jsem BIOS na 1.8, zapnul AHCI a přeinstaloval Visty. Naistaloval ovládače na chipset a pak na Robson modul a jelo to (dokonce se mi zdálo že ten noťas byl rychlejší) ale potom jsem chtěl chtěl flashnout BIOS na 1.10 a to už se mi nepovedlo. No a teď mi to nejde vůbec .. budu to musel poslat do servisu. Nevím jestli to je chyba BIOSU nebo něco odešlo ..

cub

Příspěvekod cub » 28 črc 2007 19:10

a ještě jsem se chtěl zeptat, mám tenhle disk SEAGATE Momentus 160GB, 7200ot., S-ATA-II, 8MB, 2.5", NCQ, G-Force a když instaluju Visty tak mi to na disku ukáže jenom 149 GB!! Kdyby mi to ubralo 5 Gb to je v pohodě ale 11 GB?

krakatoa

Příspěvekod krakatoa » 28 črc 2007 19:13

to dominic: viem len tolko ze v asbise sa kupia jednotlive komponenty a zaruka je tiez len na jednotlive komponenty. Otazka je ale ci to paradoxne nie je prave vyhoda. Ked ti vyhuci notas nemusis posielat do servisu napr. HDD.


Zpět na „notebooky VBI“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti